Desert prajitura cu mere si nuci

de oanapl in Prajituri, 4 Apr 2020 | 6106 vizualizari

 

Dacă tot avem timp zic să pornim cuptoarele. Pentru această prăjitură delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Cleme (căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup :* ).
Eu am folosit jumătate din cantitatea de zahăr (folosită în rețeta originală) și a fost suficient, pentru noi. Am un singur regret: că am pus doar 150g nuci și ar fi fost bine dacă puneam mai multe (că tare mult îmi plac nucile în prăjituri). Am mai modificat puțin rețeta: am pus 5 ouă (în loc de 4), că mi-a trimis mama-soacră o grămadă de ouă, de pot să pun o cloșcă :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat ( tava 35/25 cm):
  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 380 g făină
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de lămâie
  • 150 g nucă
  • pentru umplutură:
  • 2 kg mere
  • 80 g zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si nuci:

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească.


Se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat și se mixează până când se obține o bezea tare. Separat se amestecă gălbenușurile cu laptele, uleiul și esența de lămâie. Acest amestec se încorporează în albușurile bătute bine, cu mișcări ușoare de jos în sus. Se adaugă făina cernută și praful de copt și se omogenizează ușor.
Se toarnă jumătate din aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 10 minute. Cât stă tava la cuptor, se toacă nuca grosier.
Se scoate tava din cuptor, se presară jumătate din nucă, se întind merele călite, peste acestea se toarnă restul de aluat, se nivelează și se presară nucile rămase. Se dă din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 minute, până când trece testul scobitorii și apoi se scoate tava din cuptor, se scoate prăjitura cu tot cu hârtia de copt, pe un grătar și se lasă să se răcească bine, apoi se porționează prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca