Sarmale fara carne

de Panacris in Mancaruri de post, 17 Dec 2011 | 13145 vizualizari

 

Foarte dureros ptr membri familiei mele!!! Sarmale fara carne, e ceva anormal!!!

 

INGREDIENTE

  • varza murata
  • ceapa 1 bucata
  • ciuperci  500 g.
  • morcovi 3 bucati
  • orez 250 g.
  • ou 1 bucata
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • marar
  • boia de ardei dulce
  • bulion de casa 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fara carne:

Varza murata se desface in foi si se pune in apa rece ca sa se desareze.

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga morcovul ras si ciupercile tocate marunt. Dupa ce s-au calit se adauga orezul si un pahar de apa, se lasa cca. 10 minute la foc mic pentru a se umfla un pic orezul. Se ia de pe foc, se asezoneaza cu sare si piper se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Se pune umplutura pe fiecare foaie de varza, se ruleaza si se aseaza in oala. La final se presara boia de ardei dulce si marar verde. Se  acopera cu apa si se pune le fiert ptr cca. 1 ora.  Dupa ce au fiert sarmalele se adauga bulionul si se mai lasa cca. 15 minute la fiert.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se poate folosi si varza dulce, oparita in apa si otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fara carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:14

marieta 1

18.12.2011, 23:32

chear bune,si nu ma-r durea nimic sa gust si eu vreo 2!!!!!!

Panacris 1

19.12.2011, 06:36

Multumesc de aprecieri! Pana la urma nu au fost chiar asa de "dureroase" delicioasele sarmale de post. Vorba aceea "Cui nu/i place, nu mananca!"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute dietetice, de post