publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi frantuzesti
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, la foc potrivit, neacoperit, cca. 30 de minute. Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare cca 6 minute, sa fie mai tari. Dupa ce s-au fiert cartofii si ouale se curata de coaja si taie rondele. Se pregateste un vas...
Salata de ciuperci cu castraveti acri, usturoi si maioneza
Ciupercile se scurg de lichidul din conserva, se toaca marunt, se amesteca cu castravetii si usturoiul maruntiti. Se adauga maioneza si se amesteca usor pana se incoporeaza toate ingredientele.
Taitei cu varza
Varza se curata de frunzele vestejite si se taie fideluta cu rindeaua sau robotul de bucatarie! Atentie, nu se freaca varza cu sare!!! Intr-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la incins, se adauga varza fideluta si se lasa la calit la foc mic, pana se aureste, atentie se...
Mancarica de ciuperci cu cus-cus
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putina apa si ulei. Se adauga ciupercile decongelate, ardeii si morcovii pe jumatate decongelati. Se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce. Se adauga 500 ml apa. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit....
Lasagna cu carne si ciuperci
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julienne. Intr/un vas Wok se pune uleiul de masline la incins, se adauga carnea tocata si ciupercile feliate. Se lasa la dinstuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adauga sosul de rosii si cand se raceste compozitia se adauga si ouale. Se asezoneaza...
Salata de ardei copti
Ardeiul decongelat se scurge bine de apa. Intre timp se curata usturoiul de coaja, se toaca in mojar cu putina sare, se adauga, uleiul, otetul si apa dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga la ardei Salata se serveste la orice fel de mancare cu carne!!!
Fasole batuta
Fasolea se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau masina de tocat carne toate ingredientele. Usturoiul curatat si presat se adauga la compozitia de...
Caracatita cu hrean si ceapa rosie
Ceapa rosie se curata de coaja si se taie rondele fine. Caracatita se scurge de uleiul in exces din conserva, se rastoarna intr-un castron, se adauga feliile de ceapa rosie, se asezoneaza cu zeama de lamaie si hrean preparat in casa. Se serveste cu paine neagra sau cu paine cu seminte. Pofta buna!!!
Floricele cu mac
Se cerne faina in vasul de la masina de paine, se adauga laptele cald, ouale, smantana, drojdia, margarina si se programeaza "masinaria" la programul de aluat. Dupa cca. 90 de minute se scoate aluatul, se pune pe masa de lucru presarata cu faina, sa intinde cu "sucitorul" si...
Briose Elvetiene
Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se...
Salata Panacris
Carnea se pune la fiert intreaga, in apa cu putina sare, la foc potrivit in oala minune, cca. 30 de minute. Se scoate carnea din supa obtinuta, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie marunt. Intre timp se pregateste vasul special ptr. a fierbe legumele la aburi. Se pun la fiert...
Bucatele de porc cu ciuperci si sos de ardei
Pulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute, la foc potrivit, acoperit. Intre timp se amesteca amidonul cu smantana de gatit, apa, boiaua de...
Pui cu ciuperci si curry
Pieptul de pui se taie bucatele, se pune la prajit, fara ulei, in tigaia Doubleta. Dupa ce s/au rumenit un pic se adauga ciupercile curatate si feliate. Se lasa la prajit cca. 10 minute. Se presara sare aromatizata cu praf de curry si se mai lasa la prajit cca. 3 minute. Se serveste cu piure de...
Ciorba de vacuta cu multe legume 2
Carnea macra de vacuta se taie patratele, se pune la fiert cu ceapa in apa cu putina sare, la oala minune, cca. o ora. Dupa ce s/a fiert carnea se adauga legumele asortate, foile de dafin, ardeiul tocat marunt, sosul de rosii, se asezoneaza de sare, piper si se mai lasa la fiert, la foc potrivit,...
Tartine cu icre negre de capelin si somon fume
Bagheta se taie felii subtiri, se pun intr-o tava, tapetata cu foaie de pergament, la copt, in cuptorul, preincins, pentru cca. 5 minute. Se scot tartinele se ung cu unt, se aseaza felii mici de somon si cateva icre negre. Se servesc acompaniate de sampanie bine racita!!!
Salata de varza rosie cu morcov si ridiche alba
Varza rosie se curata de foile vestejite. Se toaca fideluta si se freaca cu sare. Intre timp se curata morcovii, ridichea alba si se rad fin. Se stoarce varza de lichidul rezultat, se adauga morcovii si ridichea rasa, mararul tocat marunt. Se face un sos vinegret din otet, apa, sare, ulei...
