Ficat de vitel cu praz

de mihaelar63 in Vita, 15 Dec 2013 | 6386 vizualizari

 

Baietilor mei le place mult ficatul de vitel .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat vitel
  • 100 ml lapte
  • 3 cepe verzi
  • 1 praz
  • 1 ardei rosu gras
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • sare
  • 100 ml ulei
  • Patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel cu praz:

Ficatul de vitel se tine macar o ora in lapte si inca una in apa rece .

Se calesc aceste legume .

Ficatul se scurge de apa si se feliaza bucati mari , grosime 2 cm .

Se caleste si ficatul langa legume .

Cand ficatul incepe sa-si schimbe culoarea se pune un pahar de apa .

Se fierbe sub capac la foc foarte mic pana scade apa si se formeaza un sos .

Sarea se adauga la sfarsit , astfel veti avea un ficat fraged .

Serviti ficatul cu verdeata insotit de garnitura preferata .

TIPS-URI

1

Ficatul se tine inainte de preparare in sau si lapte , apa .

2

Se sareaza doar la sfarsitul prepararii. Astfel va fi fraged . Daca-l sarati la inceput , se va intari . - Valabil si la ficatul de pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru