Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao

de oanapl in Prajituri, 2 Apr 2020 | 3715 vizualizari

 

Pentru această prăjitură delicioasă m-am inspirat de la Merisor (căreia îi mulțumesc de idee și o pup).
Eu am folosit mai puțin zahăr atât în compoziția de mere cât și în aluat și a fost fix pe gustul nostru. Chiar de a doua zi fetele mă întrebau când o mai pregătesc. Vă invit să o încercați și voi, să vă convingeți că e delicioasă. 

 

INGREDIENTE

Pentru 2 foi fragede cu cacao ( 25/35 cm):

  • 1 ou
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt cremos
  • 80 g zahăr
  • 500 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf linguriță sare
  • Pentru merele caramelizate:
  • 1500 g mere
  • 80 g zahăr
  • 30 g amidon
  • 2 lingurițe scorțișoară
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao:

Se pregătește mai întâi umplutura de mere.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se dă vasul deoparte de pe foc, se presară scorțișoara, se omogenizează compoziția și se lasă merele să se răcească, apoi se încorporează amidonul, în funcție de cât sirop se formează.
Cât merele se răcesc, se pregătește aluatul fraged cu cacao.
Se cerne într-un vas, făina amestecată cu cacaua și praful de copt.
Se face o adâncitură la mijloc și se pune oul, untul rece tăiat în cuburi, iaurtul, zahărul și sarea.
Se amestecă rapid toate ingredientele, iar aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Se împarte aluatul în două părți egale.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se întinde prima parte de aluat în ea.
Peste foaia de aluat, se întind uniform merele și deasupra se întinde cealaltă foaie de aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se coace prăjitura pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească și apoi se porționează.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
American Apple Pie – Placinta cu mere