publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Ficatei de pui pane
Se spala bine ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas adanc si se toarna laptele dulce, cat sa-o acopere. Se lasa cel putin o ora, dupa care se scurg bine. Intr-un alt vas se rade cacavalul marunt, se pun ficateii si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine. Se bat...
Pui Gong Bao
Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare rondea in betigase, la fel si castravetele. Usturoiul se curata si se taie feliute. Acest fel de...
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus
Se curata si se spala carnea, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se aseaza intr-o tava de yena si se presara peste ele cu rasnita verdeturile italiene si usturoiul granulat. Se stropesc cu putin ulei apoi se toarna apa. Se acopera tava si se da la cuptor pentru cca 30...
Jumăruțe de rață in sos de ceapă
Se ia grasimea de la rață (de curte sa fie rața), se taie bucățele de vreo 2 cm si se pun intr-o craticioara la foc potrivit. Se amestecă continuu până se topește grăsimea iar acestea innoata în untură și se fac micuțe. Se dă focul mic și se lasă să se rumenească...
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt aproape fierți se toarnă în strecurătoare și se lasă la scurs. Pieptul de pui se spală, se taie cubulete și se rumenesc în tigaia în care se pune uleiul de...
Varza dulce cu piept de pui la cuptor
Se taie varza fideluta. Intr-o cratita incapatoare cu putin ulei, se pune varza la calit cu un pic de sare. Se adauga si putina apa si se acopera cu un capac. Se amesteca din cand in cand pt a nu se prinde de fundul cratitei si se lasa pana se inmoaie varza. Intre timp, pieptul de pui se...
Pui dulce-acrisor
Pieptul de pui si ananasul se taie cuburi. Legumele se taie julien, o idee mai mare. Bucatile de carne se tavalesc prin faina, se scutura de surplus, apoi se prajesc in ulei, la foc iute timp de 1-2 minute, amestecand mereu, pana se rumenesc. Se lasa deoparte si pregatim legumele. Separat...
Pui cu cartofi si verdeturi la cuptor
Se spala bine pulpele apoi se condimenteaza. Se aseaza intr-o tava si se stropesc cu ulei. Cartofii se curata si se taie in 4 si se aseaza peste pulpe. Se spala ardeiul, se taie rondele, se curata ceapa si usturoiul verde si se taie la fel rondele. Se imprastie peste cartofi, se...
Musaca cu dovlecei
Se curata ceapa si se taie bucati mai mari. La fel se procedeaza si cu ardeiul. Se toaca frunzele de patrunjel. Se amesteca toate cu carnea tocata, se sareaza si pipereaza dupa gust. La final se toarna bulionul si se omogenizeaza. Se curata dovleceii de coaja si se taie rondele. Intr-un vas de...
Pulpe de pui cu legume si curmale la cuptor
Se spala bine pulpele de pui. Se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-o tava. Se curata usturoiul si se taie in doua. Se aseaza printre pulpe. Se toarna peste ele 2-3 lg ulei. Cartofii se curata si se taie bucati potrivite. Morcovii si ceapa verde se curata si se taie rondele. Se...
Pui la cuptor cu cimbru si vin
Se spala bine bine puiul. Se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza puiul in tava care va fi introdusa la cuptor. Separat se amesteca uleiul, bulionul, vinul, apa si cimbrul luat de pe crengute si se toarna peste pui si in interiorul lui. Se curata...
Pui cu sos dulce-acrisor
Se taie o ceapa juliene, morcovul rondele si se pun la calit in putin ulei intr-o cratita. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie morcovul si scade apa. Se toarna 300ml bulion, sucul din compot si se lasa sa fiarba cateva minute. Separat se amesteca faina cu restul de...
Ficatei de pui la tigaie
Se spala ficateii bine in mai multe ape. Se lasa sa se scurga apoi se taie in bucatele potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se pun ficateii si se amesteca la inceput cu miscari ale tigaii (nu cu lingura ca se zdrobesc). Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca usor....
Placinta cu ciuperci si pui
Se face din ingredientele de mai sus un aluat potrivit si care nu se lipeste de degete. Se lasa la crescut o ora. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga ciupercile curatate si taiate julien (sau cum doriti) si se lasa sa se caleasca pana scade apa. Se...
Shaorma cu pui
Pt. aluatul de lipii: intr-un bol se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul, drojdia se dizolva in putina apa calduta apoi se toarna peste faina. Se adauga si uleiul si se framanta un aluat potrivit. Apa se pune in functie de cat va cere aluatul. Se lasa in jur de 5-10 minute sa se...
