Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual unul cu strecurătoare în el, cel pentru fiert spaghete) iar când clocotește apa, se...
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde...
Ideal ar fi ca peștele conservat (conserva!), să stea la rece cca. 3 ore înaintea preparării. Fielul de hering se scurge de uleiul din conservă, se rupe în bucăți mari și se pune într-un vas. Ceapa și se curăță, se taie julien, apoi se adaugă la pește. Se...
Am plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă emoții, că nu se va găti bine!;)
Nutriţioniştii...
Ceapa și ardeiii, se curăță și se toacă mărunt, se pun la dinstuit în puțin ulei și apă, la foc mediu, cca. 5 minute neacoperit. Apoi se adaugă cartofii tăiați în sferturi și ciupercile cubulețe, se asezonează de sare și piper, și se lasă la gătit cca. 15 minute la...
Legumele coapte se taie mărunt, se pun la gătit în puțin ulei, împreună cu ardeiul tocat mărunt în tigaia Doubleta. După ce s-au înmuiat se adaugă ouăle bătute energic, asezonate de sare și piper. Omleta se coacecca. 5 minute pe fiecare parte. Se servește...
Cartofii se spală, se crestează în două, se ”masează” cu margarină sau ulei. Mirodeniile se amestecă cu puțină sare, și se presară peste cartofi. Aceștia se împachetează în folie și se pun la copt în jar încins cca. 30 de minute. Ceapa se...
Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în...
Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, apoi se adaugă apa, uleiul și făina, amestecată cu puda de cacao și praful de copt, amestecându-se ușor, ca să se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de...
Pătlăgeaua se spală și se taie în felii, cca. 5 bucăți. Se așează pe o farfurie termorezistentă, apoi se montează cu feliile de salam, brânză de burduf și feliile de peirsică. Se dă la cuptorul cu microunde/ cuptor normal cca. 2 minute. Se ornează cu frunze, flori de...
Cu această rețetă vă aduc la cunoștință beneficiile consumului de ardei gras!
Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare și sistem optic, și...
Numai revin asupra beneficiilor legumelor, deoarece în ultimul timp, gătind în minunatul vas Zepter, v-am tot informat.
Astfel ceapa curățată și tocată fideluță se dinstuie cu puțin ulei de arahide, în vasul rece Zepter. Se adaugă fâșii de dovlecei, coapte pe...
Carnea de porc a devenit în ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite și consumate, în ciudă efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă specialiștii avertizează că această opțiune...
Cartofii se curăță, se taie rondele și se așează pe fundul vasului grill;) Între timp aripile de pui, se spală, se șterg cu un șervet de hârtie, apoi cu ajutorul unui cuțit mic, se desface pielea de deasupra aripioarei, unde se introduce câte o bucată de...
Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi. Preparatele din fasole verde au o influenţă...
Pulpele dezosate, asezonate cu praf de curry, se prăjesc în puțin ulei de măsline, de această dată, am folosit, tigaia Doubleta, cca. 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu;) Apoi se adaugă laptele de cocos și feliile de ananas, lăsânduse la prăit cca. 5 minute pe...
Ouăle se bat energic cu un praf de sare. Feliile de pâine se trec prin amestecul de ouă, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, cca. 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de bucătărie absorbant. Pe fiecare felie de frigănea se așează câte 2/3 feliuțe de...
Pulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins, cca. 10 minute pe fiecare parte. De aici, a început marea aventură! Șnițelele,...
Ouăle se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, smântâna, untul topit până se omogenizează toate ingreedientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecate și cernute, înglobându-se ușor până ce se obține un aluat...
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html ) și coaja de lămâie. După ce s-au fiert...
Ceapa și ardeii curățați, tăiați rondele se pune la dinstuit în puțin ulei și apă, acoperit cca. 10 minute la foc minim. Apoi se adaugă carnea, vinetele (curățate în prealabil, presărate cu sare și lăsate cca. 10 minute la odihnă, apoi se spală și se storc bine),...
Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza fideluță și bucățile de pui, se completează cu apă, cca. 3000 ml, se asezonează de sare,...
Varza se taie fideluță, se sărează, se lasă cca. 5 minute la rece, apoi se stoarce și se așează într-un bol încăpător. Bucățile de ton scurse de ulei, roșia tocată, ceapă tăiată fideluță, mărarul tocat mărunt, se asezonează de piper și zeamă de...
