miremirc

1

Bucataras
incepator

TIMISOARA

Bucataras din 23.02.2010

RETETE229
PRIETENI283
Retete

Tort Nesquik

In Torturi la 14 Feb 2012

Foi : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu nucile macinate . Omogenizam si intindem in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 10 minute Mai coacem inca 2 foi. La final trebuie sa avem 3 foi....

Cordon bleu

In Pui la 13 Feb 2012

Taiem pieptul de pui , apoi acoperim fiecare felie cu folie alimentara si batem cu batatorul de snitele; saram, piperam si presaram oregano uscat ; acoperim farfuria cu folie alimentara si lasam la rece pentru 30 de minute. Pe fiecare bucata de piept de pui asezam o felie de sunca si o bagheta...

Tarta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2012

  Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt. Intepam...

Cartofi cu smantana la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2012

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa clocotita sarata pana se inmoaie; scurgem de apa si ii asezam intr-o forma unsa cu unt. Faina o amestecam cu laptele rece, adaugam smantana, sare si piper. Acestsos se desarta peste cartofii fierti  . nu amestecam. Deasupra radem cascaval...

Snickerdoodles

In Prajituri la 10 Feb 2012

Intr-un castronel amestecam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de sare, bicarbonatul si nucsoara. la final incorporam nucile macinate mai mare. Amestecam bine , formam o bila pe care o acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider...

Placinta moteasca

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2012

Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o scobitura in ea si adaugam toate ingredientele ; framantam binepana ce aluatul se dezlipeste de pe...

Tort Pian

In Torturi la 9 Feb 2012

Blat : mixam ouale cu zaharul spuma , adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si nucile macinate. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 blaturi intr-o forma de tort rotunda (d=25 cm) sau coacem un singur blat, care dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in...

Clatite banatene

In Prajituri la 6 Feb 2012

Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele. Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa...

Chiftelute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2012

Intr-un castron amestecam toate ingredientele, apoi formam mici bilute pe care le asezam intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam la cuptor pana se rumenesc putin; daca le lasam mai mult, se usuca foarte tare. Servim langa o salata de ardei copti cu usturoi si piure...

Placinta svabeasca

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2012

  Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele...

Briose cu dovlecel si sunca

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2012

Intr-un castron amestecam ingredientele, cu exceptia prafului de copt, pe care-l stingem cu putin otet; omogenizam bine. Daca compozitia iese prea subtire mai adaugam putina faina, iar daca iese prea groasa, o mai subtiem cu putin lapte Putem folosi o forma de chec pe care o ungem cu putin...

Ciorba de fasole cu ciolan

In Ciorbe la 2 Feb 2012

Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie , deoarece are ciolanul suficienta sare. Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa...

Lasagna

In Lasagna la 2 Feb 2012

Pentru sos ragu :   Intr-o craticioara punem uleiul si untul sa se incinga pe foc, apoi adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Calim timp de 10 minute Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea macinata cu pancetta. Omogenizam si lasam pe foc cam 5...

Somloi Galusca

In Prajituri la 29 Ian 2012

Pentru blat de vanilie :  mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15...

Placinta rapida

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2012

  Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.   Tava (26*39 cm) o ungem cu putin unt si...

Prajitura cu cocos si bezea

In Prajituri la 24 Ian 2012

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor. Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam...

Tort Red Velvet

In Torturi la 22 Ian 2012

 Pentru blat : spalam o sfecla mai mare si o punem la fiert in apa. Cand furculita intra usor in sfecla, inseamna ca este fiarta. O lasam sa se raceasca, o curatam de coaja, apoi cantarim 350 g si o facem piure cu blenderul vertical. Piureul il amestecam cu sucul de lamaie stors si cu...

Prajitura Berlini

In Prajituri la 18 Ian 2012

Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute . Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si...

Ochi de paun

In Prajituri la 16 Ian 2012

Pentru aluat : intr-un bol cernem faina, adaugam maia-ua (drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si 1 lg faina si lasam la dospit pentru 10 minute). Adaugam untura sau margarina moale de la temperatura camerei, galbenusurile, laptele caldut si framantam cam 10 minute. Lasam aluatul la...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2012

  Spalam bine ciupercile, apoi scoatem cozile si le taiem marunt. Ceapa o curatam si o taiem marunt. O calim in ulei incins 1 minut, adaugam coditele de ciuperci taiate si lasam pe foc pana se scade apa lasata de acestea. Luam de pe foc si adaugam sarea, piperul, pesmetul si verdeata...

Cartofi cu smantana

In Mancaruri de legume la 14 Ian 2012

  Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei 1-2 minute; separat dizolvam faina in apa rece , amestecand ca sa nu se formeze cocoloase si o turnam peste ceapa calita. Daca sosul alb este prea gros, mai adaugam putina apa.   Adaugam cartofii curatati si taiati cubulete,...

Rol banana-cappuccino

In Prajituri la 14 Ian 2012

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de...

Saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2012

Cernem faina intr-un bol, facem o scobitura si adaugam cele 2 oua, sarea, albusul de ou, laptele si untul moale taiat bucatele . Framantam putin , apoi adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si framantam mai departe pentru omogenizare. Aluatul obtinut il dam la rece pentru 15...

Prajitura Yugoslavia

In Prajituri la 9 Ian 2012

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile. Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm)....

Tort Eszterhazy

In Torturi la 7 Ian 2012

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate).  Din aceasta bezea trebuie sa coacem 7 foi ; fiecare foaie se coace in 5-7 minute . Dupa ce scoatem din cuptor bezeaua...

Spirale cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2011

   Intr-un bol mai mic amestecam drojdia cu zaharul; dupa ce s-a lichefiat drojdia punem 50 ml apa calduta si 1 lg faina. Lasam la dospit 10-15 minute.    Intr-un castron punem faina, sare, piper, untura, uleiul, mozzarella data pe razatoarea mare, maia-ua obtinuta si...

Prajitura cu foi si crema de cacao

In Prajituri la 27 Dec 2011

Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini. Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm) Pentru...

Prajitura martipan

In Prajituri la 27 Dec 2011

Pentru blat : Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate. Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin . Pentru crema :...

Alivanca moldoveneasca

In Prajituri la 27 Dec 2011

Intr-un bol mixam branza de vaci cu galbenusurile de ou, adaugam apoi sarea, untul moale, smantana, faina si malaiul. Separat in alt bol cu mixerul batem albusurile spuma tare si le incorporam peste compozitia de mai sus; amestecam cu lingura, prin rasturnare, de jos in sus. Alivanca o...

Placinta cu rosii

In Mancaruri de post la 12 Dec 2011

Pentru aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lg faina; lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem faina , facem o scobitura in mijlocul ei si adaugam maia-ua obtinuta mai sus, sarea, si apa treptat. Amestecam cu o lingura, apoi framantam...

Afisate 91 - 120 din 229 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2013

Desert prajitura Kinder

publicat la 27.01.2013

Chiftele in aluat

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]