nico15

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.04.2010

RETETE432
PRIETENI109
Retete

Pomana Porcului

In Porc la 22 Mai 2017

Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata...

Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor

In Fructe de mare la 22 Mai 2017

Intr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa fiarba. Dupa ce lichidul a fost absorbit, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul, dupa...

Coasta afumata de porc cu cartofi auriti pentru 2-3 persoane

In Porc la 22 Mai 2017

  Se pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper.   Se scoate a doua zi si se va unge cu un amestec format din: 3 lingurite de zahar brun, 1 lingurita sos de rodii...

Creveti cu sos picant

In Fructe de mare la 22 Mai 2017

  Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam...

Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

In Fructe de mare la 22 Mai 2017

Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare. Curatam creveti de cochilie, rupem capul...

Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia

In Somon la 21 Mai 2017

Punem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa...

Salata de ton cu legume

In Salate la 4 Mar 2017

Spalam toate legumele, taiem salata si rosii cherry in ½ sau ¼. Punem la fiert, in vase separate: fasolea, ouale si baby porumbul.  Scurgem tonul de ulei, putem trece la asamblarea salatei cu intercalarea ingredientelor; punem un strat de salata taiat foarte fin si...

Salata de ananas cu scoici

In Salate la 3 Mar 2017

Luam ananasul si il taiem pe jumatate, dupa care scoatem  mijlocul fructului si juice-ul din interior. Folosim scoici albe pe care le vom marina cu ajutorul sucului de limeta si ananas (putem sa le lasam intregi sau se pot taia felii subtiri) sare, piper. Se marineaza cu maxim 15 de minute...

Salata de papaya cu creveti pentru 2 persoane

In Salate la 3 Mar 2017

Curatam fructul de papaya de coaja si il taiem pe jumatate, scoatem pulpa fructului si semintele. Semintele se arunca, iar din fruct, taiem cubulete pulpa pe care am scos-o, lasand fructul gol in interior. Avem grija sa ramana forma fructului, deoarece vom servi salata in acesta....

Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati

In Pui la 12 Aug 2014

Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete. Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in...

Pulpe de pui dezosate in saramura

In Pui la 7 Aug 2014

Dezosam pulpele, le ungem cu ulei de masline, saram, piperam si adaugam un praf de boia. Pregatim grillul si adaugam pulpele. Punem la copt pe grill rosia si ardeiul. Cand sunt gata, se se vor cutata de coaja si se vor toca marunt. Pregatim saramura dupa cum urmeaza: punem apa la foc,...

Tarta cu crema de lamaie

In Prajituri la 7 Aug 2014

Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cele doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si...

Somon en papiotte

In Somon la 7 Aug 2014

  Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam, ii spalam si taiem in cubulete dupa care ii fierbem 15 minute, ii scurgem de apa si ii lasam in asteptare. Taiem ceapa verde oblic, ardeiul si rosiile cubulete.  ...

Fasole Batuta

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2014

Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati. A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza: Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul...

Chiftelute marinate

In Porc la 7 Aug 2014

Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si piperam.  Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in...

Mamaliga in straturi

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2014

Se pune apa intr-un ceaun si se sareaza. Lasam sa fiarba si adaugam malaiul, amestecam bine, dam focul mai mic si suntem atenti sa nu se lipeasca mamaliga. Mi-e imi place sa adaug cubulete de unt. Amestecam bine iar cand observam ca mamaliga se desprinde de pe lateralul ceaunului, inseamna ca...

Mancarica de ied

In Oaie la 7 Aug 2014

Spalam carnea de miel si o portionam in bucati de marime potrivita. Punem  ulei intr-o tigaie si adaugam bucatile de carne, le lasam sa prinda culoare dupa care le scoatem intr-un alt vas. In uleiul care a ramas adaugam legumele, ceapa taiata pestisori, morcovi rondele si ardeii...

