Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2010

Umplutura: Ceapa taiata solzisori se caleste in unt. Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta...

Crocantele de pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2010

Pieptul de pui il taiem fasii inguste, pe care le condimentam cu boia de ardei, sare si piper dupa gust. Sticksurile le macinam cat de fin ne place. Eu le-am batut cu ciocanul de snitele. :)) Ouale le batem bine. Fiecare fasie de carne o dam prin ou apoi prin sticksurile macinate. Se...

Rulada de cascaval cu branza si sunca aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2010

Sunca o taiem cubulete mici. La fel si ardeiul. Branza o mixam intr-un castron, cu sare si piper, pana obtinem o crema fina. Adaugam sunca si ardeiul si omogenizam. Cascavalul il dam pe razatoare, condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam untul moale, la temperatura camerei....

Aperitiv chiftelute pe suport de portocala

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2010

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou, ierburi si condimente. Se modeleaza chiftelutele cu mainile umede, apoi se presara cu putin pesmet. Se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti. Portocala se decoreaza cu boabe de piper formand o fata. Ideea era...

Rulada de pui cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2009

Jumatate din pieptul de pui il tocam impreuna cu morcov, usturoi, ou, sare, piper si busuioc. Cealalta jumatate o feliem, iar fiecare felie o batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam dupa gust. Compozitia de carne tocata o repartizam pe feliile de piept, uniformizam, apoi rulam....

Perisoare picante

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2009

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp, se toaca legumele impreuna cu carnea. Se adauga usturoiul si se condimenteaza, dupa gust. Dupa ce pastele au fiert se scurg, se pun intr-un castron si se amesteca cu compozitia de carne si legume. Cu...

Patate duchesse

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2009

Cartofii ii fierbem in apa cu sare, cu coaja sau curatati, dupa preferinta. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper si boia de ardei, dupa gust. Adaugam oul si amestecam bine, pana la omogenizare. Spritam compozitia intr-o...

Rulouri de pui cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2009

Pieptul de pui se taie bucati, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteza. Pe fiecare bucata de carne punem cate o bucata de cabanos crestata la capete, rulam strans si prindem cu o scobitoare. Punem rulourile obtinute intr-o tava, stropim cu ulei de masline, presaram cu cimbru. Adaugam...

Clatite aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2009

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu 1 lingurita de sare. Umplutura: Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2009

Aluatul de foietej, partial dezghetat, il intindem pe masa si il nivelam cu sucitorul. Pe jumatate din foaie repartizam cascavalul si telemeaua rase pe razatoarea cu ochiuri mici. Acoperim cu cealalta jumatate si presam putin cu mana la capete. Cu o rola zimtata se taie fasii din aluat, care...

Rulada din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2009

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, oua, ierburi si condimente. Pe o folie de aluminiu bine unsa cu ulei intindem compozitia de carne tocata, in strat potrivit de gros. Presaram cu telemea si cascaval rase si presaram cu patrunjel. Ajutandu-ne de folie rulam compozitia, dupa care...

Floricele cu carne

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2009

Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire. Umplutura: Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente. Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate...

Bulgarasi din cartofi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2009

Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare. Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase, oul si patrunjelul. Potrivim gustul de sare si piper. Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom tavali bulgarsii din cartifi, formati cu...

Dovlecei crocanti

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2009

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei. Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa. Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza....

Crochete de pasare

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2009

Carnea se fierbe in apa cu sare.Se lasa la racit apoi se da prin masina de tocat.Se adauga felia de paine,un ou,sare,piper si patrunjel. Se omogenizeaza si cu mana umeda se modeleaza crochete,care se dau prin oul batut cu putina sare si piper,apoi prin faina. Se prajesc in ulei bine...

Salata Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2009

Carnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati. Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper. Se prepara maioneza...

Salata de telina cu morcov

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2009

Telina si morcovul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Preparam maioneza dintr-un galbenus de ou fiert tare,1 lingura de mustar,ulei in functie de cata maioneza va place si zeama de la jumatate de lamaie. Intr-un castron amestecam telina cu morcovul,adaugam sare,piper si maioneza....

