publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitive specifice mesei de Craciun
Carnatii si caltabosii se prajesc in cuptor cca. 15 minute. Apoi se taie bucatele de cca. 5 cm. Mezelurile afumate se feliaza si se aseaza intercalat. Se servesc cu paine proaspata de casa, castraveti murati sau hrea dupa gustul fiecaruia! Craciun fericit si linistit!
Caltabosi a la Pana
Orezul spalat se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara . Limba, capul, ficatul, inima si plamanul se fierbe separat in apa cu sare, piper boabe. Dupa s/au fiert toate maruntaiele le scoatem, curatam limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat,...
Carnati a la Pana
Carnea de porc, slanina si soricul proaspat se da prin masina de tocat carne. Usturoiul se curata se bate in piulita, apoi se stoarce prin tifon, doar zeama obtinuta se pune in amestecul de carne. Se asezoneaza carnea cu sare, piper, boia dulce si iute de ardei si cimbru. Intestinele de porc...
Cozonac cu mac
Am pregatit aluatul la masina de paine, (dupa cum v-am spus, ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojdia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am...
Salata de telina, mar, morcov si piept de pui
Telina, morcovii si merele se curata de coaja si se taie/rad julien. Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Intre timp pieptul de pui se prajeste in doubleta sau tigaie de teflon, fara ulei si se taie bucatele marunte. Puiul se combina cu ingredientele de mai sus, se amesteca...
Orez cu legume asiatice si sos de soia!
Orezul se alege, se spala si se pune la fiert in 1,5 l de apa cu putina sare. Se adauga la orez, ceapa intreaga, curata, verdeata tocata marunt si morcovii curatati si dati pe razatoare. Se lasa la fiert cca. 1 ora. Dupa ce s-a fiert orezul, se scoate ceapa. Intre timp legumele asiatice se...
Sarmale fara carne
Varza murata se desface in foi si se pune in apa rece ca sa se desareze. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga morcovul ras si ciupercile tocate marunt. Dupa ce s-au calit se adauga orezul si un pahar de apa, se lasa cca. 10 minute la foc mic...
Mancarica de cartofi cu carnati semiafumati
Ceapa verde se curata si taie marunt. Se pune intr-un vas la calit in putin ulei si apa. Se asezoneaza de sare, piper si boia dulce de ardei. Carnatii se taie in bucati potrivite, se adauga la ceapa, se la lainabusit pana ce curatam cartofii si ii taiem cubulete. Se adauga cca. 500 ml apa si se...
Islere dupa reteta lui Nagymama!
Faina se amesteca cu untura, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele...
Budinca de paste colorate cu carne si ciuperci
Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia de mai sus si se adauga ouale, amestecandu-se energic pentru a nu se coace oul. Intre timp se pun...
Bezele cu nuca de cocos
Intr/un vas inalt se pun albusurile de ou in care se presara un varf de sare iodata, dupa care se bat energic cu telul sau mixerul, se adauga zaharul pudra si se bat in continuare pana devine un amestec lucios. La final se adauga nuca de cocos razuita si se incorporeaza usor in spuma de ou. Se...
Linzer cu dovleac si stafide aurii
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Coca se întinde şi se...
Tiramisu reţetă originală, aromata
Tiramisu reţetă originală, aromata Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare. Pişcoturile se însiropează în cafea, în care...
Bucatele de pui cu ciuperci pleutorus
Uleiul de masline se pune la incins in tigaia Wokk, se adauga bucatile de pui si se lasa sa se patrunda, in tigaia acoperita, la foc mic, cca. 5 minute, atentie sa nu se arda. Intre timp ciupercile pleutorus se spala si se taie fasii mai late ca si tagliatelele, apoi se adauga la puiul din...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Biscuitii se dau prin mixer apoi se amesteca cu laptele, untul topit la temperatura camerei, praful de cacao si visinele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se framanta un aluat in forma de salam , care se ruleaza prin nuca macinata pe o folie alimentara. Se ruleaza...
Rulada de pui cu umplutura de carne tocata si ceapa verde!
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in ulei si apa. Se adauga carnea tocata, se asezoneaza de sare, boia si piper si se lasa la foc mic pentru cca. 20 minute pana se evapora tot lichidul. Cand s/a racit se adauga ouale si se amesteca bine. Fileurile de pui se bat usor ,se...
Tarta de carne si bucati de pui!
Ceapa verde se curata si se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga carnea tocata, se lasa cca. 10 minute la foc mediu. Se ia de pe foc, se adauga fasiile de pui, ouale si grisul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul, se asezoneaza de boia dulce de ardei, sare si piper....
Fasole cu ciolan servita in paine de casa!!!
Fasolea se curata de impuritati, se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla. Ciolanele se pun la fiert impreuna in apa rece si sarata, in oala "minune" pentr cca. 1 ora dupa ce a inceput sa fluiere. Fasolea se pune la fiert in apa rece dupa ce a fost prealabil scursa de apa in care a...
Trunchi Grenadier cu legume!
Pestele se lasa la dezghetat, se "maseaza" cu ulei de masline, sare si piper si se pune la prajit in tigaia minune "Doubleta" pentru cca. 10 minute. Intre timp se curata ceapa, se taie in bucati mari, se adauga mazarea congelata, ardeii, rosiile, morcovii si telina taiate...
Somn la cuptor cu lamaie!
Somnul se curata de intestine, se freaca cu un burete aspru pentru a se indeparta negreala de pe piele, el nu are solzi. Se taie capul, care se va folosi ulterior la ciorba de peste. Se freaca trunchiul de peste cu ulei de masline, sare si piper, se pun felii de lamaie in burta lui si pe deasupra...
Berbecut cu cus-cus!
Carnea de berbecut se spala, se curata de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cu putin sare cca. 1 ora. Dupa ce a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la dinstuit cu apa si ulei cca. 10 minute. Se adauga morcovul si...
Eclere cu budinca de vanilie!
Se pune la fiert apa şi untul. După ce a clocotit se dă la o parte de pe foc şi se adaugă făina dintr-o data amestecându-se energic pentru ca să se omogenizeze fără a se forma cocoloaşe. Dup ce s-a răcit compoziţia de făină se adaugă pe rând ouăle, până ce...
Ciuperci umplute cu carnati de bere!
Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior putin ulei de masline . Se presara sare si cimbru si se introduc in cuptor cca. 10 minute la 200 grade. Se scot ciupercutele de la cuptor, se pune cate un...
Chiftelute la cuptor tavalite prin seminte de susan, mac si in
Feliile de paine se pun la inmuiat ptr. cca. 10 minute in apa rece. Carnea tocata se amesteca bine cu ouale, sarea, piperul, la care se adauga si painea bine stoarsa de apa. Usturoiul se toaca marunt sau se da pe razatoare. Se omogenizeaza bine usturouil in amestecul de carne. Se iau apoi...
Islere dupa reteta lui INCZI
Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu faina. Se taie forme rotunde cu un pahar de tuica cu marginile subtiri sau cine are cu o forma rotunda...
Tort Amareta
Untul se freaca spuma bine, se toarna siropul de zahar (115 gr zahar si 5 ml apa se pun la topit pe aragaz!) si se amesteca energic. Se adauga galbenusurile de oua, faina amestecata cu praful de copt, migdalele si ciocolata rasa sau praful de cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de...
Fursecuri cu migdale si portocale
Se amesteca migdalele, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, praful de copt si galbensurile pana se obtine un aluat omogen. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza, impreuna cu esenta de portocale usor in aluatul de mai sus. Se iau gramajoare mici cu lingurita sau se foloseste aparatul de...
Foietaj cu dulceata
Alautul de foietaj se lasa la dezghetat in frigider. Se intinde pe planseta de lucru presarata cu faina, se taie cu rola de prajituri sau cutitul in patrate dupa dorinta. In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de gem. Se unesc colturile patratului ca si un saculet. Se pun in tava...
Foietaj cu salam si ketchup
Foietajul se taie in doua, asta daca nu este deja gata portionat! Se unge prima foaie cu ketchup, se aseaza feliile de salam. Se acopera cu a doua foaie de foietaj, se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Se iau bucatile se rasucesc usor si se aseaza in tava tapetata cu...
Pogacele cu jumari
Drojdia se dizolvă în puţin lapte, zahăr şi făină şi se lasă să crească. Se adaugă apoi restul de lapte şi făină, se frământă pane devine un aluat elastic şi se lasă la dospit o oră. Jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu untură, sare...