Piept de pui cu orez si fasole verde

de mihaelar63 in Pui, 23 Aug 2021 | 3728 vizualizari

 

 ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
       Am ajuns  ieri tarziu acasa si in afara de ceva bucati de piept de pui nu aveam. Cum am adus fasole verde de la gradina am preparat repede o mancarica consistenta si foarte gustoasa. Pentru priima data am pus in acest gen de preparat, usturoi. Mi-am zis ca merge cu puiul si cu fasolea verde.
Cum sa nu fiu mandra ? M-am descurcat si de data aceasta :D

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept de pui - de casa
  • 300 gr fasole verde -din gradina
  • 200 gr orez
  • 100 gr ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa medie
  • 1 maciulie usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei mic
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1/2 lingurita pasata ungureasca de ardei iuti
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu orez si fasole verde:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta .
  3. Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei .
  4. Adugati pieptul  de pui spalat si taiat cuburi .
  5. Cand pieptul de pui se albeste se aduga orezul .
  6. Prajiti pana orezul devine sticlos .
  7. In acest moment se adauga pasta de ardei si jumatate din patrunjelul verde [ coditele tocate ] .
  8. Turnati apa deasupra pana totul este acoperit .Apa trebuie sa depaseasca cam 2-3 degete  restul ingredientelor .Sarati .
  9. Puneti capacul; si fierbeti la foc domol 20 minute pana orezul este bine infoiat .
  10. Daca este nevoie mai completati cu putina apa.
  11. La serviire presarati mult patrunjel verde pe deasupra .
  12. Puneti altauri salata preferata .
  13. Noi am avut rosii proaspete din gradina .
  14.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin prajire a orezulu se sigileaza in interior amidonul si nu veti avea un preparat clicos . Bobul de orez se va infoia frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu orez si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut