publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe cu orez si legume la cuptor
Doua din cele patru pulpe au fost de gaina pe care le-am fiert si am facut supa cu taitei (copiii nu prea o pot manca pt ca e mai tare). Am spalat bine bine orezul dupa care l-am pus intr-un vas de yena. Ceapa taiata rondele, ciupercile curatate si taiate felii subtiri le-am asezat peste orez....
Carne de pui in sos de ceapa
Se spala carnea. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se taie rondele inclusiv frunzele. Gogosarul se taie cubulete. Intr-o cratita se pune ceapa cu uleiul la calit. Se adauga gogosarul si pasta de ardei (eu nu am avut prea mult gogosar si am pus si pasta). Dupa aproximativ 5 minute,...
Carne de pui in bulion
Se spala bine carnea dupa care se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-un vas de yena. Se face o marinata din ulei, vinul rosu, 2 linguri bulion si putin piper macinat. Se amesteca bine ingredientele dupa care se toarna peste carne si se da la frigider pt cel putin o jumatate de ora....
Copane de curcan la cuptor
Se curata si se spala bine copanele. Se sterg cu un prosop de hartie dupa care se cresteaza in cateva locuri pe ambele parti. Se pun pulpele intr-un vas de yena. Uleiul, sarea, piperul si boiaua se amesteca impreuna dupa care se ung pulpele bine. Usturoiul se curata si se pune cate un catel in...
Pulpe de pui cu sos de legume
Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in putin ulei. Se pune si pasta de ardei. Intr-un vas de yena se toarna legumele. Pulpele se curata si se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza pe patul de legume in vasul de yena. Se pune apa cat aproapre sa...
Carne de gaina cu piure si sos de visine
Intr-o craticioara se pune uleiul si faina si se amesteca pana la omogenizare la foc mic sa nu se arda. Se adauga zeama de la compotul de visine treptat amestecandu-se continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a pus toata zeama se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote si se pune sare si zahar dupa...
Pulpe de pui cu cascaval si menta
Se spala pulpele, se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava. Se presara uleiul deasupra pulpelor, se pune boiaua si se da la cuptor tava acoperita cu folie de aluminiu pt aproximativ jumatate de ora (pana se patrunde bine carnea). Se ia folia si se da din nou la cuptor pt....
Tocana de pui cu mamaliguta
Se spala puiul bine si se transeaza. Eu am avut de data aceasta pui din magazin. Am folosit din el pulpele, aripioarele si pieptul. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei cateva minute. Se pun bucatile de carne si se calesc si acestea pe ambele parti. Se pune boiaua,...
Gulas cu cartofi si carnati
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Intre timp se taie carnatul rondele si se pune peste ceapa sa se caleasca impreuna. Cartofii se curata si se taie cubulete. Peste ceapa se pune boiaua, se amesteca repede si se adauga cartofii. Se lasa putin asa sa se caleasca...
Snitele din piept de pui la cuptor
Pieptul de pui se feliaza pt. snitele, se sareaza si pipereaza dupa gust. Ouale se bat bine, se adauga laptele si faina si se amesteca pana iese un aluat mai gros ca cel pt. clatite. Se rade cascavalul pe razatoarea mare, se pune sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat marunt....
Pulpe bine facute la cuptor
Am spalat pulpele si le-am taiat in doua. Intr-o tava le-am asezat, am pus sare si piper si am picurat peste ele ulei. Le-am amestecat sa se unga bine cu ulei, dupa care am presarat deasupra boiaua, oregano si am pus din loc in loc usturoi. Am lasat la frigider pt. 1 ora. Am acoperit tava cu...
Pui cu mere si portocale
Se spala puiul (intreg, eu am luat pui grill), se condimenteaza bine cu sare, piper si oregano in interior si in exterior. Se unge cu miere si putin ulei, se umple cu feliile de la un mar si o portocala. Se pune intr-un vas termorezistent uns, se toarna o cana cu apa, se acopera cu folie de...
Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor
Se curata si se spala legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, pastarnacul si telina se taie cubulete. Se pune intr-o cratita uleiul la incins dupa care se adauga morcovii si se calesc pana se coloreaza uleiul de la ei. Se adauga restul de legume, se mai lasa putin, dupa care se toarna...
Ficatei de pui cu ceapa
Se curata si se taie marunt ceapa, se pune la calit in putin ulei. Ficatul il spalam si-l punem in apa fierbinte sa dea cateva clocote. Se scoate, se lasa la scurs si se adauga peste ceapa. Lasam sa fiarba impreuna cu ceapa si un pic de apa (sau mai multa, depinde cat sos doriti). Se...
Pulpe de pui cu lamaie, mere si cartofi
Se spala pulpele, se taie in doua si se sterg bine cu prosop de bucatarie. Uleiul se amesteca bine cu celelalte condimente. Pulpele se pun intr-o tava incapatoare si se ung bine cu uleiul. Cartofii se curata si se taie felii mai mari si se aseaza in jurul carnii. Se da tava la cuptor la 200 grade...
Carne de porc in sos de mustar
Se taie carnea bucatele ca pt snitele, se bat cu ciocanu, se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se dau prin faina. Intr-o tigaie, se incinge 2 lg ulei dupa care se rumeneste carnea pe ambele parti. Ceapa se taie marunt si se caleste putin in 3-4 lg ulei. Se pune putina sare, se mai lasa...
Sarmalute cu ceafa afumata
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 4-5lg ulei mestecand sa nu se arda. Adaugam pasta de ardei si dupa ce s-a inmuiat ceapa o luam de pe foc. Orezul il curatam si-l spalam in vreo 6 ape. Carnea tocata o adaugam peste ceapa, punem orezul scurs de apa, sare, piper dupa gust si boiaua. Se...