Bulz taranesc 4 portii

In Porc la 7 Aug 2014

Punem 700 ml de apa intr-un ceaun,  saram, lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa amestecam. Cand mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta lipita de marginile...

Musaca a la Nico

In Porc la 7 Aug 2014

Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul  marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin...

Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute

In Porc la 7 Aug 2014

Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras. Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa...

Tort cu crema straciatella

In Torturi la 22 Iun 2014

Separam ouale, albus de galbenus. Cumparam sfecla prefiarta si o punem sa mai fiarba, trebuie sa scoatem culoare rosiatica necesara pentru colorarea blaturilor. Batem albusurile spuma iar aproape de final adaugam si jumatate din cantitatea de zahar. Batem pana albusul are o consistenta tare....

Hamburger - 5 bucati

In Vita la 22 Iun 2014

Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va...

Frigarui din carne de porc, piept de pui si legume

In Porc la 22 Iun 2014

Marinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si putin vin alb. Taiem carnea in cubulete aproximativ egale si masam sa se absoarba bine marinada. Dam la frigider 1-2 ore. Fierbem cartofii in coaja. Dupa 20 de minute ii scoatem ii lasam sa se raceasca, ii vom...

Rulou Brasovean 1 portie

In Porc la 22 Iun 2014

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita,  se ia castravetele si i se taie capetele. Aplatizam cotletul, saram si piperam. Peste cotlet punem un strat de carne tocata peste care adaugam oul curatat de coaja si fiert tare, precum si castravetele. Imbracam bine si venim cu felia...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 22 Iun 2014

Este un anume tip de trandafir din care se face dulceata. Culegem petalele de trandafiri si le spalam bine, dupa care frecam petalele cu sare de lamaie. Lasam sa se inmoaie si le vom stoarce. Dupa aceea facem un sirop de zahar, punem zaharul si adaugam apa peste petale cat sa depaseasca putin....

Muschiulet de porc cu piure de cartofi violet si dressing de fructe de padure

In Porc la 18 Mai 2014

Punem cartofi in coaja la fiert. Muschiuletul de porc il ungem cu ulei si il asezonam cu sare si piper. Asezam fasiile de bacon si vom rula muschiuletul il ele. Punem intr-o tigaie ulei  si tragem muschiuletul de porc cateva minute pe toate partile pana prinde alta culoare. Facem un pat...

Pulpa de miel cu jeleu de mazare, legume si germeni

In Oaie la 18 Mai 2014

Facem marinada din ingredientele mentionate. Masam bine carnea, dupa care punem totul intr-o punga speciala si dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem carnea si o stergem bine, aruncam marinada in care a stat peste noapte. Pregatim o tava de cuptor mai incapatoare, punem pulpa de miel si...

Tort Puisori

In Torturi la 18 Mai 2014

Se spala, dezinfecteaza si separa ouale. Punem albusurile in robot si incepem baterea lor, pana obtinem consistenta dorita. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam celelale ingrediente, la final adaugam albusurile peste si aeram bine compozitia. Luam o tava ungem cu ulei si o...

Rulada de porc cu cartofi duchesse

In Porc la 18 Mai 2014

Luam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Punem folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si piperam bine. Tocam ciupercile si ceapa, le vom sota in unt si adaugam un pic de vin alb, dupa care lasam sa...

Salata din branza de capra cu verdeturi

In Salate la 25 Feb 2014

Trecem rondeaua de branza prin, ou batut amestecat cu  pesmet panko si 30 g de nuci rasnite fin, dupa care dam pentru 10 minutela la frigider sa prinda bine crusta pe branza. Se scoate rondeaua de branza si se prajestele pe ambele parti pana se rumeneste.  Se scot pe servetele...

Afisate 31 - 60 din 432 retete    

Postari recente

publicat la 23.11.2017

Enchilada cu carne de pui

publicat la 07.08.2017

Tacos de peste

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]