Intr-un bol amestecam apa rece cu amidonul.
Tigaia in care am prajit carnea trebuie sa fie pe foc. Adaugam apa cu amidonul.
Cand incepe sa fiarba se va ingrosa. Adaugam sosul de soia,usturoiul si piperul si ciupercile uscate.
Daca mai e nevoie de apa ,mai adaugam.
Lasam sa fiarba 2...
Adaugam condimentul pe ambele parti si batem cu ciocanul de bucatarie.
Lasam deoparte 15 minute.
Infierbantam tigaia grill si adaugam putin ulei.
Adaugam bucata de carne si o prajim pe ambele parti.
Se serveste cu garnitura,salata si sos.
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol,amestecam branza,oul,zaharul,faina,grisul,praful de copt si sarea. Se obtine un aluat omogen,putin lipicios,dar se pot forma papanasii cu mana. Intr-o oala punem ulei pentru prajit. Am folosit o oala mica de fonta si cand s-a infierbant am adaugat...
Intr-o oala punem apa la fiert. Adaugam sare si cand apa incepe sa clocoteasca adaugam mazarea. Dupa ce s-a fiert o punem intr-o strecuratoare ,o clatim si o lasam sa se scurga de apa.
Taiem ceapa in felii si o punem la calit intr-o tigaie. Cand s-a inmuiat adaugam mazarea. O calim putin....
Desfacem conopida in bucati mici si o spalam.
Punem o oala cu apa la fiert,adaugam sare si cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de conopida.
Cand s-au fiert,le scurgem si le lasam sa se scurga.
Pisam usturoiul. Punem bucatile de conopida in robot si adaugam si restul ingredientelor...
Legumele se taie in cuburi mai mari.
Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare.
Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe foc si se paseaza cu un blender.
Intr-o tigaie, cescuta de ulei si cand s-a infierbantat adaugam...
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema.
Se adauga faina,cacao si apoi semintele de mac alb.
Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul seminte.
Pune-le in tava si turteste-le putin.
Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc.
Se lasa sa...
Punem supa de pui intr-o oala si o infierbantam.
Intre timp, curatam toate legumele si le dam prin robot. Lasam legumele cat de mari dorim noi sa fie.
Cand incepe sa clocoteasca supa punem legumele si lasam sa fiarba cam 5 minute sau depinde cat de mari sunt bucatile.
Adaugam fideaua si...
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem in cubulete de marime egala. Ii scurgem in strecuratoare.
Facem un amestec din boia de ardei, pudra de usturoi,de ceapa,sare si piper.
Punem intr-un bol cartofii,uleiul si amestecul de condimente. Amestecam bine cu mainile.
Punem cartofii intr-o...
Ceapa si morcovul se dau pe razatoare.
Amestecam toate ingredientele. Nu este nevoie de sare,amestecul de condimente contine si sare.
Intr-o tava punem putin ulei si o dam la cuptor sa se infierbante.
Intre timp formam bilute din compozitie. Cand s-a infierbantat uleiul,adaugam...
Spalam puiul si indepartam bucatile de piele.
Curatam ceapa mica si crapam cateii de usturoi,apoi le punem in interiorul puiului.
Adaugam in interior si condimente pentru pui.
Curatam cartoful si il taiem in felii groase. Pe ele vom aseza puiul peste care adaugam amestec de...
Scoatem aluatul de foietaj din congelator.
Pe masa de lucru presaram faina.
Intindem cu sucitorul aluatul de foietaj,pana obtinem grosimea dorita.
Taiem patrate uniforme si punem in mijloc gem de gutui.
Unim doua capete,le punem in tava si dam la cuptorul preincalzit.
Se coc cam 15...
Punem putin ulei in tigaie. Adaugam usturoiul si il calim putin. Nu il lasam sa-si schimbe culoarea,fiindca va avea un gust amarui.
Adaugam scoicile. Cand acestea s-au facut punem sucul si coaja de lamaie rasa,amestecam,adaugam uleiul de masline si patrunejlul proaspat tocat.
Se serveste si...
Mod de preparare kimchi:
Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.
Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei...
Taiem cornul si il ungem cu crema de branza.
Punem frunzele de salata,feliile de sunca,apoi cele de cascaval afumat.
Taiem castravetele murat in felii lungi si le punem la sandvis.
Inchidem sandvisul si taiem la mijloc.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Asezam pe ea felia de salam.
Felia de cascaval o taiem la mijloc si gaurelele le facem cu duiul.
Asezam felia de cascaval si din maslina facem capul.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Dintr-o felie de castravete facem capul. Taiem un cerc cu duiul. Punem un ochi din maslina.
Din coaja de castravete facem corpul,mainile,antenele si picioarele.
Folosim gogosarul la gura.
Ungem felia de paine cu crema de branza si apoi cu ciocolata.
Fructele se vor taia in bucati de aproximativ aceeasi marime.
Asezam bucatile de fructe pe felia de paine,alternand fructele.