Cum se fierbe porumbul.
După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;)
Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se așază în vasul Zepter din dotare, se acoperă cu capacul, se dă la foc mic, cca. 10 minute,...
Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt sărace în grăsimi şi lipsite de colesterol şi au un conţinut crescut de apă. Din acest...
Vinetele sunt legume ce fac parte din familia solanaceelor. Din această familie mai fac parte și roșiile, ardeii, cartofii, tutunul și alte plante foarte toxice (ex: mătrăgună).
Vânata conține multă apa, cam 95%, iar la gătit își va lasă foarte mult suc în vas....
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternand uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreunaă cu praful de copt, semințele de mac și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut...
Dovelecelul, cartoful, ceapa și usturoiul se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea fină.
Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de potasiu și mangan, dovleceii conțin din plin vitamine din complexul B (B1 și B6), cât și vitaminele A, C și K. Consumul...
Caisele se spală, se desfac în două și se scot sâmburii. Într-un vas încăpător se pun fructele, se presară zahărul peste ele, zeama de lămâie, apoi se rotește vasul ușor, cât să se împreune fructele cu aromele și se lasă cca. 3 ore la...
Feliile de pâine se prăjesc la prăjitor, tigaie sau cuptor. Apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline, se așează un strat de șuncă, camembertul feliat și se dă la cuptorul cu microunde sau cel normal cca. 2-3 minute. Apoi se ornează cu feliile de roșii, se stropește cu puțin...
Fasole verde pentru iarnă
Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual unul cu strecurătoare în el, cel pentru fiert spaghete) iar când clocotește apa, se...
Cornulețe aperitiv
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde...
Salată de hering
Ideal ar fi ca peștele conservat (conserva!), să stea la rece cca. 3 ore înaintea preparării. Fielul de hering se scurge de uleiul din conservă, se rupe în bucăți mari și se pune într-un vas. Ceapa și se curăță, se taie julien, apoi se adaugă la pește. Se...
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter
Am plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă emoții, că nu se va găti bine!;) Nutriţioniştii...
Tocană de cartofi și ciuperci
Ceapa și ardeiii, se curăță și se toacă mărunt, se pun la dinstuit în puțin ulei și apă, la foc mediu, cca. 5 minute neacoperit. Apoi se adaugă cartofii tăiați în sferturi și ciupercile cubulețe, se asezonează de sare și piper, și se lasă la gătit cca. 15 minute la...
Omletă cu legume coapte în jar
Legumele coapte se taie mărunt, se pun la gătit în puțin ulei, împreună cu ardeiul tocat mărunt în tigaia Doubleta. După ce s-au înmuiat se adaugă ouăle bătute energic, asezonate de sare și piper. Omleta se coacecca. 5 minute pe fiecare parte. Se servește...
Cartofi și ceapă coapte în jar
Cartofii se spală, se crestează în două, se ”masează” cu margarină sau ulei. Mirodeniile se amestecă cu puțină sare, și se presară peste cartofi. Aceștia se împachetează în folie și se pun la copt în jar încins cca. 30 de minute. Ceapa se...
File de Novac prajit
Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în...
Prajitura cu ciocolata
Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, apoi se adaugă apa, uleiul și făina, amestecată cu puda de cacao și praful de copt, amestecându-se ușor, ca să se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de...
Aperitiv cu pătlăgele galbene și piersici!
Pătlăgeaua se spală și se taie în felii, cca. 5 bucăți. Se așează pe o farfurie termorezistentă, apoi se montează cu feliile de salam, brânză de burduf și feliile de peirsică. Se dă la cuptorul cu microunde/ cuptor normal cca. 2 minute. Se ornează cu frunze, flori de...
Ardei umpluți gătiți în vasul Zepter!
Cu această rețetă vă aduc la cunoștință beneficiile consumului de ardei gras! Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, cum ar fi sistemului cardio-vasculare și sistem optic, și...
Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!
Numai revin asupra beneficiilor legumelor, deoarece în ultimul timp, gătind în minunatul vas Zepter, v-am tot informat. Astfel ceapa curățată și tocată fideluță se dinstuie cu puțin ulei de arahide, în vasul rece Zepter. Se adaugă fâșii de dovlecei, coapte pe...
Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter
Carnea de porc a devenit în ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite și consumate, în ciudă efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă specialiștii avertizează că această opțiune...
