A ramas un pic de piure de la masa de duminca si mi-a parut rau sa-l dau deoparte! Prune nu am avut, doar cateva piersici! Au iesit niste gomboti deliciosi!!!
O reteta minunata de gomboti .
Piureul, faina si ouale se amesteca pana se omogenizează bine. Piersicile se curata de coaja se taie bucatele se presara cu zahar vanilat si un praf de scortisoara. Din aluatul obtinut se ia cate o bucata, se aplatizează, in mijloc se pune o bucata de piersica si apoi se rotunjeste pana se formeaza o bila. Se pune la odihnit pe o planseta presarata cu faina pana se termina toate galustele. Intre timp, intr-o oala mare, se pune apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe apa sa clocoteasca se pun galustele la fiert. Se da focul mic, se lasa la fiert pana se ridica la suprafata galustele. Intre timp intr-o tigaie se pune untul la topit, dupa ce s-a topit se adauga pesmetul si 2 plicuri de zahar vanilat. Cand galustele au fiert se scot si se pun in tigaia cu pesmet, se tavalesc sa se imprime bine amestecul de pesmet pe ele. Se servesc fierbinţi stropite cu smantana.
Pofta buna!
Incercati si voi macar o data reteta de gomboti cu piersici.