Placinta cu mere

de mihaelaM in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 4170 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 500g faina
  • 100g unt
  • drojdie(cat o nuca)
  • lapte
  • 1lingurita rasa sare
  • 1lingura zahar

UMPLUTURA

  • 1kg mere
  • 100g unt
  • 3linguri zahar
  • 1lingurita rasa scortisoara
  • nuci
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc vom forma un cuib unde vom pune drojdia,sarea,zaharul,untul si laptele caldut.Framantam aluatul dupa care il lasam sa creasca.

Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care vom pune intr-o cratita la calit impreuna cu untul si zaharul.Mestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.

Spargem nucile le taiem ,iar cand merele sunt gata punem si nucile.Amestecam totul si lasam sa se raceasca.

Dupa ce merele s-au racit putem intinde foaia din alut pe care o vom umple si o vom rula dupa care o vom pune intr-o tava unsa cu unt si tot asa pana tava s-a umplut.

Dam la cuptorul incins pana se rumeneste.O scoatem din cuptor dupa care o ungem cu miere.

Eu am lasat-o sa se raceasca...nu-mi place calda.Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere acrisoare