Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter

de Panacris in Porc, 28 Iul 2013 | 5916 vizualizari

 

Majoritate bucătărașilor știm că cea mai bună legumă e ”porcul” ;) Ei preparatî în minunatul vas Zepter, nu numai că e cea mai bună, ci e și mai sățioasă și sănătoasă!;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • pulpă de os degresată cca. 500 g,
  • ierburi provencale 1 linguriță ( cimbru, lămâiță, busuioc, levănțică)
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion de roșii Panacris cca. 100 ml,
  • gnocchi cca. 300 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter:

Carnea de porc a devenit în ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite și consumate, în ciudă efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă specialiștii avertizează că această opțiune culinara solicita precauții speciale: carnea de porc poate daună stării de sănătate sau poate provoca chiar deces. 

Așadar, care este realitatea? Este carnea de porc unul dintre alimentele de care trebuie să ne ferim?

Carnea de porc în stare naturală este săracă în clorura de sodiu și are un conținut bogat de proteine.

Reprezintă de asemenea o sursă bună de vitamine și minerale, necesare unui organism sănătos: fier, magneziu,fosfor, potasiu și zinc, și o serie de vitamine din grupă B, cum ar fi vitamină B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.

Carnea de porc este o sursă minunată de proteine. O porție de carne de 100 de grame oferă aproximativ jumătate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.   

Conținutul de grăsimi al cărnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc); carnea "cea mai slabă" are un conținut de 6 g grăsime per 100 g de carne;

Carnea de porc conține mai multe grăsimi nesăturate decât grăsimi saturate;

Carnea de porc conține acidul linoleic conjugat, considerat de către experți că fiind un bun aliat al organismului împotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare;

 Sfaturi utile în prepararea cărnii:

 Înainte de gătire, se recomanda îndepărtarea părților cu grăsime de pe bucată de carne;

 Se recomandă metodele dietetice de preparare a cărnii, cum ar fi rotisorul, grătarul, prăjirea fără ulei, fierberea;

Carnea de porc trebuie consumată în porții rezonabile; porția recomandată este de 100 de grame. 

Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism și este recomandat a fi introdusă în dietă, cu măsură, în cazul anemiei feriprive (prin carență de fier);

O porție de 100 de grame de carne de porc oferă 15% din necesarul zilnic de fier;

Prin consumarea a 100 de grame de carne de porc se asigură 30% din necesarul zilnic de zinc;

Conform studiilor, persoanele care exclud din dietă carnea, de orice tip, se confruntă cu deficiență de zinc;

Fierul, zincul și vitamină D conținute de carnea roșie sunt absorbite mai eficient de către organism, spre deosebire de alte alimente care le conțin;

Consumată în cantități moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor și performanțelor mentale. Prin conținutul de antioxidanți esențiali, carnea de porc asigură o mai bună imunitate a organismului.

Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/carnea-de-porc-beneficii-si-riscuri_5854

Pulpa de porc degresată se taie, în bucăți mari, cam de cât o porție pentru fiecare. Ceapa curățată și tăiată rondele se călește într-o lingurță de ulei, în vasul Zepter, cca. 2 minute la foc mediu, acoperit. Se adaugă bucățile de carne se asezonează de mirodenii, se așează capacul și se lasă la gătit cca. 15 minute, la foc mediu, până ce indicatorul de pe Termocontrol ajunge în zona verde, cam pe la jumătate. Apoi se oprește focul, se trage oala deoparte și se lasă cca. 30 de minute la gătit, atenței FĂRĂ FOC. După ce indicatorul ajunge în zona crem, se ridică capacul, se adaugă bulionul și găluștele de cartofi, se pune vasul din nou la foc mediu, pentru cca. 10 minute, pentru a se găti și gnocchi, până ce indicatorul de pe Termonocontrol ajunge în zone verde, apoi se dă din nou deoparte vasul și se lasă cca. 10 minute, la gătit fără foc. Cu vasul minunat Zepter carnea de porc nu va fi toxică deoarece a fost preparată sănătos! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc cu ceapă preparată în vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta in crapatura de carnat