mihaelaM

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 11.03.2011

RETETE212
PRIETENI66
Retete

Mancare de fasole verde cu carne de porc

In Porc la 8 Iul 2011

Rupem coditele la fasole,o spalam si o punem la fiert. Carnea o taiem bucati si o punem sa o prajim.Dupa ce carnea este prajita o scoatem si tot in acel ulei vom pune ceapa taiat marunt. Cand fasolea este fiarta o scoatem pe o farfurioara si o lasam putin sa se raceasca,apoi o taim. Dupa...

Tort de ciocolata pt toti bucatarasii

In Torturi la 5 Iul 2011

Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine. Compozitia rezultata o punem...

Varza

In Mancaruri de post la 5 Iul 2011

Ceapa o curatata, spalata si taiata marunt o punem la calit. Varza o punem in robotul de bucatarie sa o taiem, daca nu avem robot o vom taia cu cutitul,apoi o frecam bine cu sare.Cand ceapa a devenit aurie punem varza,delikatul si o ceasca de apa. Punem capacul si o lasam sa fiarba. Cand...

Taitei de casa

In Paste la 5 Iul 2011

Punem galbenusele intr-un castronel,sarea si faina cat cuprinde.Amestecam totul pana devine un aluat nelipicios. Aluatul il luam si-l intindem pe masa de lucru punand faina pe masa,intindem aluatul in foaie subtire punanad din cand in cand deasupra faina. Cand foaia este intinsa bine mai...

Snitele din piept de pui

In Pui la 3 Iul 2011

Pieptul il spalam si ii rupem pielea,apoi taiem fasii,fasii dupa os. Fasiile rezultate le batem :)))cu un ciocan pt snitele. Spargem ouale intr-o farfurioara unde punem si sarea,piperul si faina pana devine o compozitie consistenta. O data facuta compozitia luam bucatile batute...

Salata boeuf

In Salate la 3 Iul 2011

Incepem cu pieptul:ii rupem pielea si-l punem la fiert. Cartofii,morcovul ii spalam bine si ii punem la fiert si pe ei. Intre timp preparam maioneza,ca dupa cum v-am mai spus nu-mi place maioneza din comert. Cand pieptul este fiert il scoatem din acea supa si-l lasam sa se raceasca,apoi...

Reteta delicioasa de gogosi pregatite acasa, cu branza dulce

In Dulciuri la 3 Iul 2011

Preparare Reteta delicioasa de gogosi pregatite acasa, cu branza dulce Ok , ca de obicei cernem faina intr-un lighenas unde vom face un cuib si vom pune ouale, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, untul si laptele cald, apoi framantam pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini. Lasam sa...

Pulpe pane

In Pui la 3 Iul 2011

Pulpele le parlim ,le spalam,le taiem ,apoi le crestam in mai multe locuri. Ouale le spargem intr-o farfurie peste care vom pune piperul si sarea si le batem bine. Pesmetul il punem si pe el intr-o farfurioara. Punem uleiul in tigaie pt a se incinge.Cat ulei trebuie nu stiu sa va zic...

Paste salami

In Paste la 2 Iul 2011

Fierbem paste in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Untul il punem intr-o tigaie la foc mic,cand untul s-a incins punem salamul taiat cubulete si amestecam.Lasam asa cam 3 minute amestecand din cand in cand. Pastele o data fierte le trecem pe sub un jet de apa rece si le...

Gogosi cu iaurt

In Dulciuri la 2 Iul 2011

Faina am cernut-o intr-un lighenas unde am facut un cuib si am pus sarea,zaharul,oul,laptele cald,iaurtul(la temperatura camerei),drojdia si coaja de lamaie.Am framantat bine pana ce aluatul nu s-a mai lipit de maini,daca e nevoie mai adaugati faina.Lasam sa creasca cam 30 min. Dupa cele 30...

Dovlecei pane cu smantana

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2011

Curatam dovlecelul,il spalam si il taiem felii. Oule le batem impreuna cu smantana si sarea,apoi adaugam faina putin cate putin mestecand sa nu se formeze cocoloase.Punem faina pana obtinem un aluat putin mai gros ca cel de clatite.(eu am pus cam 6linguri) Punem cratita cu ulei la incins...

Prajitura marmorata cu budinca si capsuni

In Prajituri la 2 Iul 2011

Separam albusurile si le batem spuma.Cand spuma a devenit tare punem zaharul putin cate putin si mixam continuu pana terminam zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu cele 8 linguri de ulei apoi le adaugam peste albusuri,mixam bine.Faina o amestecam cu praful de copt apoi o punem in ploaie...

Ciuperci cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2011

Ciupercile le curatam,le spalam bine si le punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,eu nu folosesc maioneza din comert ca nu-mi place asa ca prefer sa fac. Cand ciupercile sunt fierte le lasam sa se raceasca,apoi le punem in robotul de bucatarie pt a le marunti. Ciupercile maruntite...

Tochitura

In Porc la 1 Iul 2011

Punem maruntaiele la fiert timp de 15min. Dupa cele 15 min aruncam acea apa si punem alta,lasam sa fiarba. Cand maruntaiele sunt fierte le scoatem,le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem cubulete.  Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit impreuna cu morcovul,amestecam usor din...

Mancare de fasole galbena

In Mancaruri de post la 28 Iun 2011

Punem pastaile la fiert. Cand pastaile s-au fiert le scoatem si pastram zeama. Intre timp curatam ceapa,o taiem marunt si o calim.Cand ceapa devine aurie punem sucul de rosii si amestecam,mai punem si o lingurita de faina si amestecam rapid, apoi adaugam zeama de la pastai. Taiem pastaile...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 28 Iun 2011

Visinile le rupem coditele si le spalam . In borcane de 800 g punem visine trei sferturi,zahar un pahar si completam cu apa. Punem capacele  apoi le punem intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 15 min la foc mic. Le scoatem si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Le depozitam in...