Salata de telina cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2009

Carnea o taiem fasii subtiri si o punem la fiert.Dupa ce se ridica spuma punem in apa de fiert putina sare,rozmarin si boia de ardei.Cand este gata dam deoparte si lasam la racit. Telina o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si preparam maioneza dintr-un galbenus de ou fiert tare,o lingura de...

Cosulete de parmezan

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2009

Parmezanul il maruntim la robot.Sau se poate da pe razatoarea cu ochiuri mici,pentru o textura mai fina. Tigaia in care vom topi parmezanul se unge cu foarte putin ulei de masline si se pune la incins la foc mic. Presam un strat de parmezan ras si lasam pana acesta se topeste si incepe sa faca...

Piept de pui umplut cu orez

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2009

Legumele taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam orezul spalat si lasat in putina apa,sa se umfle.Le mai calim impreuna cateva minute,adaugam o cana de apa si lasam pe foc pana orezul este fiert "al dente".Potrivim gustul de sare. Lasam sa se racoreasca apoi...

Briose cu carne

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2009

Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l stoarcem de zeama.Il adaugam peste celelalte ingrediente si mixam (robotim :D ) pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta umplem formele de briose. Eu folosesc forme de silicon care nu mai trebuiesc unse.Daca folositi din cele...

Crochete de pui

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2009

Pieptul de pui se toaca impreuna cu 1 ou,faina,usturoi,nucsoara,sare si piper. Cu mainile umede se formeaza bastonase din aceasta compozitie. Bastonasele le trecem prin oul batut cu putina sare si piper,apoi le tavalim prin pesmet. Se prajesc in uleiul bine incins. Noi le-am papat...

Bulete de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2009

Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust. Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza. Cu mana umeda se formeaza bulgarasi care se dau prin ou batut cu un praf de sare. Apoi se tavalesc si prin pesmet,din abundenta....

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2009

Ciupercile se curata si se spala.Se indeparteaza coditele,care se toaca marunt.Evident ca eu le-am robotit! :)) Se pune ceapa tocata marunt la prajit in cateva linguri de ulei de masline.Nu se rumeneste,doar cat sa devina sticloasa.Se adauga coditele tocate si usturoiul pisat.Se adauga si...

Rulada de pui cu ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2009

Jumatate din pieptul de pui il taiem felii,pe care le batem cu ciocanul de snitele.Presaram cu sare,piper si cimbru. Cealalta jumatate o mixam impreuna cu ceapa,morcovul,verdeata si oul. Ardeii ii punem la copt,apoi ii curatam de cotoare. Peste pieptul feliat repartizam pieptul...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2009

Foaia de aluat o ungem cu oul batut. Separat dam pe razatoare cascavalul,apoi presaram peste aluat. Presaram si mac sau susan. Apoi cu un sucitor tasam bine amestecul de branza. Taiem fasii (sau alte forme preferate),punem in tava tapetata cu hartie de copt,si dam la cuptorul incins la...

Cartofi la tava

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2009

Cartofii curatati si spalati,se taie felii si se aseaza in strat in tava.Se condimenteaza cu sare,piper si cimbru,dupa gust. Separat se bat ouale cu smantana,pana devin ca un sos.Se rastoarna peste cartofi si se da la cuptor pana se "leaga" sosul. Se scoate tava din cuptor,se presara...

Corabioare cu pate de ficat

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2009

Ceapa taiata solzisori se caleste in unt. Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit. Se condimenteaza cu sare si piper (se pot adauga si 2-3 linguri de maioneza) si se da totul prin blender....

Cosulete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2009

Branza de vaci se mixeaza cu untul moale si smantana,pana devine o crema fina si spumoasa.Se adauga ceapa si mararul tocate marunt.Se potriveste gustul de sare. Rosiile se scobesc de miez si se umplu cu crema de branza. Din fasii de rosie se formeaza tortita cosuletului si se orneaza cu fire...

Barcute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2009

Ciupercile spalate si curatate de pielite se fierb in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs. Usturoiul pisat il amestecam cu maioneza. Ciupercile le tocam marunt (eu le-am pus la robot),dupa care le amestecam cu maioneza cu usturoi. Potrivim gustul de sare si piper. Lamaile spalate le...

Afisate 91 - 120 din 120 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]