Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200)

de nadea68 in Mancaruri de legume, 1 Apr 2017 | 2226 vizualizari

 

Fiind primavara, e timpul sparanghelului, noua ne place foarte mult 😊

 

INGREDIENTE

  • Aluat foietaj

Umplutura

  • 50 g ricotta
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 g parmigiano
  • sare
  • piper
  • 500 g sparanghel
  • 30 g migdale
  • parmigiano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200):

Incepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute.

Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul.

Intr-un bol amestecam ricotta, smantana, oul, galbenusul, sare, piper, parmezan.

Turnam umplutura deasupra aluatului. Asezam sparanghelul si bagam la cuptor, la 200 ° C, cam 20 minute. Dupa acest timp, presaram migdale feliate si mai tinem la cuptor 10 -12 minute.

Scoatem din cuptor si presaram parmezan feliat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de foietaj, se poate folosi aluat de tarta sarata.

2

in loc de sparanghel, se pot folosi alte legume...cartofi noi, fasole pastai, zucchini, morcovi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si migdale (reteta nr 200)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spirala cu spanac