De fapt e o omletă numai bună când te întorci din vacanțe sau călătorii și găsești în frigider mai nimic pentru un prânz de patru persoane înfometate! ;) Această rețetă intră în categoria ”nimic nu se pierde totul se transformă” ;) Plus că ingredientele, mai puțin ouăle, au călătorit cu noi de la Mangalia la București! ;) Spor la treabă și poftă bună!
Ceapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă rondelele de cârnați prăjite în prealabil ( în cazul nostru au fost preparați pe grătar înainte cu o seară;) , lăsându-se la gătit, acoperit cca. 5 minute la foc mediu. Între timp se bat ouăle energic, cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat, apoi se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la prăjit cca. 5 minute, până ce se gătește omleta.
Se servește fierbinte cu pâine neagră și cu castraveți murați de vară sau cu răzătură de brânză. Poftă bună!