Floricele cu mac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 3350 vizualizari

 

Dupa dulce trebuie si ceva sarat, ca sa mearga vinul sau berea, dupa gustul fiecaruia :D.

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.
  • 1 ou intreg
  • 1 albus
  • margarina 250 g/
  • smantana grasime 12%- 3 linguri
  • drojdie uscata 3 lingurite
  • sare 2 lingurite
  • lapte cald degresat 3 linguri
  • seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Se cerne faina in vasul de la masina de paine, se adauga laptele cald, ouale, smantana, drojdia, margarina si se programeaza "masinaria" la programul de aluat. Dupa cca. 90 de minute se scoate aluatul, se pune pe masa de lucru presarata cu faina, sa intinde cu "sucitorul" si se taie in forme diferite, care se ung cu albus de ou, se presara cu seminte de mac si un praf de sare.  Se aseaza formele obtinute intr-o tava tapetata cu floie de pregament si se coc ]n cuptorul preincalzit cca. 20-30 de minute pana e rumenesc frumos deasupra.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

29.01.2012, 11:37

Panacris 1

29.01.2012, 20:34

Va poftesc la masa!!!

Panacris 1

29.01.2012, 20:35

Onesta, sincer nici nu-ti dai seama ca mananci caracatita, cea din consevra e tocata si are gust de peste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu peste si sos iute-dulceag