Am cautat inspiratii pe internet,dar nu m-a multumit nimic. Mi-am imaginat fel si fel de combinatii si totusi vroiam sa fac ceva ce n-am mai vazut. Si asa mi-a venit ideea unui cascaval imprimat,ca un fel de covor cu flori. Singurul lucru de care eram sigura,era ca vreau sa pastrez o tenta mediteraneana.
Feliem vanata si presaram pe felii sare grunjoasa. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga vreo 15 minute. Astfel,vanata nu va fi amara.
Incalzim gratarul. Eu am folosit unul de fonta,pe aragaz. Ungem gratarul cu putin ulei si prajim feliile de vinete pe ambele parti.
Pregatim cascavalul imprimat. Asezam feliile de branza intr-o folie alimentara. Presaram pe cascaval ierburile,rosiile uscate la soare si petalele de flori. Cascavalul trebuie sa fie acoperit de folie. Trecem cu sucitorul peste folie,ca sa se imprime bucatile colorate pe cascaval.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline extra virgin cu sucul de lamaie si putin usturoi pudra sau proaspat. Adaugam feliile de vinete si amestecam.
Taiem bagheta in doua si asezam feliile de vinete pe partea inferioara.. Asezam cascavalul imprimat si acoperim cu partea de sus.