publicat la 24.04.2017
publicat la 17.04.2017
publicat la 01.04.2017
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de cartofi si ciuperci
Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem in bucati mai marisoare sau cum va place voua :) Ii punem la fiert intr-o oala. Intre timp curatam si ciupercile de pamant daca este nevoie,ii spalam cu o perie sub un jet de apa si-i taiem in bucati mai mari. Curatam ceapa si ardeiul.Taiem marunt si...
Pachetele din foietaj
Aluatul foietaj il scoatem din frigider cu 1/2 ora inainte. Intr-un castron amestecam ricotta cu branza telemea. Prosciutto il taiem cubulete. Foietajul il intindem si taiem patratele mai mari. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de branza si prosciutto.Impaturim incepand cu...
Prajitura din faina de orez cu nuci si afine
Ouale le batem bine cu zaharul.Adaugam uleiul si esenta. Faina o amestecam cu nucile taiate marunt,seminte de mac,adaugam si praful de copt. Faina o varsam peste oua si amestecam pana se incorporeaza bine. Luam o tava ,eu am folosit cea pentru tarte.Acoperim cu hartie sau ungem cu unt si...
Prajitura cu prune
Incepem cu prunele,le spalam si le taiem feliute.Punem deoparte ,presaram un pic de zahar. Intr-un castron punem untul,pe care il scoatem din frigider din timp ,sa se inmoaie.Adaugam zaharul si frecam pana se obtine o crema.Adaugam mierea si ouale intregi. Amestecam bine.Adaugam si un...
Lasagne de vinete si tofu-Dukan
Vanata se taie rondele, se da cu sare si se lasa cam 30 minute sa iasa apa din ea. Se spala bucatile de vanata si se usuca cu hartie de bucatarie Se taie tofu si rosiile felii. Taiem marunt ceapa si usturoiul. Feliile de vanata le coacem pe tigaia gratar. Feliile de tofu le coacem cateva...
Piept de pui in lapte cu rosii cherry
Incepem cu pieptul de pui... Intindem feliile pe masa de lucru,adaugam sare,piper si curry,dupa gust. Luam o tigaie si o asezam pe foc.Adaugam putin ulei.Asezam feliile de piept la rumenit.Cand s-au rumenit pe ambele parti,adaugam laptele si lasam sa fiarba pana se evapora. Adaugam patrunjel...
Saratele cu susan
Aluatul foietaj il intindem pe masa de lucru.Presaram parmezan si susan. Taiem fasii cam de 2 cm.Si fieare fasie o taiem dupa plac,mai lunga sau mai scurta.Eu am facut sartele ca de 5 cm. Luam o tava de cuptor,o acoperim cu hartie de copt si aseam saratelele. Bagam tava la cuptor...
Clatite cu ricotta si spanac
Pregatim clatitele : galbenusurile le amestecam cu faina, adaugam laptele si amestecam pana obtinem aluat de clatite. Luam o tigaie (15 cm diametrul), o ungem cu unt si cu polonicul facem clatite. Intre timp curatam spanacul si-l fierbem la abur. Umplutura Amestecam ricotta cu...
Zucchini in aluat- la cuptor
Eu am folosit zucchini rotunde ca asa e in reteta.Deci spalam zucchini,le taiem felii nu prea groase. Intr-un bol punem un ou si un praf de sare,adaugam faina si apa,amestecam,asa incat sa obtine un aluat un pic mai consistent decat cel de clatite. Luam o tava mare de cuptor,asezam o foaie...
Prajitura racoroasa
Luam o tava ,eu am avut una 20x24 cm.Scoatem mascarpone si iaurtul di frigider.Amestecam mascarpone cu iaurtul,adaugam caise taiate marunt. Daca e nevoie adugam si zahar pudra,cui ii place mai dulce. Intr-un bol pune lapte cald si miere(aici la fel dupa gust,eu am pus o lingurita)....
Tarta sarata cu zucchini
Scoatem aluatul foietaj din frigider si-l tinem la temperatura camerei.intre-timp pregatim umplutura.Intr-un castron punem ricotta,ouale,prosciutto patrunjelul taiat fin si amestecam.Daca e nevoie portivim de sare.Adaugam si putin piper. Zucchini le taiem rondele destul de subtiri. Luam o...
Orez cu sparanghel
Incepem cu sparanghel:intr-o oala punem la fiert apa.Cand da in clocot,adaugam sare si sparanghelul.Lasam la fiert cam 15 minute,pana se inmoaie un pic. Intr-o tigaie punem ulei de masline si ceapa taiata marunt.Calim un pic ceapa si adaugam orezul.Lasam pe foc cateva minute. Adaugam apa si...
Sarmalute in frunze de vita-de-vie
Frunza de vita am avut-o in saramura.Deci punem a fiert ,intr-o oala apa.Cand da in clocot punem frunza cateva secunde in apa. Procedam asa cu toata frunza. Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt,adaugam orezul si-l calim putin. Intr-un castron punem carnea tocata,adaugam...
Cartofi cu wurstel la cuptor
Cartofii se curata,se spala si se taie rondele. Se ia o tava de cuptor, eu am avut 22x24,se aseaza cartofii in tava,se pune usturoi taiat marunt si ulei. Adaugam si niste apa cam 1/2 pahar. Acoperim tava cu o foaie de aluminiu si dam la cuptor cam 40 minute,pana ce cartofii sunt aproape...