Salata de cartofi cu ton si masline
Cartofii se fierb in coaja, in apa sarata, la foc potrivit, cca. 20 de minute. Se scot din apa fierbinte si se trec sub jet de apa rece. Se curata de coaja si se taie cubulete. Tonul din conserva se scurge de excesul de ulei si se adauga la cartofi. Se amesteca usor, adaugandu-se rondelele de...
Salata de dovlecei si castraveti
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se prajesc usor in ulei. Apoi se scot intr-un castron. Castravetii se curata de coaja, optional, si se rad felii subtiri, peste dovlecei. Se face un sos vinegret din ulei, sare, piper si putina apa. Dupa gust se poate presara marar proaspat, tocat...
Omleta cu ciuperci
Ciupercile se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se stropesc cu ulei de masline, se presara sare, rozmarin si se lasa la prajit, in tigaia dubleta, pana se inmoaie. Ouale se bat energic si se rastoarna peste ciuperci. Omleta se lasa la prajit pana se rumeneste,la foc potrivit, cca. 5...
Salata de fasole galbena cu iaurt si usturoi
Fasolea se curata, se rupe in bucati si se pune la fiert in apa sarata, cca. 20 de minute la foc potrivit. Intre timp se curata usturoiul, se piseaza in mojar, se adauga uleiul de masline, iaurtul si sarea. Dupa ce fasolea s-a racit se amesteca usor cu sosul de usturoi. Se serveste simpla...
Negresa cu nuca de cocos
Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare, cu mixerul la viteza medie. Se rastoarna compozitia obtinuta intr/o tava tapetata cu foaie de pergament si se da la cuptor, incins in prealabil, cca. 40 de minute la 200 grade, adica foc mediu. Intre timp se topeste topeste ciocolata la Bain...
Guguluf de cacao
Ouale se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul amestecand energic. Se incorporeaza usor faina, cacaua, praful de copt, esenta de portocale, coaja si zeama de lamaie, amestecandu-se usor. Se tapeteaza o forma de guguluf cu unt si faina, se...
Dovlecei si ardei umpluti
Ceapa si morcovul se curata, apoi se dau pe razatoarea fina. Se pun la calit in ulei de masline, cca. 5 minute, se adauga carnea tocata, orezul ales si spalat lasandu-se la foc mic, cca. 10 minute, pana se evapora tot lichidul. Dupa ce s-a racorit compozitia de carne se adauga oul, se asezoneaza...
Cataif cu frisca
Se unge o tava cu un strat de unt. Se aseaza fideaua, intr/un strat mai gros, ca si o foaie de prajitura! Tava se pune in cuptorul, preincins, la foc moderat cca. 10 minute, pana se rumeneste fideaua. Intre timp se face un sirop de zahar, cca. 250 ml apa, 200 g de zahar, zahr vanilina...
Salata de fructe de sezon!!!
Fructele se spala si se curata de coaja. Merele si perele se lasa cu coaja, se scot doar semintele, apoi se taie bucatele. Mandarinele, portocalele si kiwi se curata de coaja si se taie cuburi. Bananele se curata de coaja si se taie rondele. Strugurii se spala si se scot boabele de pe...
Semilune cu iaurt
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Coca se frământă bine, apoi se întinde de grosimea unui deget şi se taie cu...
Salata orientala Panacris
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa sarata, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. Dupa ce s/au fiert se strecoara si se lasa la racit. Intre timp gogosarii, conopida se taie marunt, iar castravetii rondele. Se adauga maslinele cu sosul lor cu tot, cartofii taiati cubulete, ceapa rosie...
Ciorba de curcan
Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă, împreună cu zarzavatul si ardeiul tăiat în părăţele în alt vas. Apoi se adaugă...
Fursecuri cu nuca
Se framanta un aluat fraged din ingredientele de mai sus, untul topit, faina, zaharul pudra, nuca macinata, esentele si praful de copt. Se lasa aluatul obtinut la rece cca. 1 ora. Apoi se intide o foaie potrivit de groasa si se taie fursecurile in diferite forme. Se aseaza fursecurile intr/o tava...
Sarmale in dovleac a la Pastorel Teodoreanu
Carnea de curcan si cea de vita, se taie in bucati potrivite si se macina la masina de tocat carne. Orezul se spala in mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se puna le dinstiut in untura de porc, pana devine translucida apoi se adauga si orezul strecurat. Se...