Tort ananas

de adriana_bobu in Torturi, 12 Sep 2010 | 5963 vizualizari

 

Este un tort racoritor, delicios , potrivit pentru diverse ocazii. Merita incercat! Cu siguranta o sa va placa...

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri zahar vanilat (pt. frisca)
  • 2 cutii ananas in sirop (de cate 340 g)
  • 3 plicuri gelatina
  • 1/2 Kg smantana
  • o cutie frisca HULALA pentru ornat
  • piscoturi de sampanie (vreo 20 buc)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ananas:

Intr-un vas  se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul, adaugandu-se treptat siropul din compot dupa care se adauga gelatina dizolvata in prealabil intr-un castronel cu apa . Aceasta compozitie (1) se pune pe foc pana se ingroasa.  Se da apoi la rece.  

Intr-un alt vas (de la mixer) se bat albusurile spuma, amestecandu-se apoi cu frisca (pregatita in prealabil din smantana si zahar vanilat) rezultand compozitia(2)

Se amesteca cele doua compozitii.  

Intr-o cratita inox se pune un strat de folie alimentara (stropita cu apa)si se aseaza piscoturile lateral. Pe fundul cratitei se pune un strat de ananas , apoi se toarna 1/2 din compozite , iar un strat de fructe si a doua parte din compozitie. Se aseaza apoi piscoturile si se da la congelator pentru o ora. Se scoate apoi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii cand se va orna cu frisca HULALA si diverse fructe colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ananas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Ina 1

18.09.2010, 21:38

bine ai venit ! Nu cred c-am apucat sa-ti fac primirea cuvenita...

adriana_bobu 1

19.09.2010, 15:43

bine v-am gasit!.....sunt bucuroasa sa ma alatur grupului de gospodine

RuxyRux 1

28.11.2010, 21:42

Ce minunat arata!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici