Cand se iveste un eveniment si nu ai timp sa migalesti ceva dulce si aspectuos, solutia este sa treci la prafuri pentru crema...nu e o idee prea buna, dar din cand in cand si la criza de timp eu zic ca merge :D
Acest tortulet l-am facut la aniversarea noastra de 10 ani de cand ne cunoastem...<3
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
Omogenizam si transferam totul in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 10-15 minute la 180 grade sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata lasam sa se raceasca, apoi il impartim in 3 parti egale pe latura cea mai lunga.
Pentru crema:
Intr-un bol punem laptele si praful pentru crema si mixam pana devine ferma si usor de intins, apoi o impartim in 3 parti egale.
Asamblare:
Intr-o farfurie dreptunghiulara asezam prima foaie de blat, o insiropam cu zeama de la compot, punem crema, din nou blat, insiropam, iar crema, ultima foaie de blat, insiropam si invelim tortul cu restul de crema.
Ornam dupa imaginatie. Eu l-am facut rapid, din criza de timp si am pus visine din compot, cu ciocolata din comert si bombonele...ce aveam prin casa.