Zacusca de vinete pt iarna

de mihaelaM in Zacusca, 20 Noi 2011 | 31164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg vinete
  • 1 kg ulei
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg rosii
  • 1kg morcov
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 lingurita piper
  • 2linguri sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete pt iarna:

Vinetele le ungem cu putin ulei (sa se curete de pielita mai usor) dupa care le bagam la cuptor pt a se coace. Dupa ce vinete s-au copt le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, dupa care le vom lua pielita. Le punem intr-o strecuratoare pt a se scurge zeama lasata de vinete.

Coacem si ardeii, iar ardeii dupa ce ii scoatem din cuptor o sa-i punem in apa rece pt a se curata mai bine. O data ardeii curatati ii vom taia marunt.

Ceapa o curatam si pe ea , o spalam si o taiem marunt. Morcovul il curatam , il spalam dupa care il vom da pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rosiile le vom pune timp de 5 minute in apa oparita pt a se curata de coaja. Dupa ce am curatat rosiile de coaja le vom taia si pe ele marunt.

Intr-un ceaun vom pune uleiul peste care vom pune ceapa, iar cand ceapa s-a inmuiat putin vom pune morcovul, iar dupa 5 minute vom pune si ardeiul, vinetele tocate marunt, apoi rosiile si sa nu uitam de sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand pana ce iese uleiul la suprafata. O data iesit uleiul la suprafata inseamna ca este gata.

Acum putem pune zacusca in borcane dupa care o punem la cuptor timp de 10-15 min. Scoatem borcanele din cuptor si le invelim bine cu o patura pana a doua zi .A doua zi se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

merceleo 1

13.12.2011, 13:54

Fac si eu dar fara morcovi. E grozava!

Cris2711 1

31.12.2011, 16:15

La multi ani Mihaela scumpa si draga

mihaelaM 1

19.01.2012, 20:53

La multi ani cam cu intarziere...sper sa nu te superi,insa de cand mi-am luat servici mai rarut pe aici.Iti urez un sincer la multi ani si un an cu multe impliniri si realizari si nu numai tie,tuturor bucatarasilor si fam lor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete