Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata...
Intr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa fiarba. Dupa ce lichidul a fost absorbit, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul, dupa...
Se pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper.
Se scoate a doua zi si se va unge cu un amestec format din: 3 lingurite de zahar brun, 1 lingurita sos de rodii...
Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam...
Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare.
Curatam creveti de cochilie, rupem capul...
Punem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa...
Spalam toate legumele, taiem salata si rosii cherry in ½ sau ¼. Punem la fiert, in vase separate: fasolea, ouale si baby porumbul. Scurgem tonul de ulei, putem trece la asamblarea salatei cu intercalarea ingredientelor; punem un strat de salata taiat foarte fin si...
Luam ananasul si il taiem pe jumatate, dupa care scoatem mijlocul fructului si juice-ul din interior. Folosim scoici albe pe care le vom marina cu ajutorul sucului de limeta si ananas (putem sa le lasam intregi sau se pot taia felii subtiri) sare, piper. Se marineaza cu maxim 15 de minute...
Curatam fructul de papaya de coaja si il taiem pe jumatate, scoatem pulpa fructului si semintele. Semintele se arunca, iar din fruct, taiem cubulete pulpa pe care am scos-o, lasand fructul gol in interior.
Avem grija sa ramana forma fructului, deoarece vom servi salata in acesta....
Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete.
Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in...
Dezosam pulpele, le ungem cu ulei de masline, saram, piperam si adaugam un praf de boia. Pregatim grillul si adaugam pulpele.
Punem la copt pe grill rosia si ardeiul. Cand sunt gata, se se vor cutata de coaja si se vor toca marunt.
Pregatim saramura dupa cum urmeaza: punem apa la foc,...
Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cele doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si...
Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam, ii spalam si taiem in cubulete dupa care ii fierbem 15 minute, ii scurgem de apa si ii lasam in asteptare.
Taiem ceapa verde oblic, ardeiul si rosiile cubulete. ...
Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati.
A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza:
Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul...
Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si piperam.
Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in...
Se pune apa intr-un ceaun si se sareaza. Lasam sa fiarba si adaugam malaiul, amestecam bine, dam focul mai mic si suntem atenti sa nu se lipeasca mamaliga. Mi-e imi place sa adaug cubulete de unt. Amestecam bine iar cand observam ca mamaliga se desprinde de pe lateralul ceaunului, inseamna ca...
Spalam carnea de miel si o portionam in bucati de marime potrivita. Punem ulei intr-o tigaie si adaugam bucatile de carne, le lasam sa prinda culoare dupa care le scoatem intr-un alt vas.
In uleiul care a ramas adaugam legumele, ceapa taiata pestisori, morcovi rondele si ardeii...
Punem 700 ml de apa intr-un ceaun, saram, lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa amestecam. Cand mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta lipita de marginile...
Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata.
Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin...
Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras.
Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa...
Separam ouale, albus de galbenus. Cumparam sfecla prefiarta si o punem sa mai fiarba, trebuie sa scoatem culoare rosiatica necesara pentru colorarea blaturilor.
Batem albusurile spuma iar aproape de final adaugam si jumatate din cantitatea de zahar. Batem pana albusul are o consistenta tare....
Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va...
Marinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si putin vin alb. Taiem carnea in cubulete aproximativ egale si masam sa se absoarba bine marinada. Dam la frigider 1-2 ore.
Fierbem cartofii in coaja. Dupa 20 de minute ii scoatem ii lasam sa se raceasca, ii vom...
Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.
Aplatizam cotletul, saram si piperam. Peste cotlet punem un strat de carne tocata peste care adaugam oul curatat de coaja si fiert tare, precum si castravetele. Imbracam bine si venim cu felia...
Este un anume tip de trandafir din care se face dulceata. Culegem petalele de trandafiri si le spalam bine, dupa care frecam petalele cu sare de lamaie. Lasam sa se inmoaie si le vom stoarce.
Dupa aceea facem un sirop de zahar, punem zaharul si adaugam apa peste petale cat sa depaseasca putin....
Punem cartofi in coaja la fiert. Muschiuletul de porc il ungem cu ulei si il asezonam cu sare si piper. Asezam fasiile de bacon si vom rula muschiuletul il ele. Punem intr-o tigaie ulei si tragem muschiuletul de porc cateva minute pe toate partile pana prinde alta culoare.
Facem un pat...
Facem marinada din ingredientele mentionate. Masam bine carnea, dupa care punem totul intr-o punga speciala si dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem carnea si o stergem bine, aruncam marinada in care a stat peste noapte. Pregatim o tava de cuptor mai incapatoare, punem pulpa de miel si...
Se spala, dezinfecteaza si separa ouale. Punem albusurile in robot si incepem baterea lor, pana obtinem consistenta dorita. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam celelale ingrediente, la final adaugam albusurile peste si aeram bine compozitia.
Luam o tava ungem cu ulei si o...
Luam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Punem folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si piperam bine. Tocam ciupercile si ceapa, le vom sota in unt si adaugam un pic de vin alb, dupa care lasam sa...
Trecem rondeaua de branza prin, ou batut amestecat cu pesmet panko si 30 g de nuci rasnite fin, dupa care dam pentru 10 minutela la frigider sa prinda bine crusta pe branza. Se scoate rondeaua de branza si se prajestele pe ambele parti pana se rumeneste. Se scot pe servetele...
Pomana Porcului
Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata...
Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor
Intr-o tigaie, punem unt si ulei, adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotam, peste aceasta, adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic, si lasam sa fiarba. Dupa ce lichidul a fost absorbit, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul, dupa...
Coasta afumata de porc cu cartofi auriti pentru 2-3 persoane
Se pune carnea intr-o marinada, peste noapte, dupa cum urmeaza: usturoi pisat, ½ de ceapa, boia dulce, ulei de masline, cimbru si vin alb sec, sare, piper. Se scoate a doua zi si se va unge cu un amestec format din: 3 lingurite de zahar brun, 1 lingurita sos de rodii...
Creveti cu sos picant
Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi si ii taiem marunt, la fel si ardeiul iute. Punem unt si ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana se caramelizeaza, dupa care adaugam celelalte ingrediente, la final adaugam...
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin
Se pun cartofi la fiert / copt cum va place mai mult si ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam, amestecam unt, putina smantana lichida, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare. Curatam creveti de cochilie, rupem capul...
Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia
Punem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa...
Salata de ton cu legume
Spalam toate legumele, taiem salata si rosii cherry in ½ sau ¼. Punem la fiert, in vase separate: fasolea, ouale si baby porumbul. Scurgem tonul de ulei, putem trece la asamblarea salatei cu intercalarea ingredientelor; punem un strat de salata taiat foarte fin si...
Salata de ananas cu scoici
Luam ananasul si il taiem pe jumatate, dupa care scoatem mijlocul fructului si juice-ul din interior. Folosim scoici albe pe care le vom marina cu ajutorul sucului de limeta si ananas (putem sa le lasam intregi sau se pot taia felii subtiri) sare, piper. Se marineaza cu maxim 15 de minute...
Salata de papaya cu creveti pentru 2 persoane
Curatam fructul de papaya de coaja si il taiem pe jumatate, scoatem pulpa fructului si semintele. Semintele se arunca, iar din fruct, taiem cubulete pulpa pe care am scos-o, lasand fructul gol in interior. Avem grija sa ramana forma fructului, deoarece vom servi salata in acesta....
Piept de pui cu sos de smantana si blue cheese cu cartofi gratinati
Se ia pieptul de pui, se va indeparta pielea(daca exista). Se spala si se va transa in cubulete de 3 cm. Cu cat acestea sunt mai egale cu atat se vor gati mai repede. Intr-o cratita de dimensiuni mici punem apa, pieptul de pui cubulete. Curatam legumele: ceapa, morcov, telina si le vom taia in...
Pulpe de pui dezosate in saramura
Dezosam pulpele, le ungem cu ulei de masline, saram, piperam si adaugam un praf de boia. Pregatim grillul si adaugam pulpele. Punem la copt pe grill rosia si ardeiul. Cand sunt gata, se se vor cutata de coaja si se vor toca marunt. Pregatim saramura dupa cum urmeaza: punem apa la foc,...
Tarta cu crema de lamaie
Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cele doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si...
Somon en papiotte
Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam, ii spalam si taiem in cubulete dupa care ii fierbem 15 minute, ii scurgem de apa si ii lasam in asteptare. Taiem ceapa verde oblic, ardeiul si rosiile cubulete. ...
