Aveti nevoie de o sticluta cu capac sau chiar un borcanel.
Puneti in borcan fulgii de ovaz, iaurtul, fructele taiate marunt si mierea. Scuturati bine si puneti recipientul la frigider, peste noapte.
Scoateti sticla la micul dejun, scuturati bine si serviti. Daca vi se pare prea groasa...
Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora.
Intr-o...
Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de 1,5 cm. Vanata se curata si se taie in cuburi de marime egala. Fasolea se scurge de lichid.
Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede. Aveti grija cand inhalati...
Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala.
Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de...
Prajim putin semintele de susan,pana incep sa isi schimbe culoarea.
Punem intr-o oala apa la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii soba. Se fierb cam 5 minute,nu ii lasam sa se inmoaie si se clatesc cu apa rece intr-o strecuratoare.
Intr-un bol mai mare adaugam sosul de...
Preincalzim cuptorul la foc mediu.
Intr-un bol puneti ingredientele uscate ,iar in altul cele lichide. Adaugati lichidele in bolul cu ingrediente uscate. Amestecam usor.
Punem hartie de muffins in tava de muffins si distribuim compozitia in mod egal. Dam tava la cuptor si lasam cam 20-25 de...
Se curata ceapa, usturoiul, ardeiul gras si varza. Conserva de porumb se scurge de lichid.
Se taie ceapa si ardeiul gras in bucati mai mari. Varza chinezeasca se taie in fasii. Usturoiul se taie in felii subtiri.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat adaugam lingura de ulei. Punem...
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie. Mazarea se scurge de apa, dar nu se arunca, se va folosi la mancare. Mararul se curata si se taie marunt.
Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam ceapa. Lasam sa se...
Conserva de ton se scurge de ulei. Rosiile si castravetii se spala. Salata se curata, se spala. Lamaia se spala.
Rosiile si castravetii se taie in cuburi. Salata se taie in fasii sau se rupe cu mana.
Legumele se pun intr-un bol. Se adauga tonul si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu...
Curatam si spalam piersicile si le taiem in cubulete.
Faina se cerne, ouale se spala si se sparg intr-un bol.
Intr-un bol mai adanc adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina, praful de copt, ghimbirul si sarea. Amestecam pana obtinem o...
In recipientul de la blenderul vertical punem frisca si o batem. Adaugam zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam mascarpone si batem in continuare, pana se formeaza o crema omogena.
Daca folositi frisca indulcita, puteti schimba cantitatea de zahar.
Se lasa la frigider o jumatate de...
Se curata si se spala legumele. Morcovul, ceapa, patrunjelul radacina si telina se taie in cuburi mici. Varza se taie in fasii subtiri.
Punem cam un litru de apa la fiert, cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam legumele taiate cuburi. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam varza, ardeiul...
Se pune lintea la fiert in apa sarata. Cand s-a fiert,se clateste cu apa rece si se lasa sa se scurga.
Se spala leurda si se taie marunt cu robotul. Se adauga uleiul de masline si se mixeaza in continuare.
Castravetii si rosiile se taie cubulete.
Intr-un bol adanc se pune lintea,rosiile...
Spalam pieptul de pui si uscam cu un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Taiem pieptul de pui in cuburi egale si le amestecam cu condimentul.
Lasam deoparte 10 minute,apoi punem pe betigasele pentru frigarui. Daca folositi din lemn,sa le lasati in apa in prealabil.
Pregatim...
Punem supa intr-o craticioara si punem pe foc. Daca nu aveti supa de pui,puneti apa ,iar cand aceasta incepe sa fiarba,adaugati continutul plicului.
Taiem ciupercile in doua si le punem in craticioara. Adaugam si varza chinezeasca taiata fasii.
Lasam sa fiarba 2 minute,dam focul mic....
Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in cubulete,iar usturoiul in bucatele mici.
Punem o oala pe foc si cand s-a infierbantat adaugam o lingura de ulei. Calim ceapa,cand isi schimba culoarea adaugam usturoiul. Amestecam un minut si adaugam rosiile.
Lasam sa se caleasca putin,adaugam...
Cartofii se curata si se taie rondele. Se taie si carnatii.
