mihaelaM

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 11.03.2011

RETETE212
PRIETENI66
Retete

Pui umplut cu ciuperci

In Pui la 2 Mai 2014

Parlim puiul dupa care il spalam bine,ii taiem varfurile aripilor si il punem in vasul in care va urma sa intre la cuptor :)  Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei incins. Morcovul il curatam si pe el si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care il adaugam...

Pasca cu multa branza

In Dulciuri la 26 Apr 2014

Preparam aluatul si-l lasam sa creasca. Intre timp amestecam  branza cu stafidele,zaharul si zaharul vanilinat. Cand aluatul este crescut si branzica pregatita  punem ulei pe blatul de masa si intindem cu mana o foaie cat tava. Ungem tava in care vom pune aluatul dupa care...

Drob de ied

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2014

Organele de ied le  spalam bine bine dupa care le punem la fiert si tot aici adaugam si bucata de carne. Dupa ce s-au fiart lasam organele sa se scurga bine de apa dupa care le dam prin masina de tocat sau le taiem cubulete (eu prefer sa le dau prin masina de tocat-asa imi plac)....

Cozonac la Dry coker

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia. Amestecam  cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca. Intre timp batem galbenusurile de ou cu zaharul pana se topeste se va forma o crema) ,iar albusul...

Sarmalute de Paste

In Oaie la 25 Apr 2014

....incepem sa pregatim sarmalutele: Avem 1kg de carne de miel (pulpa),o tocam daca nu este tocata dupa care punem intr-un lighenas unde adaugam toate condimentele  mai sus mentionate. Curatam ceapa si o tocam marunt,spalam orezul dupa care il adaugam si amestecam bine. Pregatim...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2014

Mai intai spalam bine ouale  dupa care le punem intr-un vas cu apa si le punem la fiert. Dupa ce au foert ouale timp de10-15 min le scoatem din apa . Intr-un vas punem 200ml apa o dam in fiert dupa care punem pliculetul de vopsea (rosie)de la dr Oetker impreuna cu 5 linguri de otet .Si...

Paste cu afumatura si smantana

In Spaghete la 17 Oct 2013

Punem pastele la fiert cu sare. Intre timp taiem sunculita afumata cubulete apoi o punem intr-o tigaie bine incinsa. Cat lasam afumatura sa se rumeneasca putin curatam o ceapa o spalam dupa care o taiem marunt si o adaugam peste afumatura. Lasam asa cam 5-6 min mestecand din cand in cand...

Cartofi la cuptor cu bacon

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2013

Curatam cartofii ii taiam in 4 dupa care ii condimentam cu piper si sare. Amestecam si ii lasam asa pana curatam usturoiul ,il taiem bucati dupa care spalam si taiem marunt si mararul dupa care adaugam peste cartofi si din nou amestecam bine.  Taiem baconul dupa care intr-un vas de yena...

Sos Bechamel

In Sosuri la 12 Oct 2013

Topim untul la foc micut,apoi adaugam faina putin cate putin si amestecam bine cu un tel. Dupa ce am amestecat faina adaugam si lapte la fel ca si faina,putin cate putin mestecand continuu. Dupa ce am adaugat si tot laptele mai lasam 1 minut la fiert insa mestecam continuu. Dupa ce...

Lasagna cu carne

In Lasagna la 12 Oct 2013

Curatam ceapa ,o spalam dupa care o taiem marunt si o punem in uleiul bine incins. Intre timp curatam si morcovul si-l dam pe razatoarea cu ochiuri mici,avem grija sa mai mestecam si in ceapa de pe aragaz pt a nu se arde :) .Dupa ce am terminat de ras morcovul il adaugam si pe el in tigaia cu...

Oua cu dovlecei,ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2013

Curatam ceapa o spalam dupa care o taiem si o punem in tigaie cu putin ulei ,uleiul sa fie bine incins. Intre timp curatam dovlecelul,il taiem cubulete dupa care il adaugam peste ceapa calita. Spalam si patrunjelul si il,adaugam tot in tigaie,apoi batem cele 2 oua cu putin asare si adaugam...

Salata de fructe

In Dulciuri la 12 Oct 2013

Curatam fructele si le spalam acolo unde este cazul dupa care le taiem cubulete. Eu le-am asezat in paharele mai inalte si am asezat in felul urmator: Prima data am pus o lingurita de dulceata de visine apoi am pus din fiecare fruct cubulete ,asortate. Printre acele cubulete de fructe am...

Chiftelte din dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2013

Curatam legumele dupa care le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Strangem bine in maini morcovul si dovlecelul ras dupa care le punem intr-un vas mai marisor. Curatam usturoiul si il zdrobim dupa care il amestecam si pe el in compozitia de legume,punem sare si piper dupa gust. Intr-o...

Orez cu ardei gras rosu

In Mancaruri de post la 11 Oct 2013

Curatam ceapa,morcovul si ardeiul, dupa care le punem la calit in ulei. Intre timp punem si orezul la fiert ,dar dupa ce l-am spalat bine. Dupa ce orezul este fiert adagam compozitia de ardei ,ceapa si morcov,condimentam cu piper,sare dupa gust dupa care stingem focul. Cam asta a fost...

Placinta cu bostan

In Dulciuri la 8 Dec 2012

Mai intai am framantat aluatul dupa care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat sa creasca. Am curatat bostanul,l-am dat pe razatoarea mare dupa care l-am pus intr-un ceaun impreuna cu untul si zaharul pt a-l cali. Dupa ce s-a calit bostanul l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce...

