publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Enchilada cu carne de pui
Spalam, uscam si taiem fasii pieptul de pui, tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la sotat intr-o tigaie cu ule i(nu prea mult). Adaugam carnea de pui si dupa un timp, usturoiul ras. Lasam sa prinda culoare puiul si adaugam supa de pui si lasam sa fiarba, asezonam si adaugam si...
Mancare de naut
Punem nautul peste noapte in apa rece, a doua zi in vom pune in oala sub presiune sa se gateasca mai repede si mai bine. Lasam aproximativ 45 de minute, dupa care verificam daca este fiert. Curatam si tocam legumele, sotam ceapa, ardeiul, morcovul, telina. Taiem carnea de porc cubulete...
Empanada cu carne de vita
Se pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin, pana aluatul prinde forma. Dupa aceea scoatem din robot si incepem sa il framantam. Impartim in 2...
Pastel de pollo
Ingredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa). Rezulta un aluat moale, sfaramicios, ca la quiche/tarta, poate chiar mai moale putin. Se scoate din robot, se pune in...
Arroz con pollo (orez cu pui)
Tocam ceapa, ardeiul, radem morcovul, adaugam usturoiul maruntit si cimbrul in ulei si lasam sa se intrepatrunda aromele. Adaugam orezul prefiert spalat bine, peste si lasam sa prinda acea tenta lucioasa, dupa care adaugam din supa de pui strecurata (1 la 3) si vom pune la masina de...
Chiftelute din carne de porc cu piure bicolor
Curatam cartofii si fructul de tiquisque de coaja si ii vom taia in cubulete mai mici, dupa care vom pune, separat la fiert, cu un praf de sare. Am fotografiat acest fruct, mai bine zis este o radacina, iar alaturi este radacina de yuca de asemeni comestibila (nu este yuca aceea ornamentala care...
Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper
Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, se adauga sare, piper. Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin. Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta, adaugam putin unt si ulei, punem cercul de...
Varza cu coasta afumata crocanta
Pentru inceput, ne apucam de pregatirea coastelor, incepem cu marinada, amestecam toate ingredientele mai sus mentionate. Putem taia coastele sau putem lasa bucata intreaga. Facem un gratar pe partea cu grasimea si incepem sa masam bucata de carne cu marinada, dupa care lasam 30 minute in...
Rulou de pui umplut servit cu legume
Pentru inceput, curatam ciupercile si le vom taia lamele fine, spalam, curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Punem o tigaie non aderenta si adaugam unt. Adaugam ceapa, ciupercile, usturoiul, curcuma si asezonam. Luam de pe foc. Punem o folie de plastic, deasupra...
Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare
Portionam carnea, saram si piperam, dupa care o vom trage in tigaie, in putin unt, cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare. Punem intr-o tava mai mare, pentru a o da la cuptor. Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru...
Schnitzel cu piure de cartofi si sos de legume
Pentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui, prin batere cu ajutorul unui batator din lemn. Carnea de pui este foarte frageda, asa ca nu exagerati...
Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci
Pregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in laterala stanga/dreapta a crenwustelui, piperam, dupa care rulam cu ajutorul feliilor de bacon....
Casado sau mancarea omului casatorit
Punem fasolea la inmuiat peste seara, a doua zi, o punem la fiert, schimbam de trei ori apa, iar la final, langa fasole, adaugam legumele care in prealabil au fost calite in putin ulei, dupa cum urmeaza: ceapa, morcov, telina, ardei, taiate in cubulete mici si sotate bine. Potrivim de...
Pomana Porcului
Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata...
Coasta afumata de porc cu cartofi auriti pentru 2-3 persoane
Se pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper. Se scoate a doua zi si se va unge cu un amestec format din: 3 lingurite de zahar brun, 1 lingurita sos de rodii...
Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati
Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete. Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in...
Pulpe de pui dezosate in saramura
Dezosam pulpele, le ungem cu ulei de masline, saram, piperam si adaugam un praf de boia. Pregatim grillul si adaugam pulpele. Punem la copt pe grill rosia si ardeiul. Cand sunt gata, se se vor cutata de coaja si se vor toca marunt. Pregatim saramura dupa cum urmeaza: punem apa la foc,...
Chiftelute marinate
Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si piperam. Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in...
Mancarica de ied
Spalam carnea de miel si o portionam in bucati de marime potrivita. Punem ulei intr-o tigaie si adaugam bucatile de carne, le lasam sa prinda culoare dupa care le scoatem intr-un alt vas. In uleiul care a ramas adaugam legumele, ceapa taiata pestisori, morcovi rondele si ardeii...
Bulz taranesc 4 portii
Punem 700 ml de apa intr-un ceaun, saram, lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa amestecam. Cand mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta lipita de marginile...
Musaca a la Nico
Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin...
Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute
Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras. Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa...
Hamburger - 5 bucati
Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va...
Frigarui din carne de porc, piept de pui si legume
Marinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si putin vin alb. Taiem carnea in cubulete aproximativ egale si masam sa se absoarba bine marinada. Dam la frigider 1-2 ore. Fierbem cartofii in coaja. Dupa 20 de minute ii scoatem ii lasam sa se raceasca, ii vom...
Rulou Brasovean 1 portie
Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele. Aplatizam cotletul, saram si piperam. Peste cotlet punem un strat de carne tocata peste care adaugam oul curatat de coaja si fiert tare, precum si castravetele. Imbracam bine si venim cu felia...
Muschiulet de porc cu piure de cartofi violet si dressing de fructe de padure
Punem cartofi in coaja la fiert. Muschiuletul de porc il ungem cu ulei si il asezonam cu sare si piper. Asezam fasiile de bacon si vom rula muschiuletul il ele. Punem intr-o tigaie ulei si tragem muschiuletul de porc cateva minute pe toate partile pana prinde alta culoare. Facem un pat...
Pulpa de miel cu jeleu de mazare, legume si germeni
Facem marinada din ingredientele mentionate. Masam bine carnea, dupa care punem totul intr-o punga speciala si dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem carnea si o stergem bine, aruncam marinada in care a stat peste noapte. Pregatim o tava de cuptor mai incapatoare, punem pulpa de miel si...
Rulada de porc cu cartofi duchesse
Luam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Punem folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si piperam bine. Tocam ciupercile si ceapa, le vom sota in unt si adaugam un pic de vin alb, dupa care lasam sa...
Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume
Luam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Putem o folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si piperam bine. Tocam ciupercile si ceapa si le vom sota in unt si adaugam un pic de vin alb, dupa care...
Sarmale din carne de porc cu varza acra
Varza se taie in doua si se vor scoate foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina. Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp...