publicat la 24.04.2017
publicat la 17.04.2017
publicat la 01.04.2017
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada din piept de pui cu sparanghel
Pieptul de pui feliat il intindem pe masa de lucru. Dam cu sare si piper. Intindem si feliile de branza. Sparanghelul il fiebem in apa sarata, 10 minute. Il strecuram si dupa ce s-a racit, il punem peste pieptul de pui. Rulam pieptul de pui umplut si-l închidem cu scobitoare sau...
Aperitiv torta Pasqualina
Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator. Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram. Cand s-a răcit, il măruntim. Intr-un bol, punem spanacul, un ou, ricotta, parmezan, sare, piper dupa...
Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200)
Incepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute. Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul. Intr-un bol amestecam ricotta, smantana, oul, galbenusul, sare, piper, parmezan. Turnam...
Biban de mare la cuptor
Incepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram si-l piperam inauntru, adaugam cimbru, maghiran, felii de portocala si boabele de rodie. Adaugam si...
Salata cu nuci si parmezan
Salata o curatam si o spalam. Luam un bol in care punem ingredientele noastre. Salata taiata sau cum am avut eu cu frunzulite mici, am pus-o intreaga. Adaugam nucile taiate mai grosier, ceapa taiata felii, parmezan ras, ulei, sare, otet balsamic (e un pic mai dulceag). Amestecam bine si...
Cartofi umpluti
Incepem cu cartofii, alegem 4 cartofi de aceeasi marime, ii spalam si-i punem la fiert. Dupa cam 40 minute, scoatem cartofii, ii lasam un pic sa raceasca. Intre timp, mozzarella o lasam la scurs, dupa care o taiem bucatele mici. La fel procedam si cu wurstel. Luam cartofii, ii taiem in...
Fenicul la cuptor
Curatam feniculul de partile exterioare, dupa care le taiem in spicuri. Punem o cratita cu apa pe foc, cand da in clocot, adaugam sare si fierbem feniculul cam 10 minute. Dupa ce s-a fiert, il scoatem, il scurgem si il dam la rumenit intr-o tigaie, cu 30 g de unt. Luam o tava, o ungem cu...
Frittelle di mele (Mere in aluat)
Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30 minute. Pregatim merele. Merele se spala, se decojesc, se scoate miezul cu samburi si se feliaza...
Paleuri....si 4 ani alaturi de bucatarasi
Pregatim cojile. Intr-un bol, frecam cu un tel, untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam cate un ou pe rand. Amestecam bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza bine. La sfarsit, adaugam faina si omogenizam cu o spatula de lemn. Aluatul obtinut il punem intr-un sac a...
Tiramisu reteta cu fructe de padure
Tiramisu reţetă originală Fructele de padure se spala si se lasa la scurs. Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute. Adaugam 50 g zmeura. Luam de pe foc si lasam la racit. Intr-un bol, punem mascarpone si ricotta. Amestecam cu o...
Brownies de craciun sau Caciula lui Mos Craciun
Ciocolata o topim impreuna cu untul, pe baie de aburi sau la microunde si o dam la o parte. Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt si cacao. Mixam ouale si zaharul, adaugam ciocolata topita si amestecam. Adaugam faina, praful de copt, cacaua si nucile. Luam o tava 29x25,...
Fursecuri umplute cu nuca de cocos
Preparam aluatul. Untul il frecam cu zaharul. Adaugam oul si galbenusul, amestecam. Adaugam si nutella.La sfarsit, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam repede pana obtinem un aluat omogen. Punem la frigider, invelit in folie, cam 30 minute. Preparam umplutura. Intr-un...
Focaccia clasica
Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu...
Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt
Cum se prepara Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt: Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam. Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam...
Madlene
Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit. Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul usor racit si coaja de lamaie sau vanilia. Praful de copt il amestecam cu faina si adaugam putin...
Tarta cu mascarpone si ricotta
Incepem cu aluatul. Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca aluatul. Cand devine compact si neted, il invelim intr-o pelicula si il punem la frigider pentru o ora....
Pulpa de curcan cu legume in foietaj
Incepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele. Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt. Lasam pe foc cateva minute pana se inmoaie.adaugam patrunjel. Aprindem cuptorul. Carnea o intindem pe masa de lucru si o batem un pic sa o...
