publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec aperitiv
Ceapa verde se curăţă, se taie mărunt, şunca se taie cubuleţe, caşcavaul se dă pe răzătoarea mare, ciupercile se decongelează, se amestecă şi se pun la călit în ulei, până se înmoaie. În amestecul obţinut se adaugă, făina, praful de copt,...
Prajitura cu mere
Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea fina. Apoi se storc de zeama si se...
Cartofi la cuptor cu carnaciori proaspeti
Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie dupa dorinta se aseaza intr-o tava termorezostenta, se stropesc cu ulei, sare. Apoi tava se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca. 20 de minute. Intre timp carnaciorilor li se da forma de melc si se fixeaza cu bete de frigarui apoi se...
Salata de sfecla coapta cu hrean
Sfecla se spală și se pune la copt în cuptor pe o tavă tapetată cu hârtie de pergament pentru cca. 1 oră la foc mic. Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă. Se lasă la răcit, se curăță de coajă și apoi se rade pe răzătoarea fină. Hreanul se curăță de...
Gogosari si conopida murate
Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de...
Castraveti Panacris
Castraveţii se spală şi se taie la capete. Se curăţă zarzavatul apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert. După ce au dat în clocot se toarnă peste castraveţii din borcane. Se...
Muraturi Panacris
Se pun cantităţi egale de legume, spălate şi curăţate în butoi. Printre ele se pun bucăţi de hrean şi mărar uscat. Se face o saramură din apă şi sare. Saramura este bună, cand pluteste oul în ea. Se toarnă saramura peste legume, se închid borcanele...
Placinta rulata cu spanac
Spanacul se spala, se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Spanacul se strecoara, se toaca marunt, si se adauga la ceapa calita. Se mai calesc impreuna cca. 5 minute, apoi se adauga ciupercile si se mai lasa cca 5 minute....
Pizza Panacris
Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!. In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul...
Gem de prune
Prunele se spală, apoi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu fundul mai gros, eventual ceaun şi se presară zahărul peste ele. Se amestecă uşor, apoi se lasă să se odihnească cca. 2 ore. După ce s-au scurs cele două ore, se pune vasul pe foc mic. Când a...
Sirop de zmeura
Zmeura se curata de eventualele frunzulite sau codite. Se zdrobeste bine cu furculita, se adauga apa si se pune la fiert. Dupa cca. 15 minute, se strecoara, iar lichidul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune din nou la fiert pe foc moale pentru cca. 30 de minute. Se pune siropul in sticle si...
Compot de prune
Prunele se curata de codite si se spala. Intre timp se pune apa la fiert cu zaharul si mirodeniile. Se pun prunele in siropul clocotit, se lasa cca. 10 minute, apoi se scot intr/o strecuratoare. Se pun prunele in borcanele sterilizate in prealabil, se strecoara siropul peste ele. Se inchid...
Compot de pere
Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se curăţă toate fructele. Între timp se pregăteşte siropul de zahăr. Se dizolvă în...
Gem de pere
Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Se dau pe răzătoarea fină. Se stropesc perele rase cu zeama de lămâie. Se adaugă zahărul şi se pun la fiert la foc mic, pentru cca. 2 ore. la final se adaugă zahărul vanilat, se mai lasă...
Prajitura "Cartof"
Biscutiii se toaca marunt, (eu am folosit razatoarea minune de la Moulinex!). Se adauga untul topit. Rahatul si lamaia cu coaja cu tot se rad si ele marunt. (Eventual se poate folosi masina de tocat de carne!!!). Se omogenizeaza toate ingredientele, se adauga dupa gust esenta de rom sau migdale...
Betisoare crocante de sparanghel cu bacon
Se scoate sparanghelul din conserva de apa. Se inveleste fiecare bucata cu prosciutto si se aseaza intr/un vas rezistent la caldura. Se stropeste cu putin ulei de masline si se rade putin cascaval deasupra. Vasul cu spranghelul astefel pregatit se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca. 10...
Tortelini cu branza, sunca si sos de smantana
Tortelinii se fierb in apa sarata. Intre timp, se taie sunca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile scurse de apa, se asezoneaza totul de sare si piper dupa gust. Dupa ce s/au rumenit cele de mai sus, se adauga sosul de smantana (smantana se amesteca cu...