Varza dulce cu sunculita taraneasca

In Mancaruri cu carne la 8 Dec 2012

Am curatat varza de frunzele de pe exterior dupa care am taiat-o cu cutitul de curatat cartofi. Dupa ce am taiat varza si am frecat-o bine cu sare,am lasat-o asa pt a-si lasa putina zeama intre timp am taiat sunculita si am prajit-o putin pe o parte si pe alta dupa care in uleiul care am...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2012

Cernem faina intr-un vas dupa care formam un cuib in care punem apa calda, untul topit, zaharul, drojdia, un praf de sare si coaja de lamaie. Amestecam totul si lasam la dospit. Cand aluatul a crescut luam coca si formam opturi dupa care le punem intr-o tava unsa cu unt. Ii lasam in tava timp...

Carnati de casa

In Mancaruri cu carne la 21 Ian 2012

Carnea de porc o tocam dupa care o punem intr-un lighean mai mare.La fel procedam si cu cea de vita dupa care o punem peste cealalta in lighean. Usturoiul il curatam ,il pasam si il punem peste carne,punem si restul de condimente,iar ardeii usturati ii dam prin masina de cocat(ardeii trebuiesc...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 21 Ian 2012

Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc vom forma un cuib unde vom pune drojdia,sarea,zaharul,untul si laptele caldut.Framantam aluatul dupa care il lasam sa creasca. Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care vom pune intr-o cratita la calit...

Zacusca de vinete pt iarna

In Zacusca la 20 Noi 2011

Vinetele le ungem cu putin ulei (sa se curete de pielita mai usor) dupa care le bagam la cuptor pt a se coace. Dupa ce vinete s-au copt le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, dupa care le vom lua pielita. Le punem intr-o strecuratoare pt a se scurge zeama lasata de vinete. Coacem si...

Varza rosie pentru iarna

In Muraturi la 20 Noi 2011

Varza o curatam de frunzele de deasupra apoi o taiem in 2 ,dupa care o vom taia fasii. Varza tocata o vom freca cu o lingura de sare pana incepe sa-si lase zeama.Punem varza in borcane,apasand cu mana sa se aseze. Otetul il vom fierbe impreuna cu apa si condimentele dupa care vom pune peste...

Conopida cu gogosari pentru iarna

In Conserve la 20 Noi 2011

http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-la-otet-26089.html gogosarii o sa ii facem ca in reteta pe care deja am postat-o acum ceva timp in urma. Conopida o spalam dupa care o rupem in bucatele si o vom aseza in borcan, apoi vom aseza si un rand de gogosari. Punem si condimentele dupa care vom...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 20 Noi 2011

Alegem prunele bine coapte,dupa care le spalam bine apoi le scoatem samburii. Peste prunele fara samburi vom pune zaharul dupa care vom pune la frigider pana a doua zi. A doua zi vom pune prunele impreuna cu sucul lasat intr-o oala de tuci pe care le vom pune la foc mic,mestecand din cand...

Bulion de rosii

In Bulion la 20 Noi 2011

Rosiile le spalam bine dupa care le vom taia partile albe,apoi le taiem in 2 sau in 4 ,depinde de marimea rosiei.O data taiate le vom da prin masina de separat coaja de pulpa. Dupa ce am terminat de separat am pus sucul intr-o oala groasa unde am adaugat sare dupa gust,apoi am lasat la foc...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 20 Noi 2011

Caisele le spalam bine dupa care le vom aseza in borcane,eu le-am pus in borcane mici asa ca la un borcan am pus cam 9-10 caise la care am adaugat o lingura de zahar si o lingurita de zahar vanilinat.Dupa ce am pus capacele am pus la sterilizat.Dupa ce au fiert cam 10 minute le-am scos si le-am...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 20 Noi 2011

Prunele le spalam bine dupa care le vom rupe coditele apoi le vom aseza in borcane,de 800 sau mai mici(de 400).Eu am pus in borcane de 800 asa ca la un borcan de prune am pus 3 linguri de zahar dupa care am umplut cu apa.Am pus capacul, dupa care le-am pus intr-o oala cu apa . Dupa ce apa a...

Conopida cu varza rosie

In Conserve la 29 Oct 2011

 Punem otetul impreuna cu apa,zaharul,sarea si condimentele pe foc. Varza o taiem marunt.Conopida o rupem bucatele dupa care o vom aseza in borcane. Vom pune un rand de conopida,unul de varza...si tot asa pana umplem borcanul. Si sa nu uitam sa punem si cateva frunze de dafin...

Pateu facut in casa

In Mezel de casa la 29 Oct 2011

Spalam bine ficatul dupa care il punem la fiert in apa cu sare,spumand de cate ori este nevoie. Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa taiata marunt pt a se cali.Tot aici vom pune si ficatul impreuna cu untul .Lasam cam 5-10 min. O data calite le vom pune in robot pana se fac pasta.Gata...

Tiramisu reţetă adaptata

In Prajituri la 29 Oct 2011

Tiramisu reţetă adaptata Separam ouale iar galbenusurile le batem cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga smantana si se amesteca.Crema obtinuta o punem la congelator. Batem si albusurile spuma tare,apoi punem si praful de frisca.Mixam bine dupa care dam la rece. Preparam cafeaua iar...

Snitele din piept de pui la dry cooker

In Pui la 23 Oct 2011

Taiem carnea fasii apoi o batem putin cu ciocanul. Ouale le spargem intr-o farfurie impreuna cu faina ,sifonul,pipierul si sarea.Cand amestecul este gata vom trece fasiile de piept de pui prin aluatul preparat apoi vom pune bucatile de piept in tigaia incinsa.Lasam asa la foc mic cam 5min dupa...

Afisate 1 - 30 din 212 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2014

Pui umplut cu ciuperci

publicat la 26.04.2014

Pasca cu multa branza

publicat la 26.04.2014

Drob de ied

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]