Cartofi cu ciuperci si boia dulce de ardei

de Panacris in Mancaruri de post, 14 Apr 2011 | 9424 vizualizari

 

Se poate consuma ca atare ca si mancare de post sau garnitura langa o fripturica buna!!!

 

INGREDIENTE

  • cartofi 1000 gr
  • ciuperci 1 conserva
  • sare
  • piper
  • ierburi provensale (rozmarin, cimbrisor, maghiran, busuioc)
  • boia dulce de ardei
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ciuperci si boia dulce de ardei:

Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Se aseaza intr-o tava sau vas termorezisten la caldura. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline apoi  se presara sarea, piperul, condimentele si boiaua dulce de ardei.  Se acopera tava cu folie de aluminiu sau capac si se introduce in cuptor (preincalzit!!!)  la 250 grade cca. 20 minute. Apoi se mai lasa cca. 10 minute descoperit ca sa se rumeneasca. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se pot folosi si ciuperci congelate sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ciuperci si boia dulce de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
mancarica de legume de post