Fasole Batuta
Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de a o pregati. A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza: Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul...
Chiftelute marinate
Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si piperam. Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in...
Mamaliga in straturi
Se pune apa intr-un ceaun si se sareaza. Lasam sa fiarba si adaugam malaiul, amestecam bine, dam focul mai mic si suntem atenti sa nu se lipeasca mamaliga. Mi-e imi place sa adaug cubulete de unt. Amestecam bine iar cand observam ca mamaliga se desprinde de pe lateralul ceaunului, inseamna ca...
Mancarica de ied
Spalam carnea de miel si o portionam in bucati de marime potrivita. Punem ulei intr-o tigaie si adaugam bucatile de carne, le lasam sa prinda culoare dupa care le scoatem intr-un alt vas. In uleiul care a ramas adaugam legumele, ceapa taiata pestisori, morcovi rondele si ardeii...
Bulz taranesc 4 portii
Punem 700 ml de apa intr-un ceaun, saram, lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa amestecam. Cand mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta lipita de marginile...
Musaca a la Nico
Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se curata. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin...
Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute
Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras. Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa...
Tort cu crema straciatella
Separam ouale, albus de galbenus. Cumparam sfecla prefiarta si o punem sa mai fiarba, trebuie sa scoatem culoare rosiatica necesara pentru colorarea blaturilor. Batem albusurile spuma iar aproape de final adaugam si jumatate din cantitatea de zahar. Batem pana albusul are o consistenta tare....
Hamburger - 5 bucati
Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va...
Frigarui din carne de porc, piept de pui si legume
Marinada: taiem ceapa mai mare, adaugam ulei, boia, sare, piper, usturoi, cimbru si putin vin alb. Taiem carnea in cubulete aproximativ egale si masam sa se absoarba bine marinada. Dam la frigider 1-2 ore. Fierbem cartofii in coaja. Dupa 20 de minute ii scoatem ii lasam sa se raceasca, ii vom...
Rulou Brasovean 1 portie
Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele. Aplatizam cotletul, saram si piperam. Peste cotlet punem un strat de carne tocata peste care adaugam oul curatat de coaja si fiert tare, precum si castravetele. Imbracam bine si venim cu felia...
Dulceata de trandafiri
Este un anume tip de trandafir din care se face dulceata. Culegem petalele de trandafiri si le spalam bine, dupa care frecam petalele cu sare de lamaie. Lasam sa se inmoaie si le vom stoarce. Dupa aceea facem un sirop de zahar, punem zaharul si adaugam apa peste petale cat sa depaseasca putin....
Muschiulet de porc cu piure de cartofi violet si dressing de fructe de padure
Punem cartofi in coaja la fiert. Muschiuletul de porc il ungem cu ulei si il asezonam cu sare si piper. Asezam fasiile de bacon si vom rula muschiuletul il ele. Punem intr-o tigaie ulei si tragem muschiuletul de porc cateva minute pe toate partile pana prinde alta culoare. Facem un pat...
Pulpa de miel cu jeleu de mazare, legume si germeni
Facem marinada din ingredientele mentionate. Masam bine carnea, dupa care punem totul intr-o punga speciala si dam la frigider peste noapte. A doua zi scoatem carnea si o stergem bine, aruncam marinada in care a stat peste noapte. Pregatim o tava de cuptor mai incapatoare, punem pulpa de miel si...
Tort Puisori
Se spala, dezinfecteaza si separa ouale. Punem albusurile in robot si incepem baterea lor, pana obtinem consistenta dorita. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam celelale ingrediente, la final adaugam albusurile peste si aeram bine compozitia. Luam o tava ungem cu ulei si o...
Rulada de porc cu cartofi duchesse
Luam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Punem folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si piperam bine. Tocam ciupercile si ceapa, le vom sota in unt si adaugam un pic de vin alb, dupa care lasam sa...
Salata din branza de capra cu verdeturi
Trecem rondeaua de branza prin, ou batut amestecat cu pesmet panko si 30 g de nuci rasnite fin, dupa care dam pentru 10 minutela la frigider sa prinda bine crusta pe branza. Se scoate rondeaua de branza si se prajestele pe ambele parti pana se rumeneste. Se scot pe servetele...