Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi

de Panacris in Porc, 29 Mai 2011 | 21902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o felie de jambon de porc proaspata
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ceapa uscata - 2 bucati
  • bacon 100 gr
  • cartofi noi 1000 gr.
  • ulei de masline 100 ml
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi:

Jambonul se pune la fiert cca. 20 de minute in apa cu sare,  foi de dafin si piper boabe.

Intre timp se caleste ceapa taiata julien cu baconul taiat subtire. Dupa ce a fiert jambonul, se pune peste amestecul de ceapa si bacon.

Se lasa la prajit cate 5 minute pe fiecare parte.

Cartofii noi spalati si periati bine, se taie in patru si se pun intr/o tava rezistenta la caldura, se aseaza jambonul peste cartofi.

Se asezoneaza cu sare, piper, boia si un pic de apa si se acopera cu folie de aluminiu. Se coace in cuptorul preincalzit la copt cca. 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor si friptura de porc la tuci