Prajitura cu frisca si nutella
Incepem cu frisca, mixam smantana pana ce devine frisca :) Intr-un bol, sfaramam biscuitii in bucati mai mari, adaugam 4 linguri de nutella si 4 linguri de frisca. Amestecam pana se incorporeaza totul bine. Luam o forma pentru tort de diametrul 22 cm. Acoperim fundul tavii cu hartie de...
Cookies cu oreo
Aprindem cuptorul la 180 º. Untul moale il amestecam cu cele doua tipuri de zahar pana se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praf de copt la amestecul cu unt si zahar. Adaugam si ouale pe rand, sa se incorporeze bine. La sfarsit adaugam esenta si ciocolata. Aluatul rezulta...
Tarta sarata ricotta si spanac
Scoatem aluatul din frigider si ne ocupam de umplutura. Intr- un castron punem ricotta scursa bine de apa, adaugam spanacul. Spanacul l-am fiert cu un pic de sare si l- am maruntit. Adaugam galbenusurile, sunca taiata cubulete, sare, piper, patrunjel si amestecam pana se omogenizeaza bine....
Strudel cu pere si ciocolata
Aluatul de foietaj il intindem pe masa de lucru.presaram biscuiti. Perele le spalam, taiem in doua, curatam de samburi si le taiem bucatele nu prea mari.Luam o tigaie, punem pe foc.Adaugam zaharul si perele.Lasam pe foc pana se caramelizeaza un pic.lasam cateva minute la racit dupa care le...
Vinete evantai
Incepem cu vinete, le spalam si le taiem felii pana la coada fara sa desprindem.Dam cu un praf de sare si piper fiecare felie. Rosia o spalam si o taiem felii.eu am folosit cascaval si prosciutto deja feliat. Incepem sa asamblam evantaiul l:intre felii de vanata punem cascaval, prosciutto...
Vinete cu mozzarella la cuptor
Vanata o spalam, o taiem rondele, dam cu sare si lasam la scurs cam 30 minute.Dupa acest timp, spalam bucatkle de vsnata si le uscam cu hartie de bucatarie.Le prajim pe o tigaia gril. Facem sosul cu suc de rosii, usturoi si busuioc.Adaugam un pic de ulei.luam o tava de...
Bruschetta cu Philadelphia
Luam 4 felii de paine, le rumenim un pic pe grill sau intr- o tigaie antiaderenta. Deasupra punem Philadelphia, rosii tsiate felii si busuioc. Foarte bun! :-)
Strudel cu dovleac
Intindem aluatul de foietaj (il scoatem din frigider cu 30' inainte). Presaram pesmetul pe aluat dupa care punem dovleacul razuit si scurs de apa, stafidele, zaharul si scortisoara. Rulam foietajul, inchidem bine, ungem cu un pic de lapte, presaram cu zahar brun si bagam la cuptor 180º,...
Cupcakes cu frisca si capsuni
Untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem bine untul cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si cacao. Adaugam la crema de unt. Amestecam pana se incorporeaza totul. Adaugam esenta. Daca vi se pare prea ,,gros'' aluatul adaugam...
Mancarica de linte
Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt cu 2-3 linguri de ulei. Adaugam suc de rosii si morcovul taiat felii.Lasam la fiert un pic cam 10 minute,daca e nevoie adaugam putina apa. Cand morcovii s-au inmuiat un pic adaugam linte din conserva ,scursa. Potrivim de sare daca e...
Muffins cu ciocolata si menta- 2 ani de bucataras
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate. In alt castron amestecam ouale si untul topit si racit. Amestecam totul pana devine omogen.Adaugam si ciocolata taiata marunt. Incalzim cuptorul la 200°.Luam o tava pentru muffins sau daca nu avem folosim formele de hartie,si umplem...
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Eu mai intai am preparat crema de ciocolata dupa instructiuni de pe pachet,dupa care am pus-o in frigider. Ciocolata am razuit-o si am pus-o in congelator. Incepem cu checul :) Intr-un castron batem oualel cu zaharul,adaugam uleiul.amestecam bine. Adaugam laptele caldut si esenta.....
Biscuiti cu Nutella
Aluatul Intr-un castron punem faina zaharul si untul taiat cubulete.Adaugam si in pic de sare. Amestecam pana aluatul devine faramicios.Adugam ouale si framantam. Cand totul este bine omogen ,aluatul il acoperim cu o folie alimentara si punem in frigider pentru o ora. Dupa 1 ora...