Galuste cu piersici!!!
O reteta minunata de gomboti . Piureul, faina si ouale se amesteca pana se omogenizează bine. Piersicile se curata de coaja se taie bucatele se presara cu zahar vanilat si un praf de scortisoara. Din aluatul obtinut se ia cate o bucata, se aplatizează, in mijloc se pune o bucata de...
Spaghete Bolognese "A la Panacris!"
Carnea tocata si ciupercile se prajesc usor in ulei de masline in vasul Wok. Dup ce s-a evaporat toata apa lasata de carne si ciuperci, se asezonează cu sare, piper si oregano. Se adauga bulionul diluat cu putina apa si se mai lsa la fiert cca. 10 minute. Spaghetele se fierb al dente (...
Supa clara de rasol de vaca cu melcisori!
Rasolul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot se spumeaza (se inlatura spuma). Cam dupa ce a fiert carnea cca. 30 de minute, se adauga zarzavaturile curatate şi ceapa intreaga. Supa se strecoara, dupa ce a fiert carnea. Se pune zeama...
Snitel de pui cu pesmet si susan
Reteta de Snitel de pui cu pesmet si susan o prepar cu mare drag, fiind felul de mincare indragit foarte mult de baietii mei. Pieptul de pui se portioneaza, se da cu sare si se lasa la rece cca. 5 minute. Intre timp se bat ouale, se amesteca pesmetul cu susanul si praful de usturoi...
Tocanita de ciuperci cu cus-cus
Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocanita de ciuperci cu cus-cus: Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julien. Ceapa se curata, se taie felii şi se pune la inabusit cu putin ulei si apa. Se adauga morcovii feliati si ciupercile. Se asezoneaza de sare, piper si...
Cartofi taranesti!
Cartofii se curata si taie ca pentru prajit. Se stropesc cu ulei, se asezoneza cu sare si piper. Se pun in tava si se dau la cuptor ptr cca. 20 de minute. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune la calit in putin ulei. Baconul se taie bucatele marunte si se adauga la...
Ciorba de vacuta cu multe legume
Ceapa verde sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa. Intre timp se curata legumele si se toaca marunt. Dupa ce carnea e fiarta pe jumatate, se adauga si cubuletele de legume. S lasa la fiert cca. 30 de minute. Ciorba se asezoneaza cu sare si...
Sirop de menta
Se face un ceai concentrat din menta si apa. Se strecoara ceaiul prin tifon, se adauga zaharul. Se fierbe siropul la foc mic, pana incepe sa se lege. Se pune fierbinte in sticle. Se acopera sticlele cu o patura si se lasa pana a doua zi. Se depoziteaza in camara. Se serveste cu sifon sau...
Prajitura cu foi Lica (foi de napolitane)
Zaharul se topeste la foc mic, se adauga untul, nuca macinata, rahatul tocat marunt, si cele 2 galbenusuri. Se amesteca pe foc mic, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Crema se pune intre cele doua foi Lica, deasupra se pune o glazura de ciocolata, eu am folosit pe cea rapida...
Fasole rosie, alba, naut si bacon!
Se curata ceapa verde, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei cu apa. Se curata morcovul si telina si se da pe razatoare. Se adauga la ceapa calita, si se prajeste pana se inmoaie putin. Se taie baconul in bucatele mici, se adauga la amestecul de legume si se lasa...
Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi
Jambonul se pune la fiert cca. 20 de minute in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Intre timp se caleste ceapa taiata julien cu baconul taiat subtire. Dupa ce a fiert jambonul, se pune peste amestecul de ceapa si bacon. Se lasa la prajit cate 5 minute pe fiecare parte....
Salata de bouef
Se pune la fiert puiul impreuna cu morcovii, telina, pastarnacul si ceapa. Cartofii se fierb in coja separat. Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii. Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin...
Tort de biscuiti
Ciocolata alba se topeste pe Bain Marie. Se amesteca bine ouale cu zaharul. Se adauga cacaoa, ciocolata topita si nuca de cocos. La final se adauga untul moale. Se amesteca energic pana se omogenizeaza crema. Intr/un vas se pune un strat de biscuti, un strat de crema, tot asa pana se termina...