Pentru blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile...
Pentru foi:
Intr-un ibric am pus mierea, untul, oul, laptele, zaharul si bicarbonatul, am amestecat bine si am tranferat pe focul de la aragaz, amestecand continuu, pana ce ingredinetele isi dubleaza volumul. Dam deoparte si punem peste in acest amestec faina si...
Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.
...
Pentru foi:
Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu.
Framantam bine totul pana obtinem un aluat omogen si...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
...
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.
Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina.
Adaugam...
Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte.
Peste hartia de copt asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, asezam a doua foaie, o ungem la fel cu unt...
Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile pentru a nu se prinde de fund, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam si mai amestecam...
Pieptul de pui il taiem in 2, ii batem usor pana obtinem 2 felii, condimentam dupa gust cu sare si piper si presaram pe toata suprafata cu frunze de ceapa verde, apoi pe ambele bucati de piept asezam cate o felie de cascaval, pe urma sunca si cu grija rulam strans pana...
Cum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa:
Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un bol, impreuna cu ouale, zaharul, vanilia si uleiul sau untul topit si omogenizam bine cu un tel, iar la...
Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt cernute si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen.
In tava de briose asezam hartiute...
Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare.
Amestecam faina, praful de copt si cacao si cernem cu ajutorul unei site direct in compozitie, apoi mixam pana...
Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pudra pana cand isi vor dubla volumul. Adaugam esenta de vanilie, laptele si uleiul, mai mixam putin si la final faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut il impartim in 2, iar prima...
Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.
Dupa acest pas, oprim focul si adaugam untul taiat cubulete si romul, amestecam din nou, iar la final,...
Tocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena.
Cu ajutorul foliei alimentare formam rulouri ( pe o bucata de folie punem cca 2 linguri...
Varza o spalam bine in apa rece pentru a elimina excesul de sare, apoi o tocam marunt.
Bucata de afumatura o dezosam si o taiem in bucati mai marisoare.
In vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l punem varza, la mijloc asezam cateva bucati de...
Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si prajim pe ambele parti fasiile de piept de pui,...
Punem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore.
Dupa ce a s-au terminat cele 4 ore, turnam compozitia intr-un tifon fin si lasam la scurs pana a doua...
Curatam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati de 3-4cm si il punem peste legume, dupa care urmeaza fasolea scursa de zeama in care a fost conservata...
Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.
Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovlecelul si...
Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean.
Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.
Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem deasupra peste carne si ceapa, asa crud.
Rosiile din conserva le strivim bine cu furculita si...
Pentru blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...
Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este...
Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la...
Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.
Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa...
Pentru aluat:
Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana pregatim umplutura.
Pentru umplutura:
Branza o faramitam bine cu un praf de sare, adaugam...
Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.
Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovleceii si...
Legumele le curatam si le spalam bine.
Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.
Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si...
Pentru aluat:
Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina si lasam sa actioneze timp de 10 minute.
Intre timp, incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat cat sa fie caldut, iar zaharul s-a topit si dam deoparte,...
Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute.
Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen...
Desert tort aniversar cu turron si visinata
Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile...
Desert prajitura Spartak
Pentru foi: Intr-un ibric am pus mierea, untul, oul, laptele, zaharul si bicarbonatul, am amestecat bine si am tranferat pe focul de la aragaz, amestecand continuu, pana ce ingredinetele isi dubleaza volumul. Dam deoparte si punem peste in acest amestec faina si...
Desert prajitura din albusuri cu ciocolata
Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca. ...
Desert tort Alba ca Zapada (Reteta Nr. 300)
Pentru foi: Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Framantam bine totul pana obtinem un aluat omogen si...
Desert tort rapid cu crema stracciatella
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. ...
Desert paleuri cu ciocolata
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare. Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina. Adaugam...
Desert placinta cu crema de branza (fromage blanc)
Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte. Peste hartia de copt asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, asezam a doua foaie, o ungem la fel cu unt...
Tocanita de porc (reteta ungureasca)
Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile pentru a nu se prinde de fund, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam si mai amestecam...
Piept de pui umplut cu sunca si cascaval
Pieptul de pui il taiem in 2, ii batem usor pana obtinem 2 felii, condimentam dupa gust cu sare si piper si presaram pe toata suprafata cu frunze de ceapa verde, apoi pe ambele bucati de piept asezam cate o felie de cascaval, pe urma sunca si cu grija rulam strans pana...
Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa: Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un bol, impreuna cu ouale, zaharul, vanilia si uleiul sau untul topit si omogenizam bine cu un tel, iar la...
Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata
Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt cernute si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen. In tava de briose asezam hartiute...
Desert prajitura marmorata, cu visine din compot
Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam faina, praful de copt si cacao si cernem cu ajutorul unei site direct in compozitie, apoi mixam pana...
Desert prajitura turnata cu branza
Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pudra pana cand isi vor dubla volumul. Adaugam esenta de vanilie, laptele si uleiul, mai mixam putin si la final faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut il impartim in 2, iar prima...
Desert napolitane
Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare. Dupa acest pas, oprim focul si adaugam untul taiat cubulete si romul, amestecam din nou, iar la final,...
Crenvusti de pui
Tocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena. Cu ajutorul foliei alimentare formam rulouri ( pe o bucata de folie punem cca 2 linguri...
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock-Pot
Varza o spalam bine in apa rece pentru a elimina excesul de sare, apoi o tocam marunt. Bucata de afumatura o dezosam si o taiem in bucati mai marisoare. In vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l punem varza, la mijloc asezam cateva bucati de...
Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb
Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper. Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si prajim pe ambele parti fasiile de piept de pui,...
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock-Pot
Punem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore. Dupa ce a s-au terminat cele 4 ore, turnam compozitia intr-un tifon fin si lasam la scurs pana a doua...
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock-Pot
Curatam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati de 3-4cm si il punem peste legume, dupa care urmeaza fasolea scursa de zeama in care a fost conservata...
Aperitiv rulada din legume, umpluta cu crema de branza
Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovlecelul si...
Sarmalute traditionale moldovenesti
Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne. Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem deasupra peste carne si ceapa, asa crud. Rosiile din conserva le strivim bine cu furculita si...
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...
Desert cheesecake copt, cu cirese
Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt, apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este...
Desert prajitura cu rubarba si cirese
Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la...
Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi
Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua. Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa...
Desert placinta dobrogeana cu branza dulce
Pentru aluat: Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana pregatim umplutura. Pentru umplutura: Branza o faramitam bine cu un praf de sare, adaugam...
Tarta cu legume si branza
Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovleceii si...
Chiftele din legume la cuptor
Legumele le curatam si le spalam bine. Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt. Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si...
Desert cozonac impletit
Pentru aluat: Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina si lasam sa actioneze timp de 10 minute. Intre timp, incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat cat sa fie caldut, iar zaharul s-a topit si dam deoparte,...
Paine impletita
Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute. Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen...