Tarta cu ton si legume

de oanapl in Ton, 26 Apr 2020 | 2824 vizualizari

 

Această tip de tartă poate fi pregătită și cu alte legume sau cu carne de pui. A fost delicioasă și fetelor le-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • ¼ ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 2 conserve de ton bucăți în ulei
  • sare
  • piper
  • Cimbru
  • 4 ouă
  • 1 aluat foietaj
  • 100g cașcaval
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si legume:

Se curăță legumele, se toacă mărunt și se călesc în uleiul încins. Se adaugă o căniță de apă, se asezonează cu sare, piper, cimbru și se lasă să fiarbă până când scade apa. 

Se pun la fiert 2 ouă și se lasă să fiarbă 5-7 minute. Se curăță și se taie cubulețe.

Se adaugă tonul scurs de ulei peste legume și se amestecă ușor.

Se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă ouăle fierte tăiate cubulețe și se amestecă ușor. Se lasă să se răcească compoziția.

Se unge tava cu unt, se întinde aluatul în tavă și se înțeapă din loc în loc. Se adaugă compoziția peste aluat și deasupra se toarnă cele 2 ouă bătute. Se taie surplusul de aluat de pe margini.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 45-50 de minute. Se scoate tava, se presară cașcavalul ras și se mai lasă la cuptor pentru 2-3 minute.

Se lasă să se răcorească puțin și se servește tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară