Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt
Am gasit reteta asta pe un blog, mi s-a parut interesanta si am incercat-o. Intr-adevar, iese un chec pufos, chiar daca e pe baza de apa si nu lapte. Ideal pentru micul dejun sau in orice moment al zilei.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de: faina, oua, zaar, ulei, cacao
Ingrediente pentru Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt:
Cum se prepara Reteta gustoasa de Chec bicolor, preparata fara lapte si unt:
Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam.
Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam pana se omogenizeaza.
Luam o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Dupa ce o ungem cu unt sau ulei si o dam cu faina, turnam 3/4 din aluat. In restul de aluat, punem cacao si turnam peste celalalt aluat.
Adaugam si cateva linguri de nuttella (facultativ).
Dam la cuptor 40 minute sau facem proba cu scobitoare.
Cand e gata lasam la racit si decoram cu zahar pudra.
Alte reteta de chec pufos si delicios Chec pufos cu cacao si Chec rapid si ieftin
Va mai recomandam si reteta Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
1
se poate glazura cu ciocolata.
2
daca vreti adaugati nuci, alune sau fructe.