Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete

Trandafiri dulci

In Dulciuri la 15 Mar 2012

Se pregatesc cele 2 feluri de budinci conform instructiunilor de pe ambalaj. Formele de silicon (de la revista Clik pentru femei!) se umezesc cu putina apa rece. Se umplu formele cu budinca alternativ, se dau la rece. Se rastoarna si se presara ciocolata rasa deasupra. 

Chiftele la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2012

 Carnea se amesteca cu ouale, sarea, piperul, boiaua de ardei, cartoful curatat de coaja si ras marunt,  pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se formeaza chiftele care se aseaza in tava, tapetata cu foaie de pergament si se coc la cuptor cca. 20 de minute. Se servesc cu piure...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 14 Mar 2012

Carnea afumata se spala bine, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cca. 30 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga la ceapa, morcovii, cartofii  si ardeii curatati si tocati...

Gogosi cu iaurt

In Dulciuri la 14 Mar 2012

Faina se cerne direct in vasul de la masina de paine. Se adauga oul intreg, iaurtul, sarea, zaharul, coaja de lamie si drojdia. Se seteaza "Maricica" :D, (masina de paine) la programul de aluat, se urmareste un pic aluatul pana se omogenizeaza bine, ajuntandu/se eventul cu inac...

Linzer cu mac si stafide

In Prajituri la 11 Mar 2012

Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si...

Cannelloni cu carne de vita si porc

In Cannelloni la 11 Mar 2012

Carnea tocata se prajeste usor in vasul wok cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper si oregano si se lasa la fiert, acoperit la foc mic cca. 20 de minute. Intre timp se prepara sosul bechamel, din cca. 50 g unt, 2 linguri de...

Gulyas de vitel cu galuste de cartofi

In Vita la 11 Mar 2012

Carnea se spala, se curata de pileite si taie cubulete. Se pune carne in oala cu presiune, Kukta, se adauga zacusca sau ghiveciul de legume, bulionul, foia de dafin , cate boabe de piper, cimbru uscat 1/2 lingurita si un praf de sare. Se adauga cca. 1 l de apa, se inchide oala ermetic, se pun la...

Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie

In Prajituri la 7 Mar 2012

Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul si laptele. Praful de copt se amesteca cu faina si un praf de sare, se adauga in aluatul de oua si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu foaie de pergament. Intre...

Briose cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Spanacul decongelat se stoarce de lichidul obtinut, se toaca marunt se amesteca cu ouale, branza de vaci, telemeaua rasa, faina si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se iau cu lingura din compzitie si se umplu formele de briose. Se acopera cu o felie de cascaval si se dau la cuptorul...

Cotlet de porc pe pat de ceapa

In Porc la 6 Mar 2012

Se pregateste un sos din mustar, ulei de masline si sare, cu care se "maseaza" cotletele. Ceapa se curata, se taie rondele si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se pun cotletele peste ceapa si se dau la cuptor la foc iute cca. 15 minute, intorcandu-se pe fiecare parte. Cartofii se...

Linzer cu visine

In Prajituri la 6 Mar 2012

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...

Gyros pita

In Porc la 1 Mar 2012

Muschiuletul se curata de pielite, se portioneaza si se prajeste pe gratar, apoi se se taie fideluta si se lasa la cald. Intre timp se curata cartofii se taie betisoare si se prajesc in ulei sau la fripteuza Tefal actyfry, fara ulei. Pentru sosul tzatziki se amesteca branza de vaci cu...

Negresa cu fructe tropicale!

In Mancaruri de post la 29 Feb 2012

Intr/un vas se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, praful de cacao si zaharul. Se adauga esentele, faina, nuca macinata si praful de copt si se omogenizeaza foarte bine. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament se rastoarna compozitia de mai sus, se presara fructele confiate si se da...

Budinca de paste

In Mancaruri cu carne la 29 Feb 2012

Pastele se fierb al dente conform indicatiior de pe ambalaj. Intre timp sunca si carnea din conserva se calesc cu putin ulei de masline. Dupa ce s/au scurs pastele de apa se amesteca cu compozitia de carne. Ouale sa bat bine cu iaurtul si se adauga la paste, se amesteca usor pana se inglobeaza...

Legume mexicane cu bacon la Doubleta!

In Mancaruri cu carne la 29 Feb 2012

Baconul se taie fideluta si se pune in tigaia incinsa, la rumenit. Legumele se adauga la bacon, se asezoneaza de sare, piper si cine doreste un pic de chlili. Se adauga vinul se inchide tigaia si se lasa la foc mic cca. 15 minute, pana se patrund legumele. Pofta buna!

Mazare cu morcovi baby si carnati albi (Bratwursti!)!

In Mancaruri de legume la 29 Feb 2012

Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit cu un pic de ulei si apa Dupa ce s/a albit se adauga mazarea si morcovii. Se adauga cca. 250 ml. de apa si se lasa la fiert la foc mic, cca. 20 de minute. Intre timp carnatii se prajesc pe gratar sau in tigaie fara ulei. Mancarea de mazare se...

Cuib de viespe cu nuca de cocos!

In Prajituri la 29 Feb 2012

Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si cand clocoteste, se pune zaharul, mierea si nuca de cocos, lasandu/se la racit. Se intind doua foi, pe...