Prajitura cu foi de napolitana

In Prajituri la 28 Iun 2011

Zaharul il punem intr-un vas (eu am pus intr-un tuci sa fiu sigura ca nu se arde)si-l lasam sa se caramelizeze. Cand zaharul devine auriu punem margarina(atentie sa nu va ardeti) si amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand rapid. Cand compozitia...

Paine cu iaurt si ou

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2011

Painea o taiem felii. Intr-o farfurie punem iaurtul impreuna cu ouale si sarea si le batem bine.Luam felia de paine si o trecem prin compozitie ,apoi o punem intr-o tigaie cu ulei incins.Pofta buna!!!

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 27 Iun 2011

Rupem coditele la visine,le spalam bine...si acum vine ce-i mai dificil,scoatem samburii. Cand visinile sunt fara samburi punem tot zaharul peste ele si le punem in frigider pana a doua zi. A doua zi veti observa ca visinele au lasat un sirop,cu tot cu acel sirop le vom pune intr-o oala la...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 27 Iun 2011

Taiem codita la ardei, ii curatam bine in interior de seminte, ii spalam si-i lasam sa se scurga bine. Intre timp punem carnea intr-un vas,spalam bine orezul,apoi il adaugam peste carne impreuna cu ouale,ceapa taiata marunt,cimbrul,piperul si patrunjelul taiat marunt.Amestecam totul bine....

Ciorba din piept de pui

In Ciorbe la 27 Iun 2011

Pieptul il spalam bine, ii dam pielea jos, apoi il dezosam si il taiem cubulete. Cubuletele le punem in oala si le lasam sa fiarba cateva clocote, apoi aruncam apa, spalam bucatelele de carne si punem la fiert impreuna cu legumele taiate si delikatul. Cand totul este fiert punem sucul de...

Saratele

In Dulciuri la 25 Iun 2011

Faina o cernem intr-un lighenas unde vom face un cuib si vom pune margarina topita la cuptorul cu microunde, 5oua, branza data pe razatoare, laptele cald,untura,drojdia si sarea. Amestecam totul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini,acoperim cu un prosop si lasam 20-30 min sa creasca....

Pui cu cartofi la vas de yena

In Pui la 25 Iun 2011

Cartofii ii curatam si-i taiem in patru si-i punem in vas. Puiul il spalam bine si-l punem in vas peste cartofi. Usturoiul il curatam si-l taiem marunt,apoi il punem intr-un castronel si tot aici punem si condimentele impreuna cu uleiul,bulionul de ardei si vinul, le amestecam bine dupa...

Prajitura Noire

In Prajituri la 22 Iun 2011

Am zdrobit biscuitii in robotul de bucatarie, apoi am topit jumatate din unt  la microunde si l-am amestecat cu biscuitii. Intr-o tava de chec am pus folie alimentara, am adaugat compozitia de biscuiti si am presat cu o lingura, apoi am dat la frigider. Intre timp am topit ciocolata pe...

Limba cu masline

In Mancaruri cu carne la 22 Iun 2011

Limba o spalam bine si o punem in apa fiarta timp de 30min,dupa care aruncam apa si punem din nou la fiert pana ce se fierbe.Cand furculita intra usor inseamna ca este fiarta. Curatam limba si o taiem. Ceapa o curatam si o taiem marunt, dupa care o punem sa se caleasca. Cand ceapa a devenit...

Placinta cu carne si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 21 Iun 2011

Ciupercile le curatam ,le spalam si le taiem felii. Ceapa o curatam,o taiem marunt si o calim. Carnea o punem intr-un vas iar peste ea adaugam ceapa calita,3oua,delikatul,piperul,cimbrul si mararul taiat marunt.Amestecam toata compozitia. Celelalte 3 oua le punem intr-o farfurioara si le...

Sarmalute de porc in frunze noi

In Porc la 20 Iun 2011

Oparim frunzele de vita in apa,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga bine. Intre timp taiem ceapa marunt si o calim. Punem carnea intr-un vas apoi punem ceapa,orezul spalat bine,cimbrul si restul condimentelor mai putin borsul,apoi cu mana amestecam. Impachetam carnea in frunze apoi...

Milkshake de capsuni cu banane

In Bauturi la 19 Iun 2011

Spalam capsunile si le rupem coditele ,apoi le punem in blender. Banana o decojim si o rupem bucati,apoi o punem si pe ea in blender,punem si laptele, mierea si cuburile de gheata ,apoi mixam pana ce se omogenizeaza. Punem intr-un pahar si servim imediat....o bunatate!!!

Cartofi si pulpe fara ulei

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2011

Cartofii i-am pus intr-un vas cu apa si i-am curatat,apoi i-am taiat. Pulpa o data dezghetata am parlit-o ,am spalat-o bine,apoi cu un servetel de hartie am sters-o. Am pus tigaia(DRY COOKER)pe foc cu capacul pus pana s-a incins ,apoi am adaugat pulpa taiata si condimentata, cartofii,apoi...

Paste cu ciuperci si sunculita afumata

In Paste la 18 Iun 2011

Punem pastele a fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp punem sa prajim ciupercile,dar nu inainte de a le curata,a le spala bine si a le taia fasii. Lasam pana scade zeama,apoi adaugam si sunculita.Lasam sa se prajeasca apoi adaugam si bulionul de ardei....

Afisate 61 - 90 din 212 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2014

Pui umplut cu ciuperci

publicat la 26.04.2014

Pasca cu multa branza

publicat la 26.04.2014

Drob de ied

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]