Feliem carnatul.
Taiem cascavalul in bucatele.
Taiem castravetele cu tot cu coaja,marimea sa fie aceeasi ca si la cascaval.
Taiem si rosia.
Din cascaval facem si o stea,care va ajunge in varful bradului.
Asamblam bradul.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Taiem doua felii de castravete,pentru ochi.Folosim si capetele de la maslina la ochi.
Din rosie facem ciocul si margelele.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Asezam pe felie coaja de castravete,aceasta va fi coaja de pepene.
Rosia este miezul.
Din maslina taiem bucatele,care sunt semintele.
Crestam jumatatea de rosie in forma de lalea,iar din coaja de castravete taiem fasii.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Asezam rosia si fasiile de castravete.
Ungem felia cu crema de branza.
Feliem carnatiul si taiem un cerc din cascaval. Eu am folosit duiul.
Din castravete taiem betigase.
Asamblam sandvisul: punem bucatica de cascaval in mijloc,iar in jurul ei feliile de carnati. Intre ele punem betigasele din castraveti.
Feliile de castravete se gauresc cu duiul. Acestea vor fi ochii.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Punem feliile de castravete,iar in mijloc capetele de maslina.
Din coaja de castravete taiem o fasie,care va fi gura.
Ungem felia de paine cu crema de branza.
Taiem doua felii de castravete si le gaurim cu duiul. Acestea vor fi rotile.
Din coaja de castravete taiem fasii,care vor fi masina. Din capetele de maslina facem luminile,iar din bucatica rosie farul din fata.
Sos pentru friptura (Gravy)
Intr-un bol amestecam apa rece cu amidonul. Tigaia in care am prajit carnea trebuie sa fie pe foc. Adaugam apa cu amidonul. Cand incepe sa fiarba se va ingrosa. Adaugam sosul de soia,usturoiul si piperul si ciupercile uscate. Daca mai e nevoie de apa ,mai adaugam. Lasam sa fiarba 2...
Ceafa de porc condimentata la gratar
Adaugam condimentul pe ambele parti si batem cu ciocanul de bucatarie. Lasam deoparte 15 minute. Infierbantam tigaia grill si adaugam putin ulei. Adaugam bucata de carne si o prajim pe ambele parti. Se serveste cu garnitura,salata si sos.
Salata de varza cu chimen
Taiem varza in fasii subtiri si o framantam cu sarea,ca sa se inmoaie. Lasam cinci minute deoparte. Adaugam otetul,uleiul si chimenul si amestecam.
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de soc
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol,amestecam branza,oul,zaharul,faina,grisul,praful de copt si sarea. Se obtine un aluat omogen,putin lipicios,dar se pot forma papanasii cu mana. Intr-o oala punem ulei pentru prajit. Am folosit o oala mica de fonta si cand s-a infierbant am adaugat...
Mazare cu oua
Intr-o oala punem apa la fiert. Adaugam sare si cand apa incepe sa clocoteasca adaugam mazarea. Dupa ce s-a fiert o punem intr-o strecuratoare ,o clatim si o lasam sa se scurga de apa. Taiem ceapa in felii si o punem la calit intr-o tigaie. Cand s-a inmuiat adaugam mazarea. O calim putin....
Salata de conopida
Desfacem conopida in bucati mici si o spalam. Punem o oala cu apa la fiert,adaugam sare si cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de conopida. Cand s-au fiert,le scurgem si le lasam sa se scurga. Pisam usturoiul. Punem bucatile de conopida in robot si adaugam si restul ingredientelor...
Ciorba turceasca de linte
Legumele se taie in cuburi mai mari. Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare. Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe foc si se paseaza cu un blender. Intr-o tigaie, cescuta de ulei si cand s-a infierbantat adaugam...
Biscuiti cu mac alb
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi semintele de mac alb. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul seminte. Pune-le in tava si turteste-le putin. Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc. Se lasa sa...
Ciorba rapida de legume cu leustean
Punem supa de pui intr-o oala si o infierbantam. Intre timp, curatam toate legumele si le dam prin robot. Lasam legumele cat de mari dorim noi sa fie. Cand incepe sa clocoteasca supa punem legumele si lasam sa fiarba cam 5 minute sau depinde cat de mari sunt bucatile. Adaugam fideaua si...
Cartofi aurii la cuptor
Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem in cubulete de marime egala. Ii scurgem in strecuratoare. Facem un amestec din boia de ardei, pudra de usturoi,de ceapa,sare si piper. Punem intr-un bol cartofii,uleiul si amestecul de condimente. Amestecam bine cu mainile. Punem cartofii intr-o...
Chiftelute la cuptor
Ceapa si morcovul se dau pe razatoare. Amestecam toate ingredientele. Nu este nevoie de sare,amestecul de condimente contine si sare. Intr-o tava punem putin ulei si o dam la cuptor sa se infierbante. Intre timp formam bilute din compozitie. Cand s-a infierbantat uleiul,adaugam...