Aripioare de pui Panacris
Cartofii se curăță, se taie rondele și se așează pe fundul vasului grill;) Între timp aripile de pui, se spală, se șterg cu un șervet de hârtie, apoi cu ajutorul unui cuțit mic, se desface pielea de deasupra aripioarei, unde se introduce câte o bucată de...
Fasole verde la vas Zepter
Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi. Preparatele din fasole verde au o influenţă...
Pulpe de pui cu ananas și lapte de cocos
Pulpele dezosate, asezonate cu praf de curry, se prăjesc în puțin ulei de măsline, de această dată, am folosit, tigaia Doubleta, cca. 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu;) Apoi se adaugă laptele de cocos și feliile de ananas, lăsânduse la prăit cca. 5 minute pe...
Frigănele înnobilate!
Ouăle se bat energic cu un praf de sare. Feliile de pâine se trec prin amestecul de ouă, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, cca. 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de bucătărie absorbant. Pe fiecare felie de frigănea se așează câte 2/3 feliuțe de...
Șnițele din pulpă de curcan (rețeta remediată!)
Pulpa de curcan se porționează, se frăgezește cu ciocanul de șnițele;), apoi se sărează. Bucățile de carne se trec prin făină, ou bătut și pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins, cca. 10 minute pe fiecare parte. De aici, a început marea aventură! Șnițelele,...
Prăjitură cu cacao și glazură de căpșuni
Ouăle se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, smântâna, untul topit până se omogenizează toate ingreedientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecate și cernute, înglobându-se ușor până ce se obține un aluat...
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceaa-de-morcovi-41081.html ) și coaja de lămâie. După ce s-au fiert...
Curcan cu vinete și măsline
Ceapa și ardeii curățați, tăiați rondele se pune la dinstuit în puțin ulei și apă, acoperit cca. 10 minute la foc minim. Apoi se adaugă carnea, vinetele (curățate în prealabil, presărate cu sare și lăsate cca. 10 minute la odihnă, apoi se spală și se storc bine),...
Borș cu carne de pasăre și legume de vară
Ceapa și zarzavaturile se curăță și se toacă mărunt, se pun la înăbușit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute acoperit la foc mic. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, varza fideluță și bucățile de pui, se completează cu apă, cca. 3000 ml, se asezonează de sare,...
Salată de varză cu ton
Varza se taie fideluță, se sărează, se lasă cca. 5 minute la rece, apoi se stoarce și se așează într-un bol încăpător. Bucățile de ton scurse de ulei, roșia tocată, ceapă tăiată fideluță, mărarul tocat mărunt, se asezonează de piper și zeamă de...
Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter
Cum se fierbe porumbul. După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;) Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se așază în vasul Zepter din dotare, se acoperă cu capacul, se dă la foc mic, cca. 10 minute,...
Tartă de legume gătită în Vasul Zepter
Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt sărace în grăsimi şi lipsite de colesterol şi au un conţinut crescut de apă. Din acest...
Salată de vinete coapte la vas Zepter!
Vinetele sunt legume ce fac parte din familia solanaceelor. Din această familie mai fac parte și roșiile, ardeii, cartofii, tutunul și alte plante foarte toxice (ex: mătrăgună). Vânata conține multă apa, cam 95%, iar la gătit își va lasă foarte mult suc în vas....
Prăjitură cu caise și mac
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternand uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreunaă cu praful de copt, semințele de mac și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut...
Chiftele prăjite în vasul Zepter!
Dovelecelul, cartoful, ceapa și usturoiul se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea fină. Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de potasiu și mangan, dovleceii conțin din plin vitamine din complexul B (B1 și B6), cât și vitaminele A, C și K. Consumul...
Caise făcute gem a la Panacris
Caisele se spală, se desfac în două și se scot sâmburii. Într-un vas încăpător se pun fructele, se presară zahărul peste ele, zeama de lămâie, apoi se rotește vasul ușor, cât să se împreune fructele cu aromele și se lasă cca. 3 ore la...
Bruschete cu șuncă și Camembert Milkana
Feliile de pâine se prăjesc la prăjitor, tigaie sau cuptor. Apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline, se așează un strat de șuncă, camembertul feliat și se dă la cuptorul cu microunde sau cel normal cca. 2-3 minute. Apoi se ornează cu feliile de roșii, se stropește cu puțin...