Platou cald cu peste

de mihaelar63 in Peste, 15 Dec 2013 | 8754 vizualizari

 

Invitati la masa . Vineri cu dezlegare la peste . Deci peste sa fie !!! Am gatit orezul si pastravul in cuptorul electric al fiului meu . MInunat se rumeneste in acest cuptor Mi-as dori si acasa unul .

 

INGREDIENTE

  • OREZ(700 gr] :2 ceape+1 ardei rosu+200 gr mazare+100 ml ulei, sare ,1/2 lingurita turmeric.
  • FILE PASTRAV(2kg):1 lingura pasta ardei+ 1 lingura ketch-up, ulei masline , sare ,piper.
  • TRUNCHI MERLUCIUS(2 kg):1 Lingura pasta ardei , ierburi de provence , sare , piper, ulei masline .
  • -Lamaie .rosii cherry, ardei si patrunjel verde .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cald cu peste:

Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min .

Fileul de pastrav se spala ,se condimenteaza intr-un bol cu sare , piper si se amesteca cu putin ulei de masline , pasta de ardei si ketch-up..Se pune la cuptor asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Coaceti 10-15 min.

Merluciusul se curata cu ajutorul unei foarfeci de aripioarele laterale care sunt foarte ascutite [ Atentie sa nu va raniti]. Se spala . Se pune in tigaie cu ulei , sare , pasta de ardei , piper si ierburi de Provence . Se frige pe ambele parti .

Puneti orezul pe platou mare cu pestele asezat peste .Eu am pus pe doua platouri.  Decorati cu ardei, rosioare  si mult patrunjel verde. Alaturat puneti farfurioare cu lamaie taiata .

TIPS-URI

1

Curatati cu atentie cu ajutorul unei foarfeci aripioarele merluciusului . Atentie sa nu va raniti pentru ca sunt foarte ascutite !

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cald cu peste" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Platica in sos de rosii