Pentru majoritatea Bucătărașilor, acest preparat pare comun, dar pentru mine fiind o noutate, aici mă refer la folosirea borșului de casă ( în adevăratul sens al cuvântului ;), am vrut să o împărtășesc cu voi! Spor la treabă!
Carnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai durează vreo 20 de minute până ce se poate umbla la oală. Între timp se curăță legumele, se rad mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de carne. Mațele curățate foarte bine, cu apă rece, ceapă și bicarbonat, se pun la fiert separat în puțină apă rece. După ce au dat un clocot se strecoară și se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de legume, care se completează cu zeama de carne și bucățile de carne fierte separat. Separat se dă borșul în clocot, apoi se adaugă la ciorba noastră și se mai lasă la fiertm la foc mediu, semiacoperit cca. 15 minute. Se asezonează cu sare și leuștean.
Borșul se servește fierbinte cu un colț de pâine caldă sau mămăligă și ardei iute.
Poftă bună!