Pui intreg la cuptor
Spalam puiul si indepartam bucatile de piele. Curatam ceapa mica si crapam cateii de usturoi,apoi le punem in interiorul puiului. Adaugam in interior si condimente pentru pui. Curatam cartoful si il taiem in felii groase. Pe ele vom aseza puiul peste care adaugam amestec de...
Cornulete cu gem de gutui
Scoatem aluatul de foietaj din congelator. Pe masa de lucru presaram faina. Intindem cu sucitorul aluatul de foietaj,pana obtinem grosimea dorita. Taiem patrate uniforme si punem in mijloc gem de gutui. Unim doua capete,le punem in tava si dam la cuptorul preincalzit. Se coc cam 15...
Midii cu usturoi
Punem putin ulei in tigaie. Adaugam usturoiul si il calim putin. Nu il lasam sa-si schimbe culoarea,fiindca va avea un gust amarui. Adaugam scoicile. Cand acestea s-au facut punem sucul si coaja de lamaie rasa,amestecam,adaugam uleiul de masline si patrunejlul proaspat tocat. Se serveste si...
Supa coreana cu coltunasi si kimchi
Mod de preparare kimchi: Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora. Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei...
Sandvis cu cascaval afumat
Taiem cornul si il ungem cu crema de branza. Punem frunzele de salata,feliile de sunca,apoi cele de cascaval afumat. Taiem castravetele murat in felii lungi si le punem la sandvis. Inchidem sandvisul si taiem la mijloc.
Sandvis Gargarita
Ungem felia de paine cu crema de branza. Asezam pe ea felia de salam. Felia de cascaval o taiem la mijloc si gaurelele le facem cu duiul. Asezam felia de cascaval si din maslina facem capul.
Sandvis Extraterestru
Ungem felia de paine cu crema de branza. Dintr-o felie de castravete facem capul. Taiem un cerc cu duiul. Punem un ochi din maslina. Din coaja de castravete facem corpul,mainile,antenele si picioarele. Folosim gogosarul la gura.
Sandvis Mos Craciun
Ungem felia de paine cu crema de branza,apoi cu crema de ciocolata. Din feliile de banane facem ochii,iar din frisca facem caciula mosului si barba.
Sandvis sah cu ciocolata si fructe
Ungem felia de paine cu crema de branza si apoi cu ciocolata. Fructele se vor taia in bucati de aproximativ aceeasi marime. Asezam bucatile de fructe pe felia de paine,alternand fructele.
Sandvis cu crema de branza,ciocolata,mar si frisca
Ungem felia de paine mai intai cu crema de branza,apoi cu crema de ciocolata. Punem in mijloc felia de mar,apoi ornam cu frisca.
Sandvis Dulce
Ungem felia de paine cu cubul de branza,iar peste punem crema de ciocolata. Ornam cu kiwi si frisca.
Sandvis Brad
Feliem carnatul. Taiem cascavalul in bucatele. Taiem castravetele cu tot cu coaja,marimea sa fie aceeasi ca si la cascaval. Taiem si rosia. Din cascaval facem si o stea,care va ajunge in varful bradului. Asamblam bradul.
Sandvis Curcan
Ungem felia de paine cu crema de branza. Taiem doua felii de castravete,pentru ochi.Folosim si capetele de la maslina la ochi. Din rosie facem ciocul si margelele.
Sandvis felie de pepene
Ungem felia de paine cu crema de branza. Asezam pe felie coaja de castravete,aceasta va fi coaja de pepene. Rosia este miezul. Din maslina taiem bucatele,care sunt semintele.
Sandvis Lalea
Crestam jumatatea de rosie in forma de lalea,iar din coaja de castravete taiem fasii. Ungem felia de paine cu crema de branza. Asezam rosia si fasiile de castravete.
Sandvis Floare cu carnati afumati
Ungem felia cu crema de branza. Feliem carnatiul si taiem un cerc din cascaval. Eu am folosit duiul. Din castravete taiem betigase. Asamblam sandvisul: punem bucatica de cascaval in mijloc,iar in jurul ei feliile de carnati. Intre ele punem betigasele din castraveti.
Sandvis Etajat
Ungem felia de paine cu crema de branza,apoi cladim sandvisul. Punem o felie de salam,rosie,castravete si cascaval. Repetam.
Sandvis Zambarila
Feliile de castravete se gauresc cu duiul. Acestea vor fi ochii. Ungem felia de paine cu crema de branza. Punem feliile de castravete,iar in mijloc capetele de maslina. Din coaja de castravete taiem o fasie,care va fi gura.
Sandvis Hummer
Ungem felia de paine cu crema de branza. Taiem doua felii de castravete si le gaurim cu duiul. Acestea vor fi rotile. Din coaja de castravete taiem fasii,care vor fi masina. Din capetele de maslina facem luminile,iar din bucatica rosie farul din fata.