mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete

Supa de chimen

In Supe la 1 Oct 2010

Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare si se calesc in ulei.Se adauga 2 l apa se adauga sare si piper si se lasa la fiert.Se pune chimenul in infuzor si se adauga la fiert in oala cu supa.La final(cand e fiert morcovul)se face o ingrosala dintr-o lingura de faina si putina apa si se...

Reteta rapida si gustoasa de spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 1 Oct 2010

Preparare Reteta rapida si gustoasa de spanac cu ochiuri Spanacul se spala si se fierbe in apa.Se scurge si se toaca marunt.Intr-o cratita se pune spanacul,usturoiul pisat,sare si 2 linguri de ulei si se calesc putin pe foc.Se adauga aprox 0,5 l lapte.Intre timp se face o ingrosala din 6...

Piept de pui cu sos de gutui

In Pui la 1 Oct 2010

Se curata merele de coaja si se taie felii subtiri,si se lasa la fiert 2 minute.Se pun feliile intr-o tigaie,se adauga 2 linguri de miere,sare,se adauga ingrosala din faina si zeama de pe mere si se lasa la fiert adaugand din cand in cand zeama de pe mere pana prinde consistenta cremoasa.Pieptul...

Ardei scazuti cu sos de rosii

In Porc la 1 Oct 2010

Se spala ardeii,se curata de cotor si se umplu cu urmatoarea compozitie:carnea tocata se amesteca cu oul,orezul,sare,piper,boia si marar. Sosul :Ceapa se curata se taie marunt si se caleste in ulei,se adauga rosiile decojite si taiate marunt,dupa care se adauga sucul de rosii,sare piper,foi...

Aperitive cu crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2010

Se piseaza telemeaua cu o furculita,se adauga smantana,piper,marar si se amesteca.Se taie gogosarul,putin file de somon marunt si se adauga in crema de branza.Se scobesc rosiile,castravete il taiem felii mai groase,si in mijloc il scobim putin.Miezul ce ramane il taiem marunt si il punem in...

Silvoita

In Conserve la 26 Sep 2010

Se spala prunele,se scot samburii si se pun intr-o cratita.La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust(nu prea mult).Se fierbe pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust.Se fierbe cam 5 ore toata compozitia.Pentru a vedea daca...

Sos de visine

In Sosuri la 23 Sep 2010

Se caleste putin faina in ulei,avand grija sa nu se faca cocoloase.Se stinge cu zeama din compot,se adauga sare dupa gust.Se pune restul de compot si cateva frunze de dafin si se lasa la fiert 5 minute.Se amesteca sa nu se lege de fund.

Tarta cu prune

In Prajituri la 22 Sep 2010

Se face un aluat din faina,zahar,praf de copt ,ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava.Se pun prune taiate in 4 si se presara scortisoara.Restul aluatului se intinde si se taie fasii,se pun fasiile peste tarta si se da la cuptor 35-40 de minute. Se presara zahar...

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

In Zacusca la 22 Sep 2010

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se dau prin masina de tocat gogosarii,vinetele si ceapa curatate. In ceaun se pun 500 ml ulei si...

Budinca de paine

In Prajituri la 18 Sep 2010

50 ml lapte se incalzeste putin si se indulceste cu zahar vaniliat.Se pune cate un strat de felii de paine inmuiate in lapte si stoarse,si peste cateva stafide,care trebuie tinute cca 5 minute in apa sau lasate 1 minut in lapte fierbinte.Se procedeaza asa pana se termina paine.(fara coaja) Se...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2010

Se curata dovlecelul si se taie felii de aproximativ 1 cm.Se bate oul si se condimenteaza cu sare,piper si boia.Se presara sare pe feliile de dovlecel,se dau prin ou,pesmet si se pun intr-o tava cu hartie de copt.Peste ei se presara cas razalit. Se dau la cuptor cca 35 min. Se servesc cu...

Ciorba de tarhon

In Ciorbe la 16 Sep 2010

Punem la calit ceapa,morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt.Dupa ce s-au calit se adauga sare,piper boia,se pune costita taiata se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este fiarta carnea,se adauga cuburile de bors si tarhonul taiat marunt (numai frunzele),se mai lasa putin la fiert si se...

Prajitura Duo

In Prajituri la 13 Sep 2010

Frecam 2 galbenusuri cu 4 linguri de zahar,adaugam cacaua ,5 linguri faina,1 plic praf de copt,2 albusuri batute spuma,un praf de sare si 1 cana de lapte. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit aproximativ 30 de minute. La fel procedam...

Hamsii pe canapea

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2010

Punem faina intr-un castron,facem in mijloc un cuib,pe margini presaram sare si piper,si in mijloc punem drojdia dizolvata in cele 2-3 linguri de lapte caldut.Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute,acoperindu-l cu un prosop.Impartim aluatul in 3.Intindem fiecare bucata de...

Salata de andive cu pui si perlute de branza

In Salate la 12 Sep 2010

Se lasa cateva frunze de andive pentru ornat. Taiem puiul fasii,il condimentam si il punem la calit in ulei. Se adauga ceapa taiata pestisori,ardeiul taiat cerculete si fasii de andive. Se adauga suc de lamaie dupa gust si la sfarsit perluetele de branza. Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia

Supa cu ardei umpluti

In Supe la 11 Sep 2010

Ceapa,morcovii,patrunjelul,telina taiate felii se pun la fiert in apa,se adauga sare,piper,boia dupa gust.Intre timp ardeii se spala si se curata de cocean.Se amesteca,carnea tocata,oul,orezul spalat,boia,saresi piper dupa gus.Se umple ardeii cu aceasta compozitie si se pun in oala cu supa la...

