Prajitura cu cafea (by Miha)

de rivka in Prajituri, 5 Aug 2010 | 10404 vizualizari

 

O prajitura invatata de la o persoana deosebita de la care eu personal am invatat multe si continui sa invat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g iaurt
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  •  3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 2 linguri ness
  •  100 g zahar
  • Pentru decor:
  • frisca
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea (by Miha):

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand bine dupa fiecare.

Compozitia se pune intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de cca jumatate de ora.

Intre timp pregatim crema. Untul se topeste la foc mic sau la microunde. Nu se va topi de tot, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza apoi pana se intareste din nou si devine pufos. Se adauga zaharul ( pudra, de preferat) si mixeaza pana se topeste. Nessul il dizolvam in putina apa calduta si il incorporam in crema de unt impreuna cu esenta de vanilie. Se da la rece pana se coace si raceste blatul.

Blatul racit se taie in 3. Crema se imparte in 2 si se repartizeaza intre blaturi. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se portioneaza si se orneaza cu moturi de frisca si cacao.

Miha a taiat blatul in 3 eu l-am taiat doar in 2 si in plus am renuntat la esentele de rom si de vanilie din reteta originala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

rivka 1

06.08.2010, 15:54

nici sotul nu bea cafea si cand i-am spus a zis: eu nu mananc, deja aproape nu mai e, a topit ieri jumatate asa mult i-a placut!
nu e multa cafea sa stii...combinatia e super.

Sylvia 1

08.08.2010, 12:07

Excelent arata !!!!NU as refuza o bucatica la orice ora !

elena1988 1

08.02.2011, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere