aluaturi de casa
Am primit de la mama-soacră o sacoșă plină de baby spanac și era păcat să nu pregătesc ceva bun cu el. Am făcut o supă cremă de spanac și această tartă delicioasă. Am avut ceva de lucru, până când am terminat de spălat frunză cu frunză spanacul, pentru că era plin de pământ, dar în final, a meritat efortul.
Când cumpărați spanac, trebuie să țineți cont de faptul că se pierde foarte mult... rămâneți cu jumătate din cantitate.
Din ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie și se tapetează cu el o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc. Se presară pesmetul deasupra.
Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine și pune într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei și se înăbusă câteva minute, până se înmoaie. Se pune într-o strecurătoare să se scurgă surplusul de apă.
Se mixează ouăle cu puțină sare, apoi se adaugă peste brânză și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, până când se obține o cremă fină. Se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul tăiat rondele și spanacul scurs bine de apă și tocat. Se adaugă făina și se omogenizează, apoi se toarnă compoziția peste aluatul din tavă. Aluatul care curge peste margini se aduce spre interiorul tartei.
Tarta se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la 180 de grade C, până când se rumenește frumos deasupra.Se lasă să se răcorească puțin și se taie.