Gulas la ceaun

In Mancaruri cu carne la 9 Sep 2010

Ceapa si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei.Carnea de vita se taie cubulete,se adauga in ceaun apa,condimentele,sucul de rosii si se lasa la fiert.Se gusta carnea sa fie cat de cat fiarta,si se adauga carnea de porc si costitele.Dupa ce carnea este fiarta,se adauga cartofii taiati...

Desert tort de biscuiti

In Torturi la 5 Sep 2010

Pregatim cremele si frisca dupa instructiunile de pe ambalaj. Inmuiem biscuiti in lapte, dar nu mult pentru ca se vor inmuia si de la crema. Puteti face tortul din cate straturi vreti. Asamblare:1 rand biscuiti,1 strat crema cu rom, 1 rand biscuiti, 1 rand strat crema de vanilie, 1 rand...

Pastrav pane

In Pastrav la 5 Sep 2010

Stropim cu lamaie pestele,il condimentam,il dam pe ambele parti prin ou batut si prin malai.Se pune la prajit in ulei incins pe ambele parti. Se serveste cu mujdei de usturoi cu smantana.

Compot de prune

In Sirop / Compot la 3 Sep 2010

Prunele se spala,se rup coditele si daca le puneti jumatati se scot samburii. Se pune intr-o oala apa,scortisoara si zaharul,se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop. Cand incepe sa clocoteasca se pun prunele si de cand incepe sa fiarba se lasa 1 min. Se scot...

Palmieri cu scortisoara

In Prajituri la 3 Sep 2010

Se intinde foietajul,se unge cu un strat subtire de unt si se presara zahar si scortisoara.Se impatura in doua pe lungime foietajul si se taie fasii tot pe lungime.Se formeaza un palmier,aducandu-se marginile in sus.Se unge cu ou si se da la cuptor pentru 25 de minute.

Trigoane cu branza dulce

In Dulciuri la 3 Sep 2010

Se intinde foietajul,se taie patratele.Branza se amesteca cu zaharul si coaja de portocala.Se pune cate 1 lingura pe fiecare patratel,se indoaie patratelul dintr-un colt in altul si se apasa pe margini.Se unge cu ou batut si se da la cuptor cca 25 min.

Tagliatelle cu dovlecel si sos de rosii

In Paste la 31 Aug 2010

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem ca si cartofii pai,la fel si ardeiul.Le adaugam la ceapa si le lasam pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat adaugam rosiile taiate,sosul de rosii,usturoiul taiat marunt,piper,sare,busuioc,cimbru si marar.Se amesteca...

Dovlecei Impanati

In Conserve la 28 Aug 2010

Curatam dovleceii de coaja si ii oparim in apa cu sare 2-3 minute,ii scurgem si ii crestam.Tocam marunt tarhonul verde,curatam usturoiul si il taiem feliute.Intr-o crestatura punem 1-2 felii de usturoi si in alta tarhon si tot asa.Punem dovleceii in borcan,ce nu intra ii taiem felii si ii adaugam...

Varza murata

In Muraturi la 27 Aug 2010

Se taie varza si ardeiul fidea,morcovii feliute. Se pun restul ingredientelor,se amesteca si se lasa pana a doua zi,dupa care se pune in borcane. Se amesteca din cand in cand.

Gogonele murate

In Muraturi la 27 Aug 2010

se pun frunze de telina, cimbru ,1 frunza de dafin,2 frunze de visin, marar ,2-3 bucati de hrean curatat. Se pun gogonele si ardeiul iute. Pe deasupra se pun frunze de visin,1 frunza de dafin si hrean. Se pune apa la fiert cu boabe de mustar si de piper cu 1 lingura de sare...

Cartofi frantuzesti

In Mancaruri de legume la 27 Aug 2010

Punem cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare.Ii decojim,punem un strat de cartofi taiati cubulete,cateva bucati de kaizer,1 ou taiat felii si peste vegeta.Se pune inca un strat din fiecare si tot asa pana se termina toate.Pe deasupra smantana si cascaval razalit. Se da la cuptor 25 de minute...

Carne de vita frageda cu salata verde

In Vita la 25 Aug 2010

Incingem bine grillul,condimentam carnea,o ungem cu ulei de masline(nu in exces)si o punem la prajit.Se lasa 2,5 min pe ambele parti.Cand se intoarce carnea se pune putin sos de soya. Salata se spala,se rupe fasii si se stropeste cu ulei de masline,otet si sare.

Salata de spanac

In Salate la 25 Aug 2010

Se spala spanacul,si se rupe bucatele. Se fierb ouale tari si se taie felii,la fel ca si rosia.Se pune peste rosie si spanac putin otet,eventual si putin ulei de masline si se amesteca.Se adauga ouale si se pune sare.

Muratura de ardei umpluti cu varza

In Muraturi la 18 Aug 2010

Prima data se taie varza julien,se freaca cu sare mare,se stoarce si se lasa asa 2-3 ore. Intre timp se scoate cotorul ardeilor si se spala. Se umple ardeii cu varza(dupa ce a stat varza)se indeasa bine varza in ei. Se curata hreanul si se taie pe lungime. Pe fundul borcanului se...

Afisate 451 - 480 din 496 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]