Intr-o tava punem uleiul apoi asezam feliile de cartofi,pe care presaram rozmarinul tocat marunt. Condimentam cu sare si piper.
Dam tava la cuptor si cand s-au rumenit cartofii,intoarcem pe partea cealalta.
Cu 10 minute inainte...
Spalam orezul ,pana apa devina clara.
Punem orezul intr-o craticioara. Eu folosesc una de fonta,pentru ca nu se lipeste orezul de ea.
Adaugam o cana de apa,acoperim cu capacul si punem la fiert.
Lasam sa fiarba,iar cand apa a scazut si s-au format gropite dam focul mic.
Infierbantam o...
Preincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt. Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul. Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5 minute,pana cand albusurile sunt tari si daca rasturnam bolul,continutul nu se varsa. Punem compozitia...
Mai intai taiem cascavalul in cubulete cat de cat egale si le marinam cu otetul balsamic si amestecul de condimente.Punem putin ulei de masline extra virgin,dracila ,frunze de menta si fistic.
Lasam deoparte cam 15 minute.
Taiem para si asezam cuburile de cascaval. Mai intai puneti la...
Taiem chifla in doua.
Pe o felie punem putin ulei de masline,adaugam prosciutto,apoi rosiile si busuiocul.
La sfarsit punem casscavalul.
Inchidem cu cealalta felie.
Feliem vanata si presaram pe felii sare grunjoasa. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga vreo 15 minute. Astfel,vanata nu va fi amara.
Incalzim gratarul. Eu am folosit unul de fonta,pe aragaz. Ungem gratarul cu putin ulei si prajim feliile de vinete pe ambele parti....
Se spala vanata si se curata capetele. Se decojeste partial,un rand da,unul nu. Daca nu va place coaja de vanata,puteti sa o decojiti complet. Taiem vanata in cuburi de 1 cm.
Infierbantam o tigaie si punem 2 linguri de ulei. Adaugam bucatile de vinete si le calim.
Dupa ce s-au...
Spalam vinetele si dovleceii.
Taiem in rondele de 1 cm. Le puteti decoji daca preferati fara coaja.
Intr-o farfurie punem faina,sarea,pudra de usturoi si piperul. Amestecam.
Dam feliile de legume prin amestec.
Preincalzim in cuptor o tava,adaugam putin ulei si cand s-a infierbantat...
Curatam merele si le taiem in bucati.
Le asezam in tava. Eu am folosit o tava de silicon.
Amestecati fulgii de ovaz,zaharul si condimentele si le puneti cu lingura peste mere.
Se da tava la cuptor si se coace cam 20-30 de minute sau pana cand merele s-au inmuiat si crusta devine crocanta.
Taiem bagheta in doua ,apoi o taiem din nou longitudinal,astfel incat sa avem patru bucati.
Amestecam untul cu usturoiul zdrobit si il intindem peste feliile de bagheta.
Dam painea la cuptor si o lasam cam 10 minute sau pana cand incepe sa devina crocanta.
Punem bolul cu fondue de...
Punem un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O taiem in bucati.
Taiem ceapa si morcovul in cubulete,la fel procedam si cu friptura.
Punem din...
Nu veti avea nevoie de tot pachetul de foi,eu am folosit cam jumatate.
Intr-un bol,am amestecat branza cu smantana.
Am luat cate o foaie de placinta,am impaturit-o in doua si am adaugat cam doua linguri din amestecul de branza. Am rulat foaia si am pus-o in mijlocul tavii,in care am pus...
Bautura de iaurt de dieta
Aveti nevoie de o sticluta cu capac sau chiar un borcanel. Puneti in borcan fulgii de ovaz, iaurtul, fructele taiate marunt si mierea. Scuturati bine si puneti recipientul la frigider, peste noapte. Scoateti sticla la micul dejun, scuturati bine si serviti. Daca vi se pare prea groasa...
Taitei somen cu vita
Carnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem bucatile de carne,amestecam sa patrunda peste tot si lasam deoparte cam o jumatate de ora. Intr-o...
Curry verde cu piept de pui
Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de 1,5 cm. Vanata se curata si se taie in cuburi de marime egala. Fasolea se scurge de lichid. Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede. Aveti grija cand inhalati...
