Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb

de Gherca Daniela in Pui, 7 Oct 2018 | 6564 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-cu-piept-de-pui-si-smantana-80112.html de la reteta Ksenyei am luat ideea de pui cu ciuperci, pe care eu am adaptat-o cu vinul alb, usturoiul si maghiranul, am scos laptele, faina si nucsoara si am preferat ca pieptul de pui sa il dau prin tigaie inainte. A iesit o super mancarica!
Merge foarte bine alaturi de o garnitura cu orez !
Toamana se numara ciupercile :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (cca. 250-300 g)
  • 1 ceapa de marime medie
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 2 catei mari de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml apa
  • 250 g smantana pentru gatit
  • 1 lingurita patrika dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb:

Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute.

       Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si prajim pe ambele parti fasiile de piept de pui, le scoatem intr-o caserola si le pastram la cald.
        Dupa ce am scos fasiile de piept, adaugam restul de ulei si cand s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, putina praf de sare si calim totul la foc mediu pana ce legumele incep sa se inmoaie, apoi adaugam ciupercile si dam focul la mare pana ce scade toata apa lasata de ciuperci.
       Punem din nou pieptul de pui in tigaie si adaugam vinul, lasam sa fiarba la foc mare pana scade tot lichidul din tigaie. Presaram maghiran si paprika si pe final, apa impreuna cu smantana, lasam din nou la fiert pana se ingroasa, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper, iar cand inchidem focul, presaram cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci pleurotus