Piept de pui cu smantana la cuptor
Se feliaza pieptul de pui ca pentru snitele si se bat usor. Se condimenteaza cu sare si piper. In tava unsa cu ulei se aseaza feliile de carne una langa alta, se intinde deasupra smantana si se presara pesmet. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Inainte cu 5 minute de a fi gata, se...
Pui la cuptor cu legume
Se curata bucatile de carne, pulpele se taie in doua, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava. Se presara curry deasupra. Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau cubulete, sau cum doriti. Se aseaza in tava peste carne. Usturoiul se taie feliute si se pun deasupra. Se...
Pui in sos de gogosari
Se curata ceapa si se taie marunt. Gogosarul se curata de seminte si se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se caleste putin. Se pune si carnea si se intoarce pe toate partile pana se albeste. Se adauga gogosarii, se lasa 3-4 minute apoi se toarna apa (nu...
Rulouri umplute cu sunca si gogosari
Se feliaza pieptul de pui si se bate usor ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper, se aseaza pe fiecare felie sunca, cascaval si gogosari taiati felii, iar apoi se ruleaza si se prind cu scobitori pentru a nu se desface. Intr-un vas de yena se pune uleiul si se aseaza rulourile....
Pulpe de pui cu ardei gras si vin la cuptor
Se spala pulpele si se taie in doua. Se sterg cu prosop de hartie de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-un vas de yena. Se stropesc cu ulei de masline asa dupa ochi. Ardeii se spala si se taie fasiute care se aseaza peste pulpe. Rosia se...
Ostropel de pui
Se curata pulpele de piele si se taie in doua, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se prajesc pulpele sub capac pana se rumenesc pe toate partile. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba fara capac, pana se evapora lichidul. Se scoate carnea si se...
Jambalaya cu pui si carnati
Se spala bine orezul dupa care se lasa timp de 20 minute la inmuiat. Se clateste cu apa rece si se pune la scurs. Intre timp, se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se prajeste carnea de pui taiata bucatele mici. Se adauga si carnatii taiati in felii potrivit de groase si se mai...
Piept de pui si legume in bulion
Se spala pieptul de pui, se dezoseaza (daca este cazul) si se taie cubulete. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins dupa care se adauga carnea. Se lasa sa se rumeneasca putin amestecandu-se din cand in cand. Dovleacul se spala bine dupa care se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie...
Rulouri de pui cu carnaciori
Se taie pieptul de pui ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte mare bucata de carne, doar cat sa se poata rula in jurul carnaciorului. Se ia cate o bucata de snitel, se unge cu mustar (cantitate cat doriti), se aseaza...
Friptura de curcan cu masline verzi
Pieptul de curcan se spala si se usuca bine cu prosoape absorbante si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot. Se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa si usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire, dupa care se amesteca bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat. Se...
Snitel din piept de curcan cu patrunjel
Se feliaza pieptul de pui si se bate cu ciocanul pt snitele nu foarte tare, se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat bine cu sare si piper, se adauga faina si se omogenizeaza, trebuie sa rezulte un aluat putin mai gros decat cel pentru clatite. Se pune si patrunjelul. In uleiul...
Pulpe de pui in sos la cuptor
Se spala bine pulpele dupa care se taie in doua. Se face un sos din ingredientele care incep de la ulei pana la bulion. Se amesteca bine dupa care se ia fiecare bucata de carne si se da prin aceste amestec apoi se aseaza intr-o tava. Dupa ce am procedat la fel cu toata carnea se toarna acest...
Mancare de cartofi noi cu carne de porc
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin dupa care se adauga carnea spalata bine si taiata cubulete. Se lasa la calit pana se albeste bine carnea, apoi punem apa cam cat sos vrem sa facem. Se lasa la fiert cu capac. Cartofii...
Pulpe de pui pane
Se curata pulpele de piele, se taie in doua si se pun la fiert in apa clocotita. Se pune putina sare si se spumeaza de cate ori este nevoie. Canf furculita intra usor in carne este gata (nu lasam foarte mult la fiert sa nu se zdrobeasca). Se strecoara si se lasa la racit putin. Ouale cu...
Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor
Pulpele curatate si spalate se condimenteaza cu sare, piper si boia, se pun intr-o tava, se adauga putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute, dupa care se pune 1/2 pahar apa si se da inapoi la cuptor tot acoperit. Dupa 15-20 minute se...