Musaca de cartofi cu carne tocata
Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala. Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de...
Salata de taitei soba
Prajim putin semintele de susan,pana incep sa isi schimbe culoarea. Punem intr-o oala apa la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii soba. Se fierb cam 5 minute,nu ii lasam sa se inmoaie si se clatesc cu apa rece intr-o strecuratoare. Intr-un bol mai mare adaugam sosul de...
Muffins cu cacao si cocos
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Intr-un bol puneti ingredientele uscate ,iar in altul cele lichide. Adaugati lichidele in bolul cu ingrediente uscate. Amestecam usor. Punem hartie de muffins in tava de muffins si distribuim compozitia in mod egal. Dam tava la cuptor si lasam cam 20-25 de...
Legume stir fry
Se curata ceapa, usturoiul, ardeiul gras si varza. Conserva de porumb se scurge de lichid. Se taie ceapa si ardeiul gras in bucati mai mari. Varza chinezeasca se taie in fasii. Usturoiul se taie in felii subtiri. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat adaugam lingura de ulei. Punem...
Mancare de mazare cu piept de pui
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie. Mazarea se scurge de apa, dar nu se arunca, se va folosi la mancare. Mararul se curata si se taie marunt. Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam ceapa. Lasam sa se...
Salata cu ton
Conserva de ton se scurge de ulei. Rosiile si castravetii se spala. Salata se curata, se spala. Lamaia se spala. Rosiile si castravetii se taie in cuburi. Salata se taie in fasii sau se rupe cu mana. Legumele se pun intr-un bol. Se adauga tonul si zeama de lamaie. Se condimenteaza cu...
Prajitura cu piersici
Curatam si spalam piersicile si le taiem in cubulete. Faina se cerne, ouale se spala si se sparg intr-un bol. Intr-un bol mai adanc adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si uleiul. Amestecam, apoi adaugam faina, praful de copt, ghimbirul si sarea. Amestecam pana obtinem o...
Crema de mascarpone cu frisca
In recipientul de la blenderul vertical punem frisca si o batem. Adaugam zaharul si zaharul vanilat. Adaugam mascarpone si batem in continuare, pana se formeaza o crema omogena. Daca folositi frisca indulcita, puteti schimba cantitatea de zahar. Se lasa la frigider o jumatate de...
Supa de varza
Se curata si se spala legumele. Morcovul, ceapa, patrunjelul radacina si telina se taie in cuburi mici. Varza se taie in fasii subtiri. Punem cam un litru de apa la fiert, cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam legumele taiate cuburi. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam varza, ardeiul...
Salata de linte cu leurda
Se pune lintea la fiert in apa sarata. Cand s-a fiert,se clateste cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se spala leurda si se taie marunt cu robotul. Se adauga uleiul de masline si se mixeaza in continuare. Castravetii si rosiile se taie cubulete. Intr-un bol adanc se pune lintea,rosiile...
Frigarui din piept de pui
Spalam pieptul de pui si uscam cu un prosop de bucatarie de unica folosinta. Taiem pieptul de pui in cuburi egale si le amestecam cu condimentul. Lasam deoparte 10 minute,apoi punem pe betigasele pentru frigarui. Daca folositi din lemn,sa le lasati in apa in prealabil. Pregatim...
Supa ramen cu miso
Punem supa intr-o craticioara si punem pe foc. Daca nu aveti supa de pui,puneti apa ,iar cand aceasta incepe sa fiarba,adaugati continutul plicului. Taiem ciupercile in doua si le punem in craticioara. Adaugam si varza chinezeasca taiata fasii. Lasam sa fiarba 2 minute,dam focul mic....
Supa cu rosii si fidea
Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in cubulete,iar usturoiul in bucatele mici. Punem o oala pe foc si cand s-a infierbantat adaugam o lingura de ulei. Calim ceapa,cand isi schimba culoarea adaugam usturoiul. Amestecam un minut si adaugam rosiile. Lasam sa se caleasca putin,adaugam...
Cartofi cu carnati secuiesti si rozmarin
Cartofii se curata si se taie rondele. Se taie si carnatii. Intr-o tava punem uleiul apoi asezam feliile de cartofi,pe care presaram rozmarinul tocat marunt. Condimentam cu sare si piper. Dam tava la cuptor si cand s-au rumenit cartofii,intoarcem pe partea cealalta. Cu 10 minute inainte...
Orez cu sofran
Spalam orezul ,pana apa devina clara. Punem orezul intr-o craticioara. Eu folosesc una de fonta,pentru ca nu se lipeste orezul de ea. Adaugam o cana de apa,acoperim cu capacul si punem la fiert. Lasam sa fiarba,iar cand apa a scazut si s-au format gropite dam focul mic. Infierbantam o...
Rulada din albusuri
Preincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt. Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul. Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5 minute,pana cand albusurile sunt tari si daca rasturnam bolul,continutul nu se varsa. Punem compozitia...
Sandvis vertical cu dracila,fistic si cascaval marinat in otet balsamic de zmeura
Mai intai taiem cascavalul in cubulete cat de cat egale si le marinam cu otetul balsamic si amestecul de condimente.Punem putin ulei de masline extra virgin,dracila ,frunze de menta si fistic. Lasam deoparte cam 15 minute. Taiem para si asezam cuburile de cascaval. Mai intai puneti la...
Sandvis bavarez
Taiem chifla in doua si adaugam pe rand ingredientele. In loc de salam ,se poate folosi jambon.
Sandvis italian
Taiem chifla in doua. Pe o felie punem putin ulei de masline,adaugam prosciutto,apoi rosiile si busuiocul. La sfarsit punem casscavalul. Inchidem cu cealalta felie.
Sandvisul scolarului
Ungem ambele felii de franzela cu unt. Asezam pe rand sunca,apoi cascavalul si feliile de castravete. Impachetam si punem in cutia scolarului.
Sandvis cu cascaval imprimat si felii de vinete pe gratar
Feliem vanata si presaram pe felii sare grunjoasa. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga vreo 15 minute. Astfel,vanata nu va fi amara. Incalzim gratarul. Eu am folosit unul de fonta,pe aragaz. Ungem gratarul cu putin ulei si prajim feliile de vinete pe ambele parti....
Vinete Dhansak
Se spala vanata si se curata capetele. Se decojeste partial,un rand da,unul nu. Daca nu va place coaja de vanata,puteti sa o decojiti complet. Taiem vanata in cuburi de 1 cm. Infierbantam o tigaie si punem 2 linguri de ulei. Adaugam bucatile de vinete si le calim. Dupa ce s-au...
Rondele de vinete si dovlecei
Spalam vinetele si dovleceii. Taiem in rondele de 1 cm. Le puteti decoji daca preferati fara coaja. Intr-o farfurie punem faina,sarea,pudra de usturoi si piperul. Amestecam. Dam feliile de legume prin amestec. Preincalzim in cuptor o tava,adaugam putin ulei si cand s-a infierbantat...
Crumble cu mere
Curatam merele si le taiem in bucati. Le asezam in tava. Eu am folosit o tava de silicon. Amestecati fulgii de ovaz,zaharul si condimentele si le puneti cu lingura peste mere. Se da tava la cuptor si se coace cam 20-30 de minute sau pana cand merele s-au inmuiat si crusta devine crocanta.
Paine cu usturoi si fondue de branza Delaco
Taiem bagheta in doua ,apoi o taiem din nou longitudinal,astfel incat sa avem patru bucati. Amestecam untul cu usturoiul zdrobit si il intindem peste feliile de bagheta. Dam painea la cuptor si o lasam cam 10 minute sau pana cand incepe sa devina crocanta. Punem bolul cu fondue de...
Orez prajit cu 5 arome
Punem un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O taiem in bucati. Taiem ceapa si morcovul in cubulete,la fel procedam si cu friptura. Punem din...
Spirala cu branza
Nu veti avea nevoie de tot pachetul de foi,eu am folosit cam jumatate. Intr-un bol,am amestecat branza cu smantana. Am luat cate o foaie de placinta,am impaturit-o in doua si am adaugat cam doua linguri din amestecul de branza. Am rulat foaia si am pus-o in mijlocul tavii,in care am pus...