Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20...
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.
Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, o căniță de apă, sare și piper după gust....
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu...
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt . Se mixează ouăle cu sare, apoi se adaugă brânza și ...
Se cerne făina cu praful de copt și cacaua.
Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă.
Se adaugă, întâi...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți.
Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se...
Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute.
Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute.
Se taie ardeiul felii.
Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce...
Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două.
Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu...
Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor.
Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să...
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.
Se scoate dovleacul din...
Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se asezonează cu sare și piper.Se lasă să fiarbă 10 minute, atât cât să scadă apa. Se adaugă...
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul.
Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara.
Se curăță merele, se...
Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte).
Pentru...
Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se adaugă condiment de pui. Se adaugă ceapa și se călește...
Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se...
Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se...
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe,...
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe.
Ceapa se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și o căniță de apă, și se continuă...
Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Pentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate mărunt, cașcavalul ras, sare si piper dupa gust. Se amestecă până la omogenizare.
Se taie aluatul foietaj, pe...
Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.
Se mixează untul de la temperatura camerei cu zahărul și sarea până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle, se mixează bine...
Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul.
Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc la bain-marie.
Se adaugă ciocolata topită și ușor călduță peste ouă, se amestecă...
Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute.
Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se...
Cum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă...
Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți,...
Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc pentru 10 minute, timp în care zahărul se topește, se formează sirop și se...
Desert gogosi pufoase ca la gogoserie
Se pregătește maiaua: se pune laptele călduț într-un castron, se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă bine. Se lasă să crească 20 de minute la cald. Se adaugă, ouăle, untul topit, esențele, făina și praful de sare. Se frământă aluatul cu mâna timp de 15-20...
Spaghete cu fructe de mare
Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază. Într-o tigaie, se pune uleiul de măsline și se călesc feliile de usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, feliile de ardei, o căniță de apă, sare și piper după gust....
Desert briose cu mere
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu...
Budinca de dovlecei
Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mici și se scurg bine de apă. Ceapa verde se toacă rondele, ardeiul se taie cubulețe, iar mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt . Se mixează ouăle cu sare, apoi se adaugă brânza și ...
Desert prajitura marmorata cu branza si stafide
Se cerne făina cu praful de copt și cacaua. Separat, se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă pe rând zahărul măcinat și se mixează până când se obține o spumă tare și lucioasă. Se adaugă, întâi...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600
Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de...
Orez cu legume si carne de rata
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți. Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se...
Pui cu cartofi noi, la cuptor
Se spală bucățile de carne de pui și se pun la fiert în apă cu sare, pentru 20 de minute. Se curăță cartofii, se spală, se taie în două și se pun la fiert pentru 10 minute. Se taie ardeiul felii. Se scurge apa și se presară boia de ardei dulce...
Desert prajitura cu branza si cirese
Se scot sâmburii cireșelor și se taie cireșele în două. Se mixează (cu ajutorul unui mixer vertical) brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Se adaugă făina și se omogenizează. Abușurile se bat spumă cu...
Mancarica de fasole cu afumatura
Se toacă ceapa verde rondele și se călește în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se asezonează cu sare, piper și cimbrișor. Afumătura se taie cubulețe și se acoperă totul cu apă și se lasă să...
Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă. Se scoate dovleacul din...
Tagliatelle cu fructe de mare
Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se asezonează cu sare și piper.Se lasă să fiarbă 10 minute, atât cât să scadă apa. Se adaugă...
Desert prajitura invizibila, cu mere
Se mixează ouăle întregi cu un praf de sare, zahărul măcinat și esența de vanilie până când își triplează volumul. Se adaugă treptat laptele, untul topit și răcit, făina și scorțișoara. Se curăță merele, se...
Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone
Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). Pentru...
Mancarica de mazare cu carne de pui
Se toacă ceapa, roșia și ardeiul cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică. Pieptul se taie cubulețe și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se adaugă condiment de pui. Se adaugă ceapa și se călește...
Desert tarta cu pere si branza
Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se...
Desert clatite cu branza la cuptor
Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se...
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga
Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe,...
Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata
Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore (sau...
Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g), sarea și esența de vanilie. Se mixează totul 3-4 minute până când se obține un...
Placinta cu carne de porc
Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se înăbuşă în ulei, apoi se adaugă carnea tocată și o căniță de apă, și se continuă...
Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone
Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Pentru blat, se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă...
Mini pateuri cu ton
Se pune crema de brânză într-un vas, se adaugă oul și se mixează, apoi se adaugă tonul bucăți scurs, măslinele tocate mărunt, cașcavalul ras, sare si piper dupa gust. Se amestecă până la omogenizare. Se taie aluatul foietaj, pe...
Desert fursecuri cu ciocolata
Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit. Se mixează untul de la temperatura camerei cu zahărul și sarea până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle, se mixează bine...
Desert chocolate crinkles
Se mixează ouăle împreună cu zahărul până se deschid la culoare si își dublează volumul. Se pune ciocolata și untul tăiate bucățele într-un vas și se topesc la bain-marie. Se adaugă ciocolata topită și ușor călduță peste ouă, se amestecă...
Friptura de purcel
Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute. Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se...
Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa
Cum se prepara Desert ciocolata de casa cu lapte praf si unt reteta delicioasa Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă...
Desert cheesecake cu ciocolata neagra
Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și se toarnă compoziția de biscuiți,...
Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie
Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc pentru 10 minute, timp în care zahărul se topește, se formează sirop și se...