De cum am vazut-o in revista i-am pus gand rau, asa ca am trecut la treaba. Sursa este revista Click!
Se spala bine orezul dupa care se lasa timp de 20 minute la inmuiat. Se clateste cu apa rece si se pune la scurs.
Intre timp, se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se prajeste carnea de pui taiata bucatele mici. Se adauga si carnatii taiati in felii potrivit de groase si se mai lasa doua minute dupa care se da deoparte.
Intr-o cratita se incinge o lingura de ulei si se pune ceapa taiata marunt la calit. Se adauga carnea si carnatii, ardeii grasi taiati fasiute si tijele de telina taiate marunt. Se amesteca, apoi se pune ardeiul iute tocat marunt (nu am folosit unul intreg ca prea tare pisca), usturoiul pisat, rosiile (oparite, curatate de coaja si taiate bucatele), se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, dupa care se mai adauga frunzele de dafin si cimbrul curatat de pe crenguta.
La final, se pune si orezul, se amesteca usor, se toarna supa si se acopera cu un capac. Din momentul in care da in fiert se lasa 5 minute, dupa care se da vasul acoperit la cuptor pentru 15 minute (eu am transferat totul intr-o tava de yena, am pus capacul si am dat-o la cuptor).
Pofta buna!!!