publicat la 17.11.2024
publicat la 18.10.2024
publicat la 13.10.2024
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu urda si mure
Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena. Separat, amesteci faina...
Rozete aperitiv
Drojdia cu zaharul le amesteci pana devin o pasta, torni peste aceasta putin lapte caldut si amesteci cu putina faina, formand astfel maiaua pe care o lasi la crescut. Dupa ce a crescut, adaugi restul de faina amestecat cu sarea si oul batut. Framanti aluatul adaugand si laptele caldut putin cate...
Salata de ton cu naut
Desfaci buchetelele de broccoli si le pui la fiert, in apa cu sare pentru 4-5 minute. Speli rosiile cherry si le tai in sferturi, iar ardeiul rosu il speli si il tai felii subtirele. Speli patrunjelul si il toci marunt. Scurgi conservele si amesteci ingredientele si apoi adaugi sare dupa...
Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos
Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti blatul cu ciocolata. Topesti la baine-marie ciocolata si...
Paste cu sos de dovlecei
Fierbi pastele al dente, în apa cu sare. Între timp, cureti usturoiul si speli legumele si frunzele de busuioc. Rosiile le cureti de coaja si le tai cubulete. Dovleceii ii tai cubulete. Cubuletele de dovlecei, busuiocul, usturoiul, sarea si smantana le mixezi pana obtii...
Inimioare cu gem de caise
Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie. Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul unei forme mici de inimioara decupezi din cercuri inimioare. Faci acest lucru doar cu jumatate din...
Rulada din carne de strut cu legume
Cureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura). Speli broccoli si desfaci buchetele mici, iar ardeiul il speli si il tai betisoare. Dai cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Tai...
Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata
Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o spatula. Ungi cu unt o forma de...
Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii
Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul, putin cate putin, in usturoi, adaugi un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se...
Budinca de orez cu mere
Fierbi laptele cu orezul si zaharul, pana ce orezul este fiert. Adaugi galbenusurile si albusurile batute spuma tare si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia. Intr-o craticioara, caramelizezi cele 50 g zahar, apoi adaugi merele curatate de coaja si taiate feliute si stafidele. Calesti...
Coffee cheesecake
Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cu sarea si praful de copt. Pui in blender boabele de cafea si le maruntesti, dar nu le transformi in pudra (lasi...
Cannelloni cu spanac si cascaval
Cureţi şi speli spanacul în câteva ape, il pui la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Il lasi să dea în câteva clocote până se înmoaie şi il pui să se scurgă într-o sită. Intre timp, pui la calit, in 2 linguri de ulei, ceapa tocata...
Placinta aperitiv cu branza
Din ingredientele de mai sus, framanti un aluat pe care-l lasi la dospit pana isi dubleaza volumul. Tapetezi o forma rotunda cu hartie de copt (diametrul 28). Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi rotunde, nu foarte groase, cu diametrul egal cu al formei. Cea de a doua foaie trebuie sa...
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Hamburger din carne de strut
Pui chiftelele pe grillul bine incins, cat inca acestea sunt congelate. Dupa ce s-au facut bine, le asezi intre celelalte ingrediente alese pentru hamburger. Tai chiflele (eu am folosit 3 chifle din faina alba si 3 din faina integrala) in doua, pe orizontala. Tai rosia felii. Speli frunzele de...
Tarta cu ficatei, broccoli si conopida
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute. Desfaci conopida si broccoli in buchetele si le...
Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si cascaval
Freci untul cu putina sare, apoi adaugi ouale pe rand si omogenizezi compozitia. Adaugi condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incorporezi, treptat, faina amestecata cu praful de copt. Framanti cu mana pana obtii un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il pui intr-o folie...
Prajitura cu urda
Intr-un bol, amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti putin pana se omogenizeaza, apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la congelator pana...
Waffe cu dulceata de afine
Pui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet. Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi, adaugi zaharul macinat si esenta de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi...
Tarta cu mere si branza
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul, pentru 30...
Tarta rustica cu ardei si telemea
Din apa, margarina, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Tai ardeii fasii si ii amesteci cu branza faramitata si ouale. Asezonezi cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Intinzi o...
Parizer de casa din piept de curcan
Dai carnea prin masina de tocat. Pui ouale intr-un vas inalt si adaugi uleiul, grisul, usturoiul si condimentele si mixezi cu un mixer vertical. Adaugi carnea tocata si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi maslinele taiate felii si ardeiul taiat cubulete si amesteci usor. Intinzi...
Smoothie cu mango si banana
Pui în recipientul blender-ului, apa, adaugi mango si banana taiate cubulete, goji si mierea și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Rastorni smoothie-ul rezultat intr-un pahar si il servesti imediat.
Negresa cu crema de dovleac
Pentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi dovleacul de apa in care a fiert si il pasezi cu blenderul vertical. Il lasi sa se raceasca, apoi adaugi...
Placinta cu carne si cascaval
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti...
Biscuiti cu cascaval
Spargi oul intr-un bol si il freci bine cu untul, apoi adaugi condimentele si cascavalul dat pe razatoarea mica si amesteci. Adaugi faina si framanti un aluat usor moale, dar nu foarte lipicios. Pui aluatul intr-o punga si il dai la rece pentru o ora, apoi il intinzi pe masa infainata...
Tarta cu branza si mere
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. Le pui...
Smoothie cu sfecla, mere si morcovi
Speli si cureți sfecla, morcovii, mărul și apoi, le tai în cubulete potrivit de mari. Le pui în recipientul blender-ului, adaugi murele, mierea si apa și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Daca ti se pare prea gros, poti sa mai adaugi apă si să mixezi...
Tarta cu ciuperci, ardei si spanac
Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intr-un castron, amesteci ardeii cu spanacul (decongelat si scurs de apa) si ciupercile taiate cubulete, dupa care condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si rozmarin. Adaugi parmezanul ras si amesteci pana se omogenizeaza...
Gogosi pufoase
Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un...