Jambalaya cu pui si carnati

de mirela0911 in Pui, 1 Aug 2011 | 4185 vizualizari

 

De cum am vazut-o in revista i-am pus gand rau, asa ca am trecut la treaba. Sursa este revista Click!

 

INGREDIENTE

  • 300g orez
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute
  • 2 tije de telina
  • 400g piept de pui
  • 200g carnati subtiri
  • 2 lg ulei de masline
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 700 ml supa 
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambalaya cu pui si carnati:

Se spala bine orezul dupa care se lasa timp de 20 minute la inmuiat. Se clateste cu apa rece si se pune la scurs.

Intre timp, se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se prajeste carnea de pui taiata bucatele mici. Se adauga si carnatii taiati in felii potrivit de groase si se mai lasa doua minute dupa care se da deoparte.

Intr-o cratita se incinge o lingura de ulei si se pune ceapa taiata marunt la calit. Se adauga carnea si carnatii, ardeii grasi taiati fasiute si tijele de telina taiate marunt. Se amesteca, apoi se pune ardeiul iute tocat marunt (nu am folosit unul intreg ca prea tare pisca), usturoiul pisat, rosiile (oparite, curatate de coaja si taiate bucatele), se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, dupa care se mai adauga frunzele de dafin si cimbrul curatat de pe crenguta.

La final, se pune si orezul, se amesteca usor, se toarna supa si se acopera cu un capac. Din momentul in care da in fiert se lasa 5 minute, dupa care se da vasul acoperit la cuptor pentru 15 minute (eu am transferat totul intr-o tava de yena, am pus capacul si am dat-o la cuptor).

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambalaya cu pui si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui