Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si piperam.
Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in compozitia de carne. Tocam jumatate din cantitatea de marar si o adaugam si pe aceasta in compozitia de chiftele. Adaugam ulei intr-o tigaie si trecem la modelarea chiflelelor, le trecem prin faina si le vom praji.
Le scoatem pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de ulei.
Coacem ardeiul si il vom curata, dupa care il vom toca marunt, restul de ceapa il vom toca marunt, rosiile se cresteaza li se va scoate cotorul si le vom blancha (blansa) dupa cateva secunde cand apa fierbe se vor scoate si se pun in apa cu gheata.
Dupa aceea luam doar pulpa si o tocam in cubulete. Punem in tigaie ulei, adaugam ceapa si usturoiul, cubuletele de rosie, ardeiul fasii, sare, piper, boia si maghiran si lasam sa fiarba.
Dupa ce a fiert luam de pe foc si blendam bine. Punem sosul rezultat din nou in cratita si adaugam chiftelutele lasand sa mai fiarba 10 minute.
Decoram cu chives.
Pofta buna!