Musaca de cartofi cu ciuperci, vinete, carne de porc si de vita

In Mancaruri cu carne la 23 Feb 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu ciupercile si vinetele. Cand s/au inmuiat, se adauga carnea si mirodeniile si se mai lasa la calit pana se evapora tot lichidul. Se adauga ouale in compozitia de carne si se amesteca pana se incorporeaza. Cartofii curatati, taiati...

Tiramisu reţetă cu ciocolata

In Prajituri la 23 Feb 2012

Tiramisu reţetă cu ciocolata Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Frisca se bate energic cu zaharul pudra pana se intareste. Se adauga crema de mascarpone si se amesteca pana se incorporeaza totul. Se imparte crema in doua, intr-o parte din crema, se pune ciocolata topita si se amesteca...

Varza murata cu carnati de Frankfurt!

In Mancaruri de legume la 23 Feb 2012

Varza se toaca fideluta, se spala sub jet puternic cu apa rece. Se stoarce de apa se pune intr/un vas  mai adanc, se adauga zacusca si se pune la calit la foc potrivit, cca. 40 de minute, neacoperit. Varza calita se transfera intr/un vas termorezistent, se aseaza carnaciorii deasupra verzeii...

Sandwich cald

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2012

Feliiile de paine se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de pergament,  se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute. Se scot, se freaca cu usturoi, se stropesc cu ketchup, se aseaza cate o felie de sunca, una de cascaval pe fiecare felie de...

Ciocanele de curcan cu legume la tava

In Curcan la 22 Feb 2012

Din ulei, sare. piper, boia, curry si rozmarin se face o pasta omogena. Copanelele de curcan se spala, apoi se cresteaza si se ung cu pasta obtinuta. Se aseaza intr-o tava termorezistenta si se coc la foc potrivit ptr cca. 30 de minute, neacoperit. Se mai intorc din cand in cand si se ung cu...

Tort cu zmeura, mandarine si mascarpone!

In Torturi la 21 Feb 2012

Mascarpone, zaharul pudra si frisca se bat energic, pana se obtine o crema spumoasa.  Piscoturile se trec rapid prin zeama de compot de mandarine. Se aseaza un strat de crema pe platou, se pune un strat din piscoturi, unul de zmeura, se continua cu crema si piscoturi pana se epuizeaza...

Pui la cuptor

In Pui la 21 Feb 2012

Puiul se curata, se spala si se zvanta cu un servet absorbant. Untul se omogenizeaza cu sare. piper si boia. Puiul se "maseaza" bine pe toata partile cu amestecul de unt, pe afara si pe dinauntru. Se aseza pe forma de rotisat, sau cine nu are o asemenea tava, poate folosi o sticla de...

Tarta rapida cu fructe

In Prajituri la 15 Feb 2012

Se pun la fiert 600 ml. lapte. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 200 ml. lapte rece. Amestecul obtinut se adauga in laptele fierbinte si se fierbe la foc mic budinca pana se obtine o crema mai tare. Intre timp se insiropeaza blatul de tarta cu zema de la compot. Gelatina transparenta...

Supa de ciuperci pleutorus

In Supe la 15 Feb 2012

Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa, morcovii si telina se curata, si se rad fin. Ciupercile se fierb in apa cu putina sare, se spumeaza dupa primul clocot si se adauga legumele rase. Se lasa la fiert la foc potrivit, cca. 25 de minute, neacoperit. La finnal se adauga marar...

Pulpe de pui dezosate cu orez si legume la cuptor

In Pui la 15 Feb 2012

Pulpele se spala si se aseaza intr-o tava rezistenat la caldura. Legumele comgelate se aseaza peste carne. Orezul ales si spalat se presara peste carne si legume. Se adauga apa, se presara cu sare si piper si se introduca la cuptorul incins in prealabil, cca. 30 de minute la foc potrivit,...

Pastrama de oaie cu ceapa si ardei

In Oaie la 14 Feb 2012

Ceapa si ardeii se curata si taie marunt. Se calesc in putina apa si ulei. pastrama se curata de grasime si pielite, se taie bucati si se adauga la amestecul de ardei si ceapa. Se transfera in oala minune, Kukta, se asezoneaza de piper, nu se adauga sare deoarece pastrama deobicei e destul de...

Inele de calamar in aluat de clatite

In Fructe de mare la 14 Feb 2012

Se pregateste din faina, lapte, oua si un praf de sare un aluat ca pentru clatite, dar un pic mai consistent. Intre timp se incinge uleiul intr/un ceaun. Inelele de calamar se trec prin aluatul obtinut si se pun la prajit in uleiul incins. Se scot inelele dupa ce s/au rumenit pe ambele...

Dovleac copt a la Jamie Oliver

In Jamie Oliver la 13 Feb 2012

Condimentele de mai sus se freaca intr-un mojar, pana se omogenizeaza bine si se sfarma cat de cat boabele de mirodenii. Dovleacul se taie felii, se curata de seminte si se ung cu amestecul de mirodenii. Se lasa la rece cca. 30 minute, apoi se pun la copt in cuptorul incins in prealabil, la foc...

Afisate 1411 - 1440 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]