Foarte dureros ptr membri familiei mele!!! Sarmale fara carne, e ceva anormal!!!
Varza murata se desface in foi si se pune in apa rece ca sa se desareze.
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga morcovul ras si ciupercile tocate marunt. Dupa ce s-au calit se adauga orezul si un pahar de apa, se lasa cca. 10 minute la foc mic pentru a se umfla un pic orezul. Se ia de pe foc, se asezoneaza cu sare si piper se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Se pune umplutura pe fiecare foaie de varza, se ruleaza si se aseaza in oala. La final se presara boia de ardei dulce si marar verde. Se acopera cu apa si se pune le fiert ptr cca. 1 ora. Dupa ce au fiert sarmalele se adauga bulionul si se mai lasa cca. 15 minute la fiert.
Pofta buna!!!
1
se poate folosi si varza dulce, oparita in apa si otet