Caltabosi a la Pana

de Panacris in Mezel de casa, 21 Dec 2011 | 18146 vizualizari

 

Dupa carnati, urmeaza so caltabosii! Reteta o am de la mama mea, preluata din mosi stramosi. Cantitate ingredientelor depinde de gustul fiecaruia!!!!

 

INGREDIENTE

  • limba porc 1 bucata,
  • 1 kg orez,
  • 1 cap de porc,
  • ficat de porc 1 bucata,
  • inima de porc1 bucata,
  • plamanul de porc 1 bucata,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
  • ienibahar
  • mate groase (intestine),
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabosi a la Pana:

Orezul spalat se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara . Limba, capul, ficatul, inima si plamanul se fierbe separat in apa cu sare, piper boabe. Dupa s/au fiert  toate maruntaiele le scoatem, curatam limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat, plaman, il portionam si apoi il dam prin masina de tocat carne.  Amestecam tocatura cu orezul fiert, codimentam cu sare, piper, cimbru (nu prea mult numai cat sa ii simtim discret gustul) si ienibahar.

Se pun gogoloase din amestec in carnatar si se umple in intestinele spalate. Umplutura trebuie lasata mai moale in intestin adica nu trebuie indesata foarte tare. Din 20 in 20 de cm rasucim matul (intestinul) in care punem umplutura si apoi la capat il legam cu sfoara.

Intre timp intr-un vas mai mare se pune la fiert apa cu sare. Luam apoi caltabosii si ii asezam in vasul unde fierbe apa si la foc mic ii lasam la oparit 2-3 minute dupa ce da din nou in clocot apa.

Se scot si se pun la zvantat. Se prajesc in putin ulei , dar se pot coace si in tava de la cuptor si se servesc cu salata de varza murata, hrean sau castraveti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi a la Pana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

22.12.2011, 11:52

BUN BUN

katty 1

29.12.2016, 08:24

Mezelurile facute in casa raman cele mai bune !

xana 1

12.12.2017, 21:05

Vai, ce bunatati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa