Mucenici moldovenesti

de mihaelaM in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 3955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750gr faina
  • 350ml apa
  • 1cubulet drojdie(boromir)
  • 200gr zahar
  • 300gr unt(margarina)
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • nuca
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Cernem faina intr-un vas dupa care formam un cuib in care punem apa calda, untul topit, zaharul, drojdia, un praf de sare si coaja de lamaie. Amestecam totul si lasam la dospit.

Cand aluatul a crescut luam coca si formam opturi dupa care le punem intr-o tava unsa cu unt. Ii lasam in tava timp de 15-20min, pt a mai creste aluatul dupa care ii punem la cuptor.

Intre timp macinam nuca. Cand mucenicii sunt gata ii scoatem din cuptor, ii luam din tava, ii lasam putin sa se raceasca, nu foarte mult, dupa care cu o pensula ii ungem cu miere. La final ii dam prin nuca macinata.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post