Tarta cu capsuni
Aluatul il scoatem din frigider cu 30 minute inainte de a incepe reteta. Aprindem aragazul la 180° Luam o tava pentru tarte,punem aluatul in tava pe hartia de copt . Deasupra mai punem hartie de copt si varsam niste boabe de fasole;asa aluatul nu se umfla la copt. Punem...
Tarta dulce cu branza si stafide
Scoatem aluatul foietaj din frigider cu 20 minute inainte de a prepara. Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calda. Branza o punem intr-un bol si o amestecam cu zaharul.N-am pus cantitate la zahar ,las dupa preferinza fiecaruia :),adaugam zahar vanilat. Stafidele le scoatem din...
Ciorba de varza murata - Reteta traditionala de post
Cum se prepara Ciorba de varza murata - Reteta traditionala de post Curatam morcovul si telina, taiem marunt. Cartofii ii curatam si-i lasam intregi. Punem o oala cu apa pe foc si adaugam legumele. Lasam pe foc cam 30 minute. Intr-o tigaie punem ulei si ceapa,la calit. Varza murata...
Zucchini prajite
Zucchini le spalam si le taiem bucati mai maricele.Le saram si lasam cateva minute sa se scurga apa. Luam o tigaie ,punem pe foc si turnam putin ulei.Cand uleiul e incins adaugam zucchini si lasam la prajit.Adaugam si usturoi. Prajim zucchini cateva minute pana se rumenesc bine.La sfarsit...
Ochelari din foietaj cu Nutella
Aluatul foietaj il scoatem din frigider si-l lasam 15 minute la temperatura camerei.Daca aveti foietaj congelat se lasa la decongelat. Intindem aluatul foietaj pe masa de lucru. Deasupra intindem nutella intr-un strat subtire sau mai gros,dupa preferinte :). Rulam foietajul din ambele...
Chec cu cacao si seminte de mac
Intr-un castron punem oul si zaharul,batem cu batatorul(eu am facut manual)se adauga laptele si uleiul.amestecam bine. Faina o amestecam cu praful de copt.Adaugam la crema de ou.Amestecam si impartim aluatul in doua castroane.In un castron adaugam seminte de mac si esenta de vanilie iar in alt...
Piroschi-pirosti
Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut. Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina cat cuprinde,aluatul trebuie sa rezulte elastic. Lasam la crescut intr-un loc cald cam o ora,pana...
Tagliatelle alla carbonara
Punem apa la fiert intr-o oala.Cand da in fiert adaugam sare. Punem tagliatelle la fiert.Timpul de fiert dipende de ce fel de paste folositi.Alle mele s-au fiert 10 minute. Intre-timp pregatim sosul ,,carbonara'':Intr-un castron punem oul si galbenusul.Batem bine. Pune pe foc o...
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150
Intr-un castron punem ouale,zaharul si praful de sare.Amestecam pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt.Adaugam la oua si amestecam pana se incorporeaza totul bine. Luam o tava mare de cuptor .Asezam hartie de copt.Varsam compozitia noastra in mijlocul...
Choux a la creme cu frisca
Intr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea. Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza. Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se desprinde de pe fundul oalei. Luam de pe foc si lasam la racit.Cand s-a racit un pic,adaugam ouale...
Sardine prajite
Pestele il taiem pe burta si il curatam,il spalam si-l lasam la scurs. Dupa ce s-a scurs il saram. Intr-un platou punem malaiul.Dam pestele prin malai si-l punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim pestele pe ambele parti.Il scoatem si-l asezam pe un platou acoperit cu hartie...
Briose cu banane
Ouale intregi le punem intr-un castron si le batem bine cu mixerul.Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se albesc si se topeste zaharul.Adaugam uleiul si laptele.continuam sa mixam. Faina cernuta,praful de copt si cacaua le amestecam si le adaugam la oua.Amestecam cu o paleta de...
Peste in sos de rosii cu mamaliguta
Incepem cu pestele:eu am avut merlut,deci curatam pestele,il spala si il taie bucati.Il dam cu sare. Intr-o tigaie punem ulei la incins,cand e cald punem pestele si-l prajim un pic pe toate partile. Ceapa,usturoiul si ardeiul, spalam si ii taiem marunt.Punem pe foc o tigaie cu ulei si -i...
Cupcake
Intr-un castron punem ouale,un varf de sare si zaharul.Frecam bine dupa care adaugam untul tinut la temperatura camerei. Faina o amestecam cu praful de copt.Adaugam la oua si amestecam.Adaugam coaja de lamaie si vanilia.Aluatul trebuie sa rezulte omogen . Luam forme de cupcake si le umplem...
Brownies
Intr-un castron pune zaharul,ouale,sarea,esenta de rom.Cu un batator amestecam totul pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam untul topit si amestecam.Faina o amestecam cu praful de copt si cacao dupa care o unim la creama de oua.amestecam.Adaugam si picaturile de ciocolata. Luam o tava ,o...
Creveti in aluat
Crevetii se curata si se lasa numai codita. Se spala si se lasa la scurs. Intr-un castron punem faina ,praf de copt si apa minerala.N-am pus cantitate la apa dar merge cam 1 pahar. Amestecam,trebuie sa obtinem ceva asemanator cu aluat pentru clatite. Punem destul ulei intr-o tigaie...