Piept de pui cu orez si fasole verde

de mihaelar63 in Pui, 23 Aug 2021 | 4070 vizualizari

 

 ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
       Am ajuns  ieri tarziu acasa si in afara de ceva bucati de piept de pui nu aveam. Cum am adus fasole verde de la gradina am preparat repede o mancarica consistenta si foarte gustoasa. Pentru priima data am pus in acest gen de preparat, usturoi. Mi-am zis ca merge cu puiul si cu fasolea verde.
Cum sa nu fiu mandra ? M-am descurcat si de data aceasta :D

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept de pui - de casa
  • 300 gr fasole verde -din gradina
  • 200 gr orez
  • 100 gr ulei floarea soarelui
  • 1 ceapa medie
  • 1 maciulie usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei mic
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • 1/2 lingurita pasata ungureasca de ardei iuti
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu orez si fasole verde:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta .
  3. Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei .
  4. Adugati pieptul  de pui spalat si taiat cuburi .
  5. Cand pieptul de pui se albeste se aduga orezul .
  6. Prajiti pana orezul devine sticlos .
  7. In acest moment se adauga pasta de ardei si jumatate din patrunjelul verde [ coditele tocate ] .
  8. Turnati apa deasupra pana totul este acoperit .Apa trebuie sa depaseasca cam 2-3 degete  restul ingredientelor .Sarati .
  9. Puneti capacul; si fierbeti la foc domol 20 minute pana orezul este bine infoiat .
  10. Daca este nevoie mai completati cu putina apa.
  11. La serviire presarati mult patrunjel verde pe deasupra .
  12. Puneti altauri salata preferata .
  13. Noi am avut rosii proaspete din gradina .
  14.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin prajire a orezulu se sigileaza in interior amidonul si nu veti avea un preparat clicos . Bobul de orez se va infoia frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu orez si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt