mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete

Mancarica de fasole verde cu kaizer

In Mancaruri de legume la 21 Ian 2011

Curatam ceapa,o taiem marunt si o punem la calit,adaugam si kaizerul taiat patratele,le calim impreuna si condimentam cu sare si piper. Fasolea se pune la fiert in apa cu sare,dupa ce s-a fiert se strecoara. Adaugam fasolea peste kaizer,si taiem cateva felii de usturoi. Se unge o forma de yena cu...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Salam de biscuiti reteta Rupem biscuitii in bucatele. Fierbem apa, laptele si zaharul la foc mic pana cand se topeste zaharul. Adaugam apoi cacaoa si  esenta de rom dupa gust. Le amestecam bine  pana se dizolva cacaoa si adaugam untul taiat felii sau cubulete. Lasam siropul pe foc...

Desert Baigli

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Se framanta un aluat din toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte caldut). Aluatul se imparte in 3 bucati. Pentru umplutura: Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana se dizolva. Pe urma se toarna peste nuca macinata si se amesteca. La fel procedam si cu macul....

Prajitura Alb-Negru

In Prajituri la 10 Ian 2011

Foile: Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,2 linguri cacao,1 lingurita bicarbonat stins,3 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava(22*33) cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.La fel procedam si pentru ce-a de-a...

Prajitura Dana

In Prajituri la 10 Ian 2011

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare ,apoi se pune zaharul, galbenusurile ,nuca,faina si praful de copt.Se pune compozitia intr-o tava pe hartie de copt,cand e gata se lasa la racit. Foaia alba: Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,1...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Legumele se fierb si se amesteca cu maioneza,se freaca cu mixerul galbenusurile cu mustarul si se adauga treptat ulei amestecand in continuu.  Se condimenteaza cu sare si se decoreaza dupa bunul plac

Prajitura Vulcanul

In Prajituri la 5 Ian 2011

Prepararea blatului : 8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul. Se adauga nuca peste spuma si se amesteca cu dosul lingurii de lemn. Se incalzeste cuptorul la 180 grade, si se coc 2 foi pe dosul tavii cca 10-15 min pe hartie de copt, impartind compozitia in...

Salata de icre

In Salate la 5 Ian 2011

Se pun icrele la bain-marie pana devin galben deschis, dupa aceea se amesteca cu foarte putin ulei pentru a nu se usca. Se fierbe grisul in apa fara sare si se pune la racit. Se freaca icrele ca si la maioneza cu cate foarte putin ulei pentru a nu se taia, la viteza mica. Dupa ce s-a facut...

Tort cu sampanie

In Torturi la 5 Ian 2011

Batem albusurile spuma. Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de zahar pana devine crema. Punem albusurile peste galbenusuri, adaugam si faina si bicarbonatul stins si le amestecam toate cu dosul lingurii,usor, pana se incorporeaza. Ungem forma pentru blat cu ulei, o tapetam cu faina si punem...

Cornulete de post cu nuca

In Dulciuri la 1 Dec 2010

Frecam intr-o craticioara,pe foc mic,mierea si drojdia pana ce devine mierea lichida. Cernem faina,in mijloc facem un cuib si punem mierea si drojdia,uleiul,un praf de sare,1 lingura zahar,framantam aluatul si mai adaugam apa calduta daca trebuie,il lasam la crescut 30 de minute. Intre timp...

Mancarica de post cu conopida

In Mancaruri de post la 1 Dec 2010

Se pune conopida la fiert in apa cu sare.Intre timp se caleste in putina margarina,prazul,ardeiul taiate felii si ciupercile,se condimenteaza cu sare si piper.Se unge o forma cu margarina si se presara pesmet.Se pune primul strat conopida,jumatate din cantitatea de legume,branza tofu taiata...

Budinca de orez cu stafide

In Dulciuri la 1 Dec 2010

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam zaharul vanilinat,100 g zahar si stafidele,stingem focul si acoperim cu un capac.Orezul spalat se pune la fiert in atata apa cat sa il acopere,se adauga sare si cand s-a incorporat toata apa se stinge focul.Se adauga 3 galbenusuri,amestecandu-se...

Musaca de cartofi cu soia

In Mancaruri de post la 1 Dec 2010

Razalim morcovii si ii punem intr-o oala cu putin ulei la calit.Intre timp razalim si cartofii.Soia dupa ce am fiert-o o punem la strecurat.Cand s-au calit morcovii adaugam soia,sare,piper si cimbru si le amestecam.Tapetam o forma cu ulei,punem un strat de cartofi unul de soia,unu de cartofi,unu...

Paine neagra cu masline

In Piine la 1 Dec 2010

Se framanta un aluat din faina,apa,sare,zahar si drojdie.Dupa ce l-am framantat adaugam seminte si masline tocate.Se lasa la dospit o ora si se baga la cuptor pentru inca o ora.Cand s-a copt se scoate,se impatura intr-un prosop si se lasa asa pana se raceste.A iesit o paine foarte buna si in...

File de merluciu in crusta de fulgi de porumb

In Peste la 1 Dec 2010

Se stropesc fileurile cu suc de lamaie si se condimenteaza pe ambele particondimenteaza.Se bat ouale,se amesteca cu faina si condiment de peste dupa gust.Fulgii de porumb se zdrobesc putin(sau se pot lasa asa).Se dau fileurile prin ou batut,prin fulgi si se pun la prajit in ulei pe ambele...

Lasagna

In Paste la 1 Dec 2010

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei.Se adauga carnea tocata si se mai caleste putin,dupa care se adauga suc de rosii,usturoiul pisat,sare,piper,oregano si busuioc dupa gust si se lasa putin la fiert. Pentru sosul alb-se topesc 50 gr unt,se face ingrosala din faina si lapte si se...

Pasta de conopida

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Se pune conopida la fiert in apa cu sare. Intre timp se face maioneza din galbenusuri, mustar si ulei. Pentru maioneza din pufuleti: Stropiti pufuletii cu putina apa pentru a se inmuia. Pisati-i cu furculita, adaugati 1 lingura mustar, putin suc de lamaie si ulei. Dupa ce s-a racit...

Oua umplute cu pate

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Se pun ouale la fiert in apa rece cu 1 lingurita de sare.Din cele doua galbenusuri,mustar si ulei se face maioneza.Dupa ce s-au fiert ouale,se lasa sa se raceasca.Pe urma se taie ouale jumatati,se scot galbenusurile care se piseaza cu furculita.Galbenusurile se amesteca cu pateul,untul lasat la...

Coltunasi cu silvoita

In Dulciuri la 27 Noi 2010

Se framanta bine un aluat din faina cernuta,putina sare, oua si apa cat cere faina. Se imparte aluatul in doua si se intind foi subtiri.Se taie patratele de aluat,se pune 1 lingurita silvoita si se impatura patratelul,se apasa foarte bine pe margini.Se pun la fiert in apa clocotita,se scot in...

Parjoale din legume

In Mancaruri de legume la 24 Noi 2010

Se dau pe razatoarea mare cartofii si morcovii,se amesteca cu margarina,faina si dupa gust condimente.Se amesteca toate si se formeaza parjoalele.Initial parjoalele se dau prin pesmet si se prajesc in ulei pe ambele parti.Eu le-am pus la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.Se lasa cam 1 ora la...

Peste aromat

In Peste la 22 Noi 2010

Intr-un vas de yena se pune 1lingura ulei masline,se aseaza fileul de peste stropit cu lamaie si condiment de peste.Se adauga in vas mandarina felii, rosia,ceapa si usturoiul taiate rondele,ardeiul taiat julien,foile de dafin si vinul.Se da la cuptor pentru 20 min.

Calzone Vegetariana

In Pizza la 20 Noi 2010

Intr-un bol se amesteca drojdia cu o lingura de faina,3-4 linguri de apa calduta pana se obtine o pasta.Se pune maiaua in mijlocul fainii,uleiul si sare.Se framanta usor pana se obtine un aluat moale si elastic.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Legumele se taie si se calesc in ulei de...

Tarta cu legume

In Mancaruri de post la 20 Noi 2010

Amestecam apa cu margarina topita si un praf de sare.Punem praful de copt,sare si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat numai bun pentru intins.Se acopera cu un prosop si se lasa 15 minute sa se odihneasca.Calim ceapa,morcovii,ardeiul si usturoiul taiate marunt la sfarsit adaugam mazarea si...

Salata cu hering marinat

In Salate la 31 Oct 2010

Pentru marinata :sucul de la lamaie,sare,piper,2 linguri ulei de masline,2linguri otet balsamic,marar,busuioc,usturoi pisat se amesteca toate ,se pun fasii de hering marinat si se lasa asa 30 de minute. Se taie cartoful,castravetele si gogosarul marunt.Prazul se taie felii.Se scobesc...

Salata de cartofi cu hering

In Salate la 31 Oct 2010

Se taie ouale si prazul felii,cartofii ,maslinele si castravetii cubulete,fileul se taie fasii,se pun toate intr-un bol peste care se toarna amestecul de branza cu smantana.Se condimenteaza cu vegeta.

Pui Asiatic

In Pui la 31 Oct 2010

In wok punem uleiul,ceapa taiata marunt,ardeiul cubulete si morcovul taiat fasii subtiri. Cand s-au inmuiat se adauga pieptul de pui taiat cubulete,sos de soya,1 lingurita de miere,sare dupa gust,putin busuioc,si ghimbir razalit.Se amesteca toate sa se imbine aromele. Eu am servit cu orez.

Malai dulce

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Se pune laptele intr-o oala,se adauga uleiul,1 praf de sare,cele 2 oua se bat cu furcullita,se adauga zaharul,se amesteca cu o lingura dupa care se adauga in lapte,se adauga malaiul iar la urma stafidele,se unge o tava cu ulei,dupa care se toarna compozitia si se da la cuptorul incalzit...

Farfalle cu ciuperci

In Farfalle la 31 Oct 2010

Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Ciupercile se curata si se taie felii.Se pun intr-o tigaie ciupercile cu putin ulei,pana isi schimba culoarea,dupa care se adauga smanatana,busuioc,oregano si usturoi pisat.Se amesteca toate si se pun peste pastele strecurate.Se presara patrunjel tocat....

Pizza Salami

In Pizza la 30 Oct 2010

Se pun urmatoarele ingrediente in aparatul de facut paine sau se framanta cu mana:faina,sare,apa,drojdie,ulei. Se intinde aluatul si se pune intr-i tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se unge aluatul cu ketchup se pun feliile de salam,fasii de ardei,masline si felii de ciuperci,se pune...

Supa de rosii

In Supe la 30 Oct 2010

Se pun legumele taiate cubulete la fiert in apa cu sare,cand s-au fiert se adauga orezul,dupa ce a fiert orezul,se pune sucul de rosii si patrunjelul tocat.

Afisate 421 - 450 din 496 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi deviza ta este: Nu face astăzi ce